ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ‘νεκροταφείο’ των supercars στο Ντουμπάι προκαλεί θλίψη

Ονειρικά αυτοκίνητα παρατημένα μέσα στη σκόνη να σαπίζουν, περιμένοντας κάποιο νέο αγοραστή.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα. Ειδικά όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των κατοίκων του. Αρκετοί από τους πολίτες της πόλης του Ντουμπάι για παράδειγμα έχουν στην κατοχή τους για τις μετακινήσεις τους supercars όπως κάποια Ferrari ή Lamborghini.

Σε ένα από τα επεισόδια του καναλιού της στο Youtube, η διάσημη πλέον ‘Supercar Blondie’ η οποία ασχολείται με τα καλύτερα αυτοκίνητα στον πλανήτη, βρέθηκε στο Ντουμπάι και επισκέφτηκε μια μάντρα με εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Κάτι σαν ‘νεκροταφείο από supercars’ θα μπορούσαμε να πούμε, αφού στα πλάνα που τράβηξε βλέπουμε πανάκριβα μοντέλα, όπως η Lamborghini Huracan του 2015 ή η Mercedes-AMG GT S, να έχουν κατασχεθεί και να παραμένουν εκεί, ή να έχουν υποστεί κάποιο τρακάρισμα και απλά να σαπίζουν.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις αυτό το θέαμα. Αυτοκίνητα που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ και αποτελούν το όνειρο πολλών ανθρώπων να μένουν εκεί, περιμένοντας καρτερικά τον επόμενο ιδιοκτήτη τους. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι σε καλή κατάσταση και πωλούνται ακόμη και κάτω από τη μισή τους τιμή.