BUZZ

Τι συνέβη τελικά με το Hawk Tuah Girl που έριξε το ίντερνετ

Το βίντεο που παίζει παντού, η viral ατάκα που έγινε από meme μέχρι fashion brand, η ταυτότητα της νεαρής γυναίκας, τα σεξιστικά σχόλια και τα fake news.

Σε άλλα νέα, η εβδομάδα αυτή που σιγά-σιγά οδεύει προς το τέλος της, ήταν εκείνη που στα ελληνικά social media έγινε ο κακός χαμός με τον Καραγάτση, την ίδια ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο ένα viral video γέννησε την ίσως πιο viral φράση του 2024.

Δηλαδή πέρα από το beef για το cancel ή όχι στον συγγραφέα της Μεγάλης Χίμαιρας, αποκλείεται να μην έπεσες πάνω στην ατάκα “Hawk Tuah”. Εδώ είμαστε να τα εξηγήσουμε όλα. 

Τι δείχνει τέλος πάντων το viral video;

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου και αποτελεί δημιουργία των content creators του καναλιού Tim και Dee TV. Το δίδυμο βγήκε στους δρόμους του Νάσβιλ των ΗΠΑ για να κάνει διάφορές ερωτήσεις σε περαστικούς σχετικά με το σεξ και τις σχέσεις. Μεταξύ άλλων, ρώτησαν δύο νεαρές γυναίκες «ποια είναι η κίνηση στο κρεβάτι που τρελαίνει κάθε φορά τους άντρες». Η απάντηση της μίας από τις δύο ήταν η εξής: “You gotta give ’em that “hawk tuah” and spit on that thang!”. 

Τι σημαίνει “Hawk Tuah”; 

Στα ελληνικά, η νεαρή απάντησε ουσιαστικά ότι «πρέπει να τους κάνεις αυτό το hawk tuah και να φτύσεις αυτό το πράγμα». Πρακτικά το “Hawk Tuah” είναι η μίμηση του ήχου που κάνουμε όταν φτύνουμε. Με το “that thang”, από την άλλη, καταλαβαίνουμε όλοι σε ποιο σημείο του αντρικού σώματος αναφέρεται.

Ποια είναι η Hawk Tuah Girl;

Η γυναίκα πίσω από το Hawk Tuah Girl λέγεται ότι είναι η Hailey Welch. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και fan pages στο Instagram, ζει στο Νάσβιλ και εργάζεται ως bartender. 

Μισό λεπτό, αυτός ήταν δηλαδή όλος και όλος ο χαμός;

Προφανώς, και όχι. Το “Hawk Tuah” έχει γίνει από meme και parody song, μέχρι τατουάζ, πίνακας ζωγραφικής, ακόμα και merch. Η εταιρεία “Fathead Threads” του Jason Poteete δημιούργησε το clothing brand Hawk Tuah 24, που πουλά τα επίσημα ρούχα και αξεσουάρ του Hawk Tuah Girl. Για παράδειγμα, τα καπέλα πωλούνται για 50 δολάρια με υπογραφή και 40 χωρίς.

Σε συνέντευξή του στο Roling Stone, ο Poteete που δημοσίευσε μάλιστα κοινή φωτογραφία του με τη Hailey Welch στα social media, ανέφερε ότι μέχρι και τις 26 Ιουνίου έχει ήδη πουλήσει προϊόντα αξίας 65 χιλιάδων δολαρίων. Ανέφερε επίσης ότι μέρος των εσόδων θα δοθούν στην ίδια, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσοστό κέρδους της.   

Τελικά, η κοπέλα έχασε τη δουλειά της;

Όπως ήταν αναμενόμενο, το virality έφερε χυδαίους χαρακτηρισμούς για τη σεξουαλικότητά της και σεξιστικά σχόλια -δηλαδή ακόμα και το merch είναι κάπως σεξιστικό και ανόητο- τύπου «κορίτσια, κρατήστε σημειώσεις», «η τύπισσα που κάνει το καλύτερο στοματικό σεξ στην Αμερική», αλλά και παραπληροφόρηση. Τα fake news για την Welch είναι πολλά, ίσως το πιο ενδεικτικό είναι εκείνο για την απόλυσή της. 

Το Tippah County Tribune, σατιρικός λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία ανέφερε ότι η Welch, μετά το viral video έχασε τη δουλειά της ως δασκάλα προσχολικής ηλικίας στο Epstein Day School. 

Ακόμα μια σατιρική σελίδα στο Facebook, το Somerset Insider ισχυρίστηκε ότι είναι κόρη ενός ιερέα ονόματι Harley Vickers, κάτι που επίσης δεν ισχύει, με τους διαχειριστές του λογαριασμού να παραδέχονται ότι έκαναν πλάκα.