ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΜΕΤΡΟ

Επόμενη στάση: Άγιος Αντώνιος

Αν και στην αρχή κάναμε το σταυρό μας για το τι θα συναντήσουμε, μείναμε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι.

Μέχρι και το 2013 ο σταθμός του Αγίου Αντωνίου αποτελούσε το τέρμα της κόκκινης γραμμής του μετρό. Αν, λοιπόν, το συγκεκριμένο θέμα το κάναμε μερικά χρονάκια πριν, τότε σήμερα θα τελειώναμε την δουλίτσα μας εδώ. Φευ!

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Σεπόλια

Πήραμε πάσα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και κατεβήκαμε στη στάση που έκανε τα πρώτα του βήματα πριν το NBA.

Έχοντας μεγαλώσει στα δυτικά προάστια της Αθήνας και στο τιμημένο Περιστέρι, είχα πάντα μια καλή σχέση με τον σταθμό των Σεπολίων. Τον ήξερα (νόμιζα), έχω κατέβει αρκετές φορές για να επισκεφτώ φίλους που μένουν κοντά του, όμως δεν είχα πάει ποτέ με σκοπό να ανακαλύψω την γύρω περιοχή. Ήταν καλή μια καλή πρόκληση, την οποία ανέλαβα μαζί με τη Φραντζέσκα, που πήρε το όπλο της (τη φωτογραφική μηχανή) και ξεκινήσαμε.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Αττική

Fun fact: Ο σταθμός της Αττικής βρίσκεται όντως στην Αττική. Περισσότερα αποκλειστικά, εντός.

Η σχέση μου με τον σταθμό της Αττικής, ήταν πάντοτε παράξενη. Αρχικά, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο συγκεκριμένος σταθμός ονομάστηκε έτσι.

Διαβάστε περισσότερα

Εσύ ξέρεις ποια είναι η πιο σύντομη διαδρομή του Μετρό;

Ένας δημοσιογράφος του Oneman ταξίδεψε σε 36 στάσεις του Μετρό (μέχρι και την 'Δουκίσσης Πλακεντίας') και χρονομέτρησε τις μεταξύ τους αποστάσεις.

Είναι άβολο να παίρνεις το Μετρό από την στάση 'Αγία Μαρίνα', να κατεβαίνεις στο 'Αιγάλεω' και να παίρνεις ξανά το Μετρό πίσω για την 'Αγία Μαρίνα', μόνο και μόνο επειδή δεν πάτησες το χρονόμετρο τη σωστή στιγμή, ώστε να μετρήσεις τη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο στάσεων. Ευτυχώς, στην πορεία μου από την 'Αγία Μαρίνα' στη 'Δουκίσσης Πλακεντίας' και από την 'Ανθούπολη' στο 'Ελληνικό' αυτό μου συνέβη μόνο μία φορά.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Σταθμός Λαρίσης

Χάσαμε μερικά τρένα επίτηδες κι αποφασίσαμε να κάνουμε βόλτα στην γύρω περιοχή.

Παίζοντας Μονόπολη σε μικρότερες ηλικίες, δεν πρέπει να είχα αγοράσει ούτε μια φορά τον Σταθμό Λαρίσης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ποτέ δεν τον χώνεψα, ούτε μπορούσα να καταλάβω γιατί ένα σταθμός που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ονομάζεται Σταθμός Λαρίσης.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Μεταξουργείο

Μια απ΄τις ταχύτερα ανερχόμενες περιοχές της πόλης αποτέλεσε την επόμενη στάση της αποστολής μας. Μας κέρδισε με το καλημέρα.

Αλλάζει η Αθήνα, αλλάζω κι εγώ μαζί της. Αν πριν από μερικά χρόνια μου έλεγες να πάω Μεταξουργείο, δεν θα ήξερα καν προς τα που να κατευθυνθώ. Το πολύ-πολύ να  έκανα ένα χαζό αστειάκι για το όνομα της περιοχής που παραπέμπει σε εργοστάσιο και μετά να έβρισκα μια καλή δικαιολογία για να μην πάω.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Ομόνοια

Ο απόλυτος προορισμός για τα πανηγύρια του Έλληνα οπαδού αποτέλεσε την επόμενη αποστολή μας. Εμείς, δεν το πανηγυρίσαμε και πολύ.

Εξερευνώντας τις στάσεις του Μετρό με τη Φραντζέσκα, έχουμε αποκτήσει πια μια ιεροτελεστία. Στο δρόμο της επιστροφής στο γραφείο, κοιτάζουμε το χάρτη των γραμμών και κυκλώνουμε (όχι κυριολεκτικά, σεβόμαστε την καθαριότητα του μέσου) τον προορισμό της επόμενης αποστολής. Έτσι, για να ξέρουμε τι μας περιμένει.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO