ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Σάββατο και Κυριακή στην Αθήνα: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην πόλη

Θεατρικές, μουσικές και γαστρονομικές συμπράξεις στην πόλη μπαίνουν στη λίστα με τις ιδέες του Σαββατοκύριακου για να περάσεις καλά.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να βάλεις στη λίστα σου μία ενδιαφέρουσα έκθεση, μία θεατρική παράσταση και γιατί όχι, ένα brunch που φιλοξενεί τα γλυκά ενός ταλαντούχου pastry chef. Με την εβδομάδα να φτάνει αισίως στο τέλος της, συγκεντρώνουμε και πάλι πέντε ιδέες για να βγεις έξω.

Festival Strings Lucerne και Maria João Pires στο Μέγαρο

σαββατοκύριακο Piano Masters: Maria João Pires. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 04/04/2022 / Akriviadis
Piano Masters: Maria João Pires. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 04/04/2022

Η ελβετική ορχήστρα δωματίου Festival Strings Lucerne, συναντά την κορυφαία πιανίστα Maria João Pires σε μια συναυλία αποκλειστικά με έργα Ludwig van Beethoven, ερμηνεύοντας το Τρίτο κοντσέρτο για πιάνο σε ντο ελάσσονα. Ο
καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας, Daniel Dodds, θα καθοδηγήσει μουσικά, από το αναλόγιο, τη Festival Strings Lucerne σε δύο ακόμη έργα της μπετοβενικής παρακαταθήκης: στη διάσημη ορχηστρική Εισαγωγή «Κοριολανός» και στην κοσμαγάπητη «Ηρωική» συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
  • Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
  • 18/1, Ώρα: 20:30

Constellations στο Θέατρο 104

Το Constellations του Nick Payne είναι η τρίτη παραγωγή της FreεΚ, μιας θεατρικής ομάδας της FONACT σε σκηνοθεσία του Laurent de Montalembert και βοηθό σκηνοθέτη την Isabella Covelli.

Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από την πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια; Οι Αστερισμοί (Constellations) του Nick Payne είναι ένα έργο που ακολουθεί την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, τον έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το
ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.

Σε αυτήν την εκδοχή του Constellations από τον θίασο Freεk, έξι ηθοποιοί ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών.

CONSTELLATIONS
  • Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι
  • Είσοδος Ελεύθερη

#Τραύματα: Το πιο βαθύ σου τραύμα

σαββατοκύριακο

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: #Τραύματα: Το πιο βαθύ σου ΤΡΑΥΜΑ. Την επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη.

«Σύμφωνα με τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud, ‘τραύμα’ ορίζεται: «η εμπειρία ενός συμβάντος που καθιστά τον άνθρωπο συγκλονισμένο και αβοήθητο” πλήττοντας συθέμελα τον ψυχισμό του. Γνωρίζουμε πως: ένα τραυματικό γεγονός μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ατόμου “απρόοπτα”, υπάρχει όμως και η περίπτωση του τραύματος που υπάρχει και εξελίσσεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου – όπως για παράδειγμα τα τραύματα που συνδέονται με την παιδική ηλικία» σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ
  • Κασσαβέτη 18, Κηφισιά
  • 17-25/2, Είσοδος ελεύθερη

Μετά την πρόβα

σαββατοκύριακο

Το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Μετά την πρόβα τοποθετείται χρονικά ανάμεσα σε μια πρόβα που έχει τελειώσει και σε μια πρεμιέρα παράστασης, που δεν έχει ακόμη γίνει. Είναι ο μεταιχμιακός τόπος, όπου όλα μπορούν ακόμα να αιωρούνται, είναι η κατάσταση, όπου το φανταστικό «τείνει» να είναι αληθινό, αλλά ακόμη δεν είναι. Οι τρεις ήρωες δέσμιοι της εικόνας τους από το παρελθόν δεν παλεύουν να την αποτινάξουν αλλά εμμένουν και βυθίζονται σε αυτή μέχρι που ασφυκτιούν και
καταστρέφονται.

Ο απαιτητικός σκηνοθέτης του θεάτρου, Χένρικ Βόγκλερ, μένει συχνά μετά την πρόβα για να σκεφτεί και να σχεδιάσει. Μια μέρα, η Άννα επιστρέφει, φαινομενικά ψάχνοντας για ένα βραχιόλι. Είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα του παραγωγή του Ονειροδράματος του Στρίντμπεργκ. Μιλάει για το μίσος της για τη μητέρα της (τώρα νεκρή), μια αλκοολική ηθοποιό που ήταν το αστέρι και η ερωμένη του Βόγκλερ. Ο Βόγκλερ πέφτει σε μια ονειροπόληση, θυμάται τη μέρα που η μητέρα της Άννας, η Ράκελ, ήρθε μετά την πρόβα για να τον παρακαλέσει να έρθει στο διαμέρισμά της.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ
  • Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7
  • 13 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο/φοιτητικό

Sunday Brunchin’ στο Athénée με τον Αντώνη Σελέκο

σαββατοκύριακο

Ο Αντώνης Σελέκος, μετρ του πανετόνε, θα βρίσκεται αυτή την Κυριακή και για δύο ακόμα, στο lobby του Athénée, στο πλαίσιο των κυριακάτικων brunch με κορυφαίους pastry chefs.

Τα διάσημα προζυμένια πανετόνε του, οι τάρτες με λεμόνι, φρούτα του δάσους, καρότο, αλατισμένη καραμέλα με ανθό αλατιού, καραμελωμένα φουντούκια αλλά η κλασική σοκολάτα, έρχονται στο μενού του “Sunday Brunchin’. Ο pastry chef θα παρουσιάσει επίσης για πρώτη φορά γλυκά που δεν έχει ακόμα συμπεριλάβει στον κατάλογο του καταστήματός του.

Ο Αντώνης Σελέκος έχει σημειώσει μία πολύχρονη πορεία σε κουζίνες υψηλών απαιτήσεων όπως το δύο φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin, Funky Gourmet. Για τα γλυκά του αναζητά τις καλύτερες πρώτες ύλες και κάθε στάδιο παρασκευάζεται στο εργαστήριό του. Η βάση της τάρτας, οι κρέμες, η τραγανή πραλίνα, η αλατισμένη καραμέλα με ανθό αλατιού και τα καραμελωμένα φουντούκια, φτιάχνονται όλα από τον ίδιο και την ομάδα του.