SEX

Το πρώτο σεξ με το νέο σου κορίτσι, αυτή η δυσκολία

Ρίχνουμε φως στο μάλλον πιο άβολο σεξ που θα κάνεις ποτέ με την καινούργια σου σχέση. Δυστυχώς, η επιστήμη παρακολουθεί με τα χέρια ψηλά.

Τις περισσότερες φορές γίνεται απλά για να γίνει και να προχωρήσει η φάση ή μάλλον γιατί η δεύτερη φορά θα είναι καλύτερη από την πρώτη και η τρίτη καλύτερη από τη δεύτερη. Το πρώτο σεξ σε κάθε καινούργια σχέση έχει σε μεγάλο -και συχνά σε απογοητευτικό- ποσοστό διαδικαστικό χαρακτήρα.

Δεν εννοώ ότι δεν θα το απολαύσεις. Θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν το απολαύσεις λιγάκι τουλάχιστον. Εννοώ ότι υπάρχουν τεχνικές και συναισθηματικές παράμετροι που το καθορίζουν συνήθως εις βάρος της απόλαυσης.

Προφανώς έχουν υπάρξει πρώτα σεξ σε νέα σχέση που ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, αλλά αυτό στοιχειοθετεί μια είδηση από μόνο του. Το καλό πρώτο σεξ είναι κάτι σαν είδηση. Συνοδεύεται από έκφραση έκπληξης στο πρόσωπο του ‘τυχεράκια’.

Θα στο πάω ποδοσφαιρικά. Αν ο Μέσι περάσει αύριο ολόκληρη την ενδεκάδα της Μικτής Κόσμου και σκοράρει με τη μύτη, θα εκστασιαστούν τα media, θα γίνει σούσουρο, αλλά δεν θα εκπλαγεί κανείς. Αν έκανε το ίδιο το 2004 που τον ήξεραν μόνο στη Μασία, αν το πρώτο του γκολ ήταν ένα σλάλομ μεταξύ αντίπαλων αμυντικών, χορτοκοπτικών και σκουριασμένων δρεπανιών, θα σηκωνόταν όλη η Γη στο πόδι.

 

 

Έτσι και με το πρώτο σεξ με το νέο σου κορίτσι. Την είδες, τη γνώρισες, ενθουσιάστηκες, έκανες πονηρές σκέψεις βλέποντας την επίπεδη κοιλιά της ή το υγιές της στήθος ή τον κώλο της τέλος πάντων, αλλά το τι θα λάβει χώρα την πρώτη φορά στο κρεβάτι είναι άλλη ιστορία, τελείως διαφορετική.

Υπάρχουν δύο νόμοι που διέπουν το φλέγον θέμα που αναλύουμε:

Πρώτος νόμος: Το πόσο μέτριο ήταν το πρώτο σας σεξ, το ψυλλιάζεσαι αμέσως μετά το δεύτερο και το καταλαβαίνεις σε όλη του τη διάσταση μετά το 7ο-8ο (ευχόμαστε να φτάσεις μέχρι εκεί).

Δεύτερος νόμος: Το πρώτο σεξ στη νέα σου σχέση και το πρώτο σεξ στη ζωή σου έχουν κοινές ρίζες και καταβολές. Δεν είναι δύο ξένοι. Κατάγονται και τα δύο από το Άβολο.

(Κάνω ένα διάλειμμα λίγων δευτερολέπτων για να συνειδητοποιήσω πόσο μεγάλο ήταν αυτό που είπα με το Άβολο και να καταλάβω γιατί το έγραψα κεφαλαία)

Συνεχίζουμε.

Σκέφτηκα να κάνω μια λίστα με πέντε πράγματα που το πιθανότερο είναι πως ΔΕΝ θα κάνεις/επιχειρήσεις/τολμήσεις σε συνθήκη πρώτου σεξ με έναν καινούργιο άνθρωπο. Αυτή είναι η λίστα:

1) Δεν θα μιλήσεις βρώμικα ή όσο βρώμικα θα ήθελες. Για να μην παρεξηγηθείς; Γιατί δε σου βγαίνει; Για να μην τα μαζέψει και φύγει κλαίγοντας από το σπίτι; Για κάτι απ’ όλ’ αυτά.

2) Δεν θα εξαντλήσεις το κάμα σούτρα. Καλά, ποτέ μη λες ποτέ, αλλά είπαμε τα πρώτα σεξ είναι σαν τα πρώτα φιλικά. Αναγνωριστικές μπαλιές και πασούλες πίσω από τη σέντρα.

3) Δεν θα κοιμηθείς μετά το σεξ. Θα σε νοιάζει αρκετά το πώς θα το πάρει.

4) Δεν θα παραδεχτείς τις πιο μύχιες σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Θα σε νοιάζει αρκετά το πώς θα το πάρει.

5) Δεν θα της ζητήσεις το κάτι παραπάνω. Δεν θα αναλύσουμε εδώ τι είναι το κάτι παραπάνω που θες ως prop ή ώς πρακτική στο πρώτο σας σεξ, αλλά ό,τι και να ‘ναι, θα αποφασίσεις να το κάνεις μιαν άλλη φορά.

 

Αυτά βέβαια δεν είναι τίποτα. Είναι το λιγότερο. Το πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης για εμάς που νοιαζόμαστε πρωτίστως για την ευχαρίστηση της παρτενέρ είναι ότι το να ικανοποιήσεις πλήρως το κορίτσι από την πρώτη φορά είναι από δύσκολο έως απίθανο.

 

Τι περίμενες; Για πες. Άσε, μην πεις καλύτερα.

Μιας και θίγουμε λοιπόν τόσο σημαντικά θέματα όπως η κορύφωση και ο οργασμός της καινούργιας μας σχέσης, ας μιλήσουμε και για πιο προσωπικά, δικά μας. Τι γίνεται όταν από την πολλή όρεξη, τον ενθουσιασμό, την αμηχανία της πρώτης φοράς ή το άγχος για την καλή επίδοση (σιγά ρε Κουκοδήμο), έχεις αντικειμενικές δυσκολίες στο να ανταποκριθείς την ώρα της κρίσης. Τι γίνεται όταν δεν σου σηκώνεται δηλαδή;

Θα μου πεις ότι αυτό μπορεί να τύχει ανά πάσα στιγμή και στον οποιοδήποτε. Ισχύει. Θα σου πω ότι η πρώτη φορά με ένα κορίτσι είναι το τέλειο (και το πιο σύνηθες) πλαίσιο να συμβεί. Σίγουρα θα ‘χεις ακούσει μια ιστορία ενός φίλου που είχε έναν φίλο που είχε έναν κολλητό που την πρώτη φορά δεν μπόρεσε. Εγώ έχω πάντως.

 

Επειδή το ένα έφερε το άλλο και μετά τα σημαίνοντα θέματα, μπήκαν στην κουβέντα και οι φίλοι, έχω όντως έναν φίλο που συζητώντας μαζί του την παρούσα ανάλυση, με γέμισε σοφία.

 

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η τοποθέτηση μάς πετάει από το αρχικό κόνσεπτ του ‘πρώτο σεξ σε νέα σχέση’, αλλά τεχνικά ισχύει, στέκει.

Αν γνωρίσεις ένα κορίτσι σε ένα μπαρ, το οποίο δεν θα ήθελες σε καμία περίπτωση να γνωρίσεις στους γονείς σου και με το οποίο απλά θες να κάνεις σεξ όλο το βράδυ χωρίς να έχεις αγωνία για το πώς τη λένε (ούτε το επόμενο πρωί), τότε οι ισορροπίες αλλάζουν.

Μπορεί το σεξ σας να είναι υπέροχο, το καλύτερο που έκανες ποτέ. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να τα κόψεις τα ‘από δω και από κει’, δεν πρέπει;