Ψυχική Υγεία: Δεν είσαι μόνος σου

Αφιέρωμα της 24MEDIA για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου
SHARES

Η 24MEDIA με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας αναδεικνύει τις πτυχές ενός μεγάλου κοινωνικού ζητήματος και συζητά με ειδικούς, γιατρούς και πάσχοντες για τα ψυχικά νοσήματα, τις επιπτώσεις, τις συνθήκες αντιμετώπισης, την κατάσταση του συστήματος Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα της κρίσης.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου οι δημοσιογράφοι της 24 Media σε όλα τα μέσα του Ομίλου δίνουν βήμα στους ανθρώπους που σχετίζονται με την Ψυχική Υγεία από διάφορες θέσεις, με σκοπό να φωτίσουν όλες τις ‘σκοτεινές πλευρές΄.

Με την πεποίθηση ότι η κατάθλιψη, ο θυμός, το άγχος, η βία και η εξάρτηση μπορούν να  αντιμετωπιστούν οργανωμένα σε ψυχικό, σωματικό και κοινωνικό επίπεδο, βάζουμε πλάτη απέναντι σ’ αυτούς που θεωρούν τους πάσχοντες ανθρώπους β΄κατηγορίας. Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για “Παγκόσμια επιδημία”, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Οι πάσχοντες από κατάθλιψη ξεπερνούν τα 154 εκατομμύρια. Μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

25 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σχιζοφρένεια.

95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ

Στη χώρα μας και, σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, ένα 10% με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες. Να σημειωθεί δε ότι κατά την περίοδο της κρίσης, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα αιτήματα προς τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι σχετικοί φορείς, οι οργανώσεις πολιτών, οι χρήστες υπηρεσιών, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας συμμετέχουν στο μεγάλο αφιέρωμα της 24MEDIA και στηρίζουν την απόφαση του Ομίλου να παρέμβει και να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου News247.gr, SPORT24.gr, Oneman.gr, Contra.gr, Ladylike.gr, Huffingtonpost.gr,Sport24radio.gr η εφημερίδα Το Έθνος καθώς και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 FM γίνονται ένα και στέκονται απέναντι σε όσους θεωρούν ότι τα προβλήματα Ψυχικής Υγείας βρίσκονται έξω από το σπίτι τους.

Share
 

24Media Network

Η Μπαρτσελόνα απειλείται από τις γκάφες της

Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να αποκλειστεί στα χαρτιά από το κύπελλο για χρησιμοποίηση τιμωρημένου παίκτη και ενισχύεται με δανεισμούς τύπου Μουρίγιο και Βέλα. Γιατί προσπαθεί να καταστρέψει τη σεζόν της;

Στο μέγα συνοικιακό ντέρμπι Σπόρτιγκ-Δάφνη

Τη σεζόν 1992-93, η ομάδα του Σπόρτιγκ φιλοξενούσε τη Δάφνη σε ένα από τα πιο καυτά συνοικιακά ντέρμπι της Αθήνας για την Α1. Ο Σταύρος Καραϊνδρος ήταν μέσα, αν και στο τέλος προτιμούσε να είναι έξω (και γρήγορα).

 

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man