EXPLAINED

Τι γνωρίζουμε για τον ψευτογιατρό που χρέωνε 25.000 ευρώ για ένεση νερού

Οι απάτες, οι ενέσεις από βλαστοκύτταρα εμβρύων, και το ένταλμα σύλληψης που επίκειται.

Όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του ψευτογιατρού που αποσπούσε χιλιάδες ευρώ από ασθενείς για δήθεν θεραπείες βλαστοκυττάρων βγαίνουν στο φως της διασημότητας. Η εκπομπή Live News του Mega, μάλιστα, παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ένα video από το μακρινό 2006, όταν εκείνος ακούγεται να ζητάει 45 χιλιάδες ευρώ από οικογένεια ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας προκειμένου να τον θεραπεύσει.

Ο ψευτογιατρός Διονύσης Τριανταφύλλου, του οποίου τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, φέρεται πως, με τις μη επιστημονικές του απόψεις, οδήγησε στον θάνατο πέντε ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα θύματα να είναι ακόμη και έξι. Πώς, όμως, δρούσε ο 66χρονος και με ποιο τρόπο κατάφερνε να πείθει οικογένειες να του δίνουν χιλιάδες ευρώ για θεραπείες που, όχι απλά δε βελτίωναν, αλλά επιδείνωναν την κατάσταση υγείας του ασθενή;

45.000 ευρώ για δήθεν ενέσεις από βλαστοκύτταρα εμβρύων

Σύμφωνα με το video που προέρχεται από την τηλεοπτική εκπομπή Αποδείξεις, ο γιατρός ακούγεται να ζητάει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να θεραπεύσει έναν ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, ο οποίος είχε απευθυνθεί σε εκείνον για να ζητήσει τη βοήθειά του. Συγκεκριμένα, ακούγεται να λέει στον ασθενή πως θα κάνουν ορισμένες ειδικές εξετάσεις στη Γερμανία, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εξετάσουν τον εγκέφαλο του ασθενή.

Ύστερα, θα γινόταν η «εξειδικευμένη θεραπεία» με βλαστοκύτταρα από έμβρυα, η οποία θα κόστιζε περισσότερα από 25 χιλιάδες ευρώ. Πέρα από το συγκεκριμένο απόσπασμα, τις τελευταίες μέρες έχουν βγει στη δημοσιότητα κι άλλα ντοκουμέντα από τη δράση του φυσικοθεραπευτή που παρουσιαζόταν στα υποψήφια θύματα ως νευρολόγος.

Σε ένα από αυτά φαίνεται να κάνει ένεση σε μια νεαρή κοπέλα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο ψευτογιατρός αναφέρεται ότι απέσπασε από την οικογένειά της περισσότερα από 135 χιλιάδες ευρώ. Κανείς, φυσικά, πέρα από τον δράστη δε γνωρίζει τι τελικά περιείχαν οι συγκεκριμένες ενέσεις. Όπως έχει γίνει γνωστό από τις καταγγελίες αρκετών θυμάτων, οι ουρές που υπήρχαν έξω από το ιατρείο του ήταν τεράστιες.

«Ζούσα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Άκουσα ότι υπάρχει ένας γιατρός που κάνει θαύματα. Η ελπίδα μου δυνάμωσε. Είδα κόσμο, μεγάλους, μικρά παιδιά. Άρχισε να μου δείχνει τα μπουκαλάκια, ότι θα μπορώ να περπατάω» δήλωσε η ίδια. Γρήγορα, όμως, κατάλαβε πως κάτι λάθος πήγαινε με την περίπτωσή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, στο σπίτι του ψευτογιατρού βρέθηκε σημειωματάριο, στο οποίο έγραφε πως ένας ασθενής κατάλαβε πως τον κοροϊδεύει.

Το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και το ένταλμα σύλληψης

Ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής είχε δουλέψει ένα διάστημα στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ένα από τα άτομα που συναναστράφηκε ήταν και ο μπασκετμπολίστας, Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος δήλωσε πως τότε ήταν άψογος στο επάγγελμά του.

«Ήταν επιχειρηματίας, είχε γυμναστήριο στο Πασαλιμάνι. Είχε μία εξαιρετική σχέση με όλους τους αθλητές. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του, σε άλλες ομάδες κτλ, χάθηκαν τα ίχνη μας. Αλλά δεν μπορώ να πω κάτι. Έχω τα καλύτερα να πω. Το γυμναστήριο στο Πασαλιμάνι ήταν δική του επιχείρηση» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε.

«Όποιον και να ρωτήσετε την εποχή εκείνη, έχει να σας πει μόνο τα καλύτερα. Ήταν άψογος στο επάγγελμά του. Τώρα, από εκεί και πέρα, μιλάμε για 25 χρόνια μετά, 30 χρόνια περίπου, χαθήκαμε. Δηλαδή ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κάνει ο καθένας μετά».

Όπως σημειώνεται, αποτελεί θέμα χρόνου η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον 66χρονο ψευτογιατρό, που κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς με σοβαρές ασθένειες, με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους, όσο και για τον 70χρονο συνεργό του στη Γερμανία που γίνονταν οι συγκεκριμένες εξετάσεις. Την ίδια ώρα έχει διαταχθεί έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πλέον, ήρθε η ώρα για τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.