ΜΑΡΟΥΣΙ

Μέσα σε ένα φωτεινό διαμέρισμα που σχεδίασαν οι Detail Design στο Μαρούσι

Κτιστά έπιπλα, λιτές γραμμές και μια τεράστια βεράντα έκαναν αυτό το 55 τ.μ διαμέρισμα να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο.

Κτιστά έπιπλα, λιτές γραμμές και μια τεράστια βεράντα έκαναν αυτό το 55 τ.μ διαμέρισμα να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο.

Στην Ελλάδα τα μπαλκόνια και οι βεράντες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα σπίτι, πόσο μάλλον σε ένα διαμέρισμα.

Ο εξωτερικός χώρος θεωρείται σχεδόν από όλους αναγκαίος, ειδικά στη χώρα μας όπου οι ηλιόλουστες μέρες ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες με τη συννεφιά και όλοι αναζητάμε να κάτσουμε έξω, ακόμα κι όταν είμαστε σπίτι.

 

Ένα τέτοιο διαμέρισμα, όπου η εκτεταμένη βεράντα του σχεδόν διπλασιάζει την επιφάνεια της κατοικίας, ανέλαβαν να σχεδιάσουν η Πέννυ Ελευθερίου και η Δήμητρα Παπαφιλίππου του Detail design studio, στα βόρεια προάστια.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και το σχεδιαστικό δίδυμο προτίμησε να υιοθετήσει καθαρές σχεδιαστικές γραμμές προκειμένου να διατηρηθεί μια ηρεμία στον χώρο. 

 

 

Αυτό που ίσως ξεχωρίζει περισσότερο στον χώρο είναι τα κτιστά έπιπλα και η απλότητα που χαρακτηρίζει την επιλογή στα υλικά, προσδίδοντας στο χώρο ηρεμία και γαλήνη.

 

Οι Detail Design Studio κατάφεραν με τις καίριες παρεμβάσεις τους να κάνουν το 55 τ.μ διαμέρισμα να μοιάζει πολύ πιο μεγάλο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα και να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των ιδιοκτητών του.