ΜΠΑΡ

Ο Αρχάγγελος ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Το μπαρ στον Κολωνό, που έστησε ο Σωτήρης Λαφαζάνης, επιστρέφει ξανά μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του για να συνεχίσει την κληρονομιά του στις αθηναϊκές νύχτες.

Ήταν Τρίτη 11 Οκτωβρίου όταν έγινε γνωστό ότι ο Σωτήρης Λαφαζάνης, ο άνθρωπος που έδωσε την ψυχή του στο μπαρ Αρχάγγελος, έφυγε από τη ζωή έπειτα από τροχαίο. Το μπαρ που αγαπήσαμε στον Κολωνό κατέβασε ρολά αφήνοντας ένα τεράστιο κενό και γεμίζοντας θλίψη φίλους, γνωστούς, θαμώνες αλλά και όσους δεν γνώριζαν προσωπικά τον Σωτήρη, είχαν όμως καταθέσει ένα κομμάτι της ζωής τους στο μαγαζί του.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Αρχάγγελος συμπλήρωσε τα 25 χρόνια λειτουργίας, αντέχοντας κρίσεις και δυσκολίες. Ο επίλογος γράφτηκε αναπάντεχα με τον θάνατο του Σωτήρη. Μετά το σκοτάδι όμως έρχεται πάντα το φως κι ακόμα όταν αυτή η σκέψη φαντάζει κάπως απόμακρη και αβέβαιη, η συνέχεια της ζωής το υπενθυμίζει.

Έτσι, λοιπόν, η γειτονιά του Κολωνού που φώτιζε ο Αρχάγγελος τα βράδια, ζωντανεύει ξανά, αφού το μπαρ ανοίγει ξανά σήμερα 5 Μαΐου τις πόρτες του.

Αρχάγγελος, μία νέα αρχή

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος, ο οποίος μετράει 12 χρόνια στο μπαρ, αναλαμβάνει να συνεχίσει την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Σωτήρης. Διατηρώντας αναλλοίωτη την αισθητική και τη φιλοσοφία του μαγαζιού, θα ανοίξει και πάλι το αγαπημένο μπαρ.

Το ετερόκλητο κοινό του Αρχάγγελου θα βρει και πάλι τον δρόμο για την μπάρα και τα τραπέζια του, θα ακούσει Διονυσίου, Βάνου, Μοσχολιού και καλλιτέχνες του νέου κύματος. Η καλή ελληνική μουσική θα συνεχίζει να παίζει και αξέχαστα λαϊκά άσματα θα ακουστούν και πάλι από τα ηχεία.

Η οδός Κίμωνος 1, κάτω ακριβώς από την Κωνσταντινουπόλεως, αποτελεί την τρίτη διεύθυνση του μαγαζιού στην πολυετή ιστορία του. Ο Σωτήρης Λαφαζάνης είχε ανοίξει τον πρώτο Αρχάγγελο το 1996 στου Ψυρρή (στην οδό Τάκη), που είχε τη μορφή πιάνο μπαρ και στη συνέχεια τον μετέφερε στην περιοχή του Μεταξουργείου, στην πλατεία Αυδή, για να καταλήξει στην τωρινή του τοποθεσία. Ευχόμαστε, ο Αρχάγγελος να γίνει ξανά το αφτεράδικο –μπαρ παλαιάς κοπής, από αυτά που μας έχουν λείψει.