© Mary Zografou
ΜΟΥΣΙΚΗ

Kristof και Nalyssa Green επιλέγουν τα 10 καλύτερα τραγούδια για καραόκε

Η ταράτσα του Ρομάντζου θα μεταμορφωθεί σε karaoke extravaganza το Σάββατο 21 Μαΐου στα πλαίσια του The Queer Archive Festival. Μέχρι τότε όμως, ας δώσουμε το μικρόφωνο στους δύο special guests της βραδιάς για να κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Είναι μία από τις πιο σημαντικές τραγουδοποιούς της εναλλακτικής μουσικής σκηνής. Είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους performers που μπορεί να συναντήσεις σε κάποιο αθηναϊκό live stage. Μαζί αποτελούν ένα αχτύπητο συναυλιακό δίδυμο που δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις, μιας και οι ζωντανές εμφανίσεις επέστρεψαν επιτέλους. Τώρα, όμως, θα δοκιμάσουν κάτι τελείως διαφορετικό.

Τι ακριβώς είναι αυτό; Μία καραόκε extravaganza για όποιον πιστεύει ότι διαθέτει τα φόντα να γίνει pop star έστω και για μερικά λεπτά. Πού, πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί το event;

Στα πλαίσια του The Queer Archive Festival που επιστρέφει φέτος δριμύτερο από ποτέ, οι Nalyssa Green και Kristof θα είναι οι special guest σε ένα sing along event που θα παρουσιάσει ο A Man to Pet, στην ταράτσα του Ρομάντζου, το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 10 το βράδυ.

Μέχρι όμως να έρθει εκείνη στιγμή, μας δίνουν τις δικές του ιδανικές επιλογές για μία ιδανική καραόκε βραδιά που το μικρόφωνο αλλάζει συνεχώς χέρια.

To μικρόφωνο στη Nalyssa Green

καραόκε Nalyssa Green © Mary Zografou

Το πρώτο (και μόνο) μου δημόσιο καραόκε ήταν όταν ήμουν περίπου 18 χρονών στο Mike’s Irish Bar, όπου τραγούδησα με μεγάλη συστολή το Νobody’s Wife της Anouk. Δεν είχα ακόμα αρχίσει να τραγουδάω ή να παίζω μπροστά σε κόσμο. Νομίζω το είπα αρκετά καλά. 

Η παρουσιάστρια μετά σχολίασε ότι ήταν σαν να λέει το κομμάτι η Λολίτα, σχόλιο αρκετά δίκαιο αλλά και αρκετό για να με συντρίψει. Πλέον το να τραγουδάω μπροστά σε κόσμο, ιδίως όταν δε χρειάζεται να παίζω ταυτόχρονα κάποιο όργανο είναι το πιο ικανοποιητικό και απελευθερωτικό πράγμα στον κόσμο.

Στις 21 Μαΐου ελάτε στην ταράτσα του Bios να ικανοποιηθούμε και να απελευθερωθούμε όλα μαζί.

Κάποια τραγούδια που είναι φανταστικά για καραόκε:

Του μπη μπου ντι μπου ντα τσου.

Για τις περίπλοκες κορόνες που κανένα ποτέ δεν κάνει σωστά.

Για το ραπ.

Γιατί Britney.

Γιατί θέλω να δω άλλα άτομα να το λένε .

To μικρόφωνο στον Kristof

Kristof Nalyssa Green καραόκε

Θυμάμαι ήταν κάπου στο 2017, όταν ήμουν στη Μόσχα και πήγαμε σε ένα club, όπου το ένα stage του είχε μόνο καραόκε. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση αυτό. 

Έμαθα ότι είναι πολύ στην κουλτούρα του nightlife τους σε αντίθεση με μας. Στην Ελλάδα νομίζω διορθώνονται πιο συχνά σε ξενοδοχεία το καλοκαίρι. Με μπερδεύουν πολύ τα καραόκε αλλά στο τέλος έχουν πλάκα. Δεν μπορώ ποτέ να αποφασίσω τι τραγούδι θα μπορούσα να πω.

Είναι love to hate και hate to love. Εδώ 5 προτάσεις – αγαπημένα ή και όχι :

Ένα απ’ τα αγαπημένα μου κομμάτια των ABBA. Ο μελοδραματισμός στο μεγαλείο του!

Κάτι από ζουζούνια- παιδικά τραγούδια- γίνονται ακόμα πιο creepy όταν είναι καραόκε.  

( Γιατί αγαπώ τη Lily !)

(Tο πρώτο μου crush ήταν η Gwen όταν την είδα στο βιντεο κλιπ)

Καίτη να ναι, κι ότι ναναι.

Karaoke Extravanza

Το φεστιβάλ στήνει μια Karaoke Extravaganza για κάθε επίδοξ@ pop star στην ταράτσα του Ρομάντσο, με special guests τη Nalyssa Green και τον Kristof και host τον A Man To Pet. Στα decks η D’Arcy Foxx.

Θα υπάρχει ειδικό έπαθλο για το άτομο που θα αναδειχθεί η πιο μάχιμη karaoke diva της βραδιάς!

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Με ένα άκρως ενδιαφέρον, πρωτότυπο, παιχνιδιάρικο και τολμηρό πρόγραμμα πολυμεσικών εμπειριών, που συγκεντρώνουν όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις και εκφράσεις της queer κουλτούρας του σήμερα, το The Queer Archive Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Η μεγάλη γιορτή της πλούσιας και ζωηρής queer κουλτούρας επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε διάφορους χώρους (γκαλερί, ξενοδοχεία, club, ταράτσες, πολυχώρους) του αθηναϊκού κέντρου, με άξονα αναφοράς την Ομόνοια, από τις 12 έως τις 22 Μαΐου 2022.

Φέτος, το The Queer Archive Festival μεγαλώνει και αναπτύσσεται σε δέκα ημέρες. Δέκα ημέρες γεμάτες από εκθέσεις εικαστικών, performances, συζητήσεις, παρουσιάσεις, γαστρονομία, karaoke, συμμετοχικά εργαστήρια, drag shows, parties και πολλά ακόμη τα οποία θα διεξάγονται παράλληλα σε διάφορους χώρους

Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλ@, πιστό στην ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και στη στήριξη εδραιωμένων, εγχώριων ή μη καλλιτεχνών.

Στόχος του The Queer Archive Festival είναι να προβάλει τη διαρκώς αναπτυσσόμενη queer καλλιτεχνική σκηνή, η οποία αντανακλά τη σύγχρονη queer κουλτούρα, υμνεί τη διαφορετικότητα και προωθεί τη συμπεριληπτικότητα.

Tο φεστιβάλ υποστηρίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, που πιστεύει σε έναν πολιτισμό ως σημείο συνάντησης των ανθρώπινων διεκδικήσεων και της ελευθερίας έκφρασης και μιλά μέσα από τη δράση της για τα αυτονόητα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.