Shutterstock
LIFE

Το ρόφημα που θα «θωρακίσει» το ανοσοποιητικό σου και άλλες 4 συμβουλές ευεξίας

Σε μια εποχή που η προστασία του οργανισμού σου είναι το Α και το Ω, μην «παίζεις» με την υγεία σου.

Ανέκαθεν η τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος ήταν κάτι που μας ενδιέφερε αρκετά. Άλλωστε, μιλάμε για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας, το οποίο μας προστατεύει από διάφορους μικροοργανισμούς, οι οποίοι θέλουν να εισβάλλουν στο σώμα μας και να μας κάνουν να αρρωστήσουμε. Βέβαια, αν πριν την πανδημία του κορονοϊού η «θωράκιση» του ανοσοποιητικού μάς απασχολούσε μία φορά, τώρα θα έπρεπε να μας απασχολεί δέκα.

Η ιδέα της ενίσχυσης της φυσικής άμυνας του οργανισμού μας, αν και φαίνεται δελεαστική, έχει αποδειχθεί κάπως αόριστη ως προς την υλοποίησή της. Σίγουρα, όμως, ο τρόπος ζωής και οι διάφορες συνήθειές μας επηρεάζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, είτε αρνητικά, είτε θετικά. Γενικά, χρειαζόμαστε μια ισορροπία σε ό,τι κάνουμε. Τόσο στη διατροφή μας, όσο στον ύπνο ή ακόμη και στη χρήση των κινητών μας τηλεφώνων.

Ένας ισορροπημένος και υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί το πρώτο βήμα προς το «χτίσιμο» μιας γερής άμυνας ενάντια στους εξωτερικούς εχθρούς, που απειλούν τον οργανισμό μας. Είναι λογικό, όμως, συχνά να αναζητούμε και προϊόντα, τα οποία να προσφέρουν ευεξία και αναζωογόνηση.

Το ρόφημα που χρειάζεται ο οργανισμός σου

Η άνοιξη είναι πιο «ύπουλη» εποχή σε σχέση με τον χειμώνα. Είναι αρκετοί οι κίνδυνοι που καραδοκούν για τυχόν ασθένειες κι έτσι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεις έναν δυνατό σύμμαχο για τον οργανισμό σου. Τι θα έλεγες για ένα ζεστό τσάι Lipton; Η νέα σειρά του Lipton Immune Support, φέρνει τους δύο δυνατούς συνδυασμούς, μαύρου και πράσινου τσαγιού με τζίντζερ και κουρκουμά εμπλουτισμένους με βιταμίνη C, για την καθημερινή ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Άλλωστε, ο συνδυασμός του τζίντζερ με τον κουρκουμά αποτελεί το απόλυτο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, καθώς λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό του οργανισμού.

Ο σωστός ύπνος κάνει τη διαφορά

Unsplash

Ο ύπνος αποτελεί μια βασική ανθρώπινη ανάγκη, όπως ακριβώς το νερό ή το φαγητό. Είναι, λοιπόν, ένα από τα σημαντικά θεμέλια για καλή υγεία, αλλά και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Από μικροτραυματισμούς, μέχρι εξασθένηση και απώλεια παραγωγικότητας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως η έλλειψη ύπνου αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα ατόμων όλων των ηλικιών. Καλό θα ήταν να φροντίζουμε να κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε και οι ίδιοι τον οργανισμό μας.

Ακόμη και η ελάχιστη άσκηση βοηθάει

Unsplash

Ακόμη κι αν δεν είσαι καθόλου φαν της γυμναστικής, θα πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως έστω και λίγα λεπτά περπάτημα την ημέρα, μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ τον οργανισμό σου. Η τακτική άσκηση είναι ένας από τους πυλώνες της υγιεινής ζωής. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και μας προστατεύει από μια ποικιλία ασθενειών. Παράλληλα, όπως ακριβώς και η υγιεινή διατροφή, έτσι και η σωματική άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βάλτο, λοιπόν, όσο γίνεται στο πρόγραμμά σου.

Κλείσε επιτέλους το κινητό

Unsplash

Σύμφωνα με μια μελέτη της Nielsen, οι ενήλικες περνούν κατά μέσο όρο 11 ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνες. Ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τον χρόνο μας, κάνοντας δουλειά στον υπολογιστή, βλέποντας ταινίες στην τηλεόραση ή ανταλλάζοντας μηνύματα στο κινητό με φίλους και γνωστούς. Ήξερες, όμως, ότι όλη αυτή η χρήση μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την άμυνα του οργανισμού σου; Κι όμως, αυξάνει το άγχος, ενώ παράλληλα επιδρά αρνητικά σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, κάνοντάς μας πιο ευάλωτους. Το ιδανικό είναι όσο μπορείς να μένεις μακριά από κάποια οθόνη για μερικές ώρες κάθε μέρα. Ο οργανισμός σου θα σε ευγνωμονεί.

Η σημασία της καλής ενυδάτωσης

Περίπου το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Επομένως, το να μην ξεχνάς ποτέ να «τροφοδοτείς» τον οργανισμό σου με υγρά, είναι λογικό να βοηθάει αρκετά. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείς τη σωστή λειτουργία του πεπτικού, του κυκλοφοριακού, καθώς και κάθε άλλου συστήματος του οργανισμού σου. Αν δεν το κάνεις, τον θέτεις σε κίνδυνο. Όπως ακριβώς και το αμάξι σου για παράδειγμα, εάν το κινείς χωρίς την απαραίτητη ποσότητα λαδιού στον κινητήρα. Νερό, φυσικοί χυμοί ή ακόμη καλύτερα κάποιο ρόφημα, που συνδυάζει την τόνωση και τη θωράκιση του οργανισμού με την ιδιαίτερη γεύση, όπως η νέα προϊοντική πρόταση του Lipton, Immune Support, θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς στο πρόγραμμά σου.

Ο οργανισμός μας χρειάζεται αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ «συμμάχους», στη «μάχη» που δίνει καθημερινά για να διατηρηθεί υγιής. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ενισχύσουμε την «θωράκιση» του ανοσοποιητικού μας συστήματος με τρόπους, προϊόντα και διατροφικές επιλογές, που να τον βοηθούν, αλλά και να τον αναζωογονούν.. Είναι στο χέρι σου να τα ανακαλύψεις και να τα αξιοποιήσεις.