unsplash
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Samsung Galaxy Note 20 σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει

H τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη αλλά αν αποφασίσεις να δώσεις αυτά τα λεφτά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το μετανιώσεις.

Mέσα σε ένα γεμάτο lineup που έδωσε φέτος η Samsung, το Galaxy Note 20 με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του μάλλον δεν πήρε τα φώτα δημοσιότητας που του άξιζαν. Πρόκειται πάντως αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο δυνατά smartphones που μπορείς να βρεις στην αγορά και μπορεί να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς πελάτες. Ας δούμε όμως ένα προς ένα τα βασικά του χαρακτηρισατικά.

Οθόνη

Ας ξεκινήσουμε λίγο-πολύ από αυτά που ξέρεις ότι θα πηγαίνουν καλά ακόμα και πριν ανοίξεις τη συσκευασία. Ακριβώς γιατί λίγο-πολύ ξέρεις τα πλεονεκτήματα της κάθε εταιρείες. Η Samsung, λοιπόν, έχει μια παράδοση στις πολύ καλές οθόνες (όχι μόνο στα κινητά). Εδώ, λοιπόν, θα βρείτε μια πολύ καλή οθόνη με έναν εξαιρετικό ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz και εντυπωσιακά χρώματα. Πολύ δυνατό σημείο είναι τα διάφορα επίπεδα φωτεινότητας χάρη στα οποία μπορείς να έχεις μια ξεκούραστη χρήση. Ελάχιστα κινητά στην αγορά μπορούν να συγκριθούν με τη συσκευή ως προς τον τομέα αυτό.

Αποδοση

Ο συνδυασμός του οκταπύρηνου επεξεργαστή Exynos 990 και της RAM δημιουργούν πολύ καλές προδιαγραφές. Αν οι επιδόσεις είναι το χαρακτηριστικό που σε ενδιαφέρει περισσότερο σε έναν smartphone, τότε ίσως θα ήταν η περίπτωση που θα μιλούσαμε για value for money. Πράγματι, δουλεύοντας αυτό το smartphone θα δείτε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως προβλήμα ακόμα και αν έχετε ξεχασμένες διάφορες εφαρμογές να τρέχουν παράλληλα. Tα πάντα γίνονται με μια χαρακτηριστική ευκολία. Ίσως στην πρώτη εκκίνηση του να ανεβάσει θερμοκρασία, επειδή δουλεύει πυρετωδώς με τις ενημερώσεις. Μη σε ανησυχήσει.

Κάμερα

Εδώ νομίζω έχουμε το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει πραγματικά αυτό το κινητό. Η κάμερα του Samsung είναι εξαιρετική τη μέρα. Αυτό που όμως θα σε εντυπωσιάσει είναι η νυχτερινή λήψη που μπορεί να φωτίσει τα πάντα, ακόμα σε ένα σχετικά σκοτεινό δωμάτιο, κυρίως λόγω του εξαιρετικού της αισθητήρα. Το οπτικό ζουμ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 50Χ το οποίο βασικά δεν έχει κάποιο νόημα, γιατί το αποτέλεσμα βγάζει πολύ θολή εικόνα με ελάχιστη σταθεροποίηση. Από την άλλη όμως ξέρουμε πώς λειτουργούν αυτά και ξέρουμε ότι έστω και η ύπαρξη αυτής της δυνατότητας μπορεί να είναι μια αφετηρία για μελλοντικές πολύ πιο εντυπωσιακές επιδόσεις στο ζουμ. Για να μην παρεξηγηθούμε, το ζουμ στα 20Χ (λιγότερο) και στα 10Χ (κυρίως) είναι πολύ σημαντικά.

Μπαταρία

Το πιο συχνό πρόβλημα εντοπίζεται από τους χρήστες στο κινητό αυτό είναι η αυτονομία του. Ιδίως στη χρήση των 120 Hz. Επειδή δεν έχει μόνο νόημα να μιλάμε για τα mAh, θα σας μιλήσω πιο βιωματικά σε αυτό το κομμάτι. Κυρίως επειδή είναι το πιο κρίσιμο για όσους αγοράσουν το κινητό. Μέσα σε μια μέρα μια ανοιχτά δεδομένα και bluetooth και με αρκετή χρήση μπορώ να πω ότι η μπαταρία άντεξε για μια μέρα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Δηλαδή μέχρι το βράδυ έφτασε περίπου στο 30%.

Σίγουρα δεν είναι εντυπωσιακή επίδοση. Ιδίως αν μιλάμε για ένα κινητό αυτής της κατηγορίας και τιμής. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι και τόσο μεγάλο. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ενσύρματη φόρτιση είναι πολύ γρήγορη κάτι που εν μέρει δίνει λύση στο πρόβλημα. Μπορείς να έχεις πλήρη φόρτιση σε κάτι παραπάνω από 1 ώρα.

Τελικό συμπέρασμα

Μιλάμε σίγουρα για ένα πολύ καλό κινητό. Στα περισσότερα από τα βασικά πράγματα που κοιτάει κανείς σε ένα κινητό (οθόνη, απόδοση, κάμερα) τα πηγαίνει εξαιρετικά. Ιδίως σε οθόνη και κάμερα. Άριστα. Η μπαταρία του θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Η αυτονομία όμως που προσφέρει αφήνει περισσότερο ένα “κρίμα” παρά ένα πραγματικό πρόβλημα στην καθημερινή χρήση του κινητού. Σε γενικές γραμμές, το Samsung Galaxy Note20 είναι ένα κινητό που θα σου προσφέρει όλα όσα ζητάς σε μια μάλλον λίγο πιο τσιμπημένη τιμή. Αν προτίθεσαι να τα δώσεις, σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει.