ΜΠΑΡ

Τα μαγαζιά με το καλύτερο bar food στην Αθήνα

Εκεί που το καλό ποτό συνδυάζεται με ακόμα καλύτερο φαγητό.

Όταν πηγαίνεις σε ένα bar πολλές φορές αρχίζεις και σκέφτεσαι τι θα φας μετά. Αυτό το πρόβλημα έχουν λύσει κάποιες από τα πιο αγαπημένες μας μπάρες στην πόλη, καθώς μαζί με τα υπέροχα cocktails και ποτά τους, προσφέρουν και πιάτα τα οποία είναι ιδανικά για να τα συνδυάσεις με αλκοόλ αλλά και που τρώγονται εύκολα και ίσως λίγο «βρώμικα». Αυτό είναι το bar food και ξέρουμε που θα το βρεις στην πόλη.

Odori Vermuteria di Atene

Το μαγαζί που μας σύστησε τι σημαίνει bar food περνάει την δεύτερη νιότη του. Το καλοκαίρι ανακοινώθηκε η ένταξη στην ομάδα του σεφ Νίκου Σωτηρόπουλου, και αυτό είναι αρκετό για να ερωτευτείς το Odori από την αρχή, όπως την πρώτη φορά.

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες pizzaiolo ήρθε να μεταμορφώσει το μενού. Εκεί στην όμορφη μπάρα του, ενώ απολαμβάνεις τα cocktails σου από τον ολοκαίνουργιο κατάλογο, μπορείς να δοκιμάσεις μια από τις πίτσες με το φουσκωτό στεφάνι. Bloody Μargarita, Old Fashioned Capricciosa, Bellini 4 Formaggi, Parma San Marzano είναι μόνο μερικές από εκείνες που ξεχωρίζουν.

Εκτός από τις πίτσες στο Odori μπορείς να δοκιμάσεις και άλλα πιάτα, όπως η ζεστή Focaccia με ελαιόλαδο και μυρωδικά, η burrata με τα ψητά ντοματίνια, τα χειροποίητα ζυμαρικά αλλά και η tagliata di manzo.

ODORI VERMUTERIA DI ATENE

Feelin’Good

 bar food

Η πιο πρόσφατη άφιξη στην bar σκηνή της πόλης βρίσκεται στο Κουκάκι και ακούει στο όνομα Feelin’Good.

Ένα american style bar, με industrial σχεδιασμό, open bar και υπέροχη μουσική και αισθητική. Θα μιλήσουμε αναλυτικά για τα ποτά του και τα cocktails του άλλη φορά, γιατί εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για το υπέροχο bar food του.

Αμερικανιές, με λίγο βρώμικη αίσθηση που σε κάνουν να θες να πιείς κι άλλο. Δοκίμασε σίγουρα τη βάφλα με το κοτόπουλο, η οποία σερβίρεται με πίκλα κρεμμυδιού και maple syrup, το πεντανόστιμο corn dog, το smash burger αλλά και τα ribs.

Line

 

Το Line συμπληρώνει σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας σε λίγο καιρό και αυτό που σίγουρα το χαρακτηρίζει είναι δύο λέξεις. Καινοτόμο και ανήσυχο. Όμως εδώ δε θα μιλήσουμε για τις υπέροχες ζυμώσεις και τα cocktails του, αλλά για όλα εκείνα με τα οποία μπορείς να τα συνδυάσεις στην μπάρα ή στα διαφορετικά τραπέζια του.

Εκτός από το πλατό με τα ψωμιά που φτιάχνει η Φαίδρα Μαυροειδή Σβανά μέσα στο Line και συνοδεύονται με διαφορετικές κάθε φορά επιλογές από chutney ή αλοιφές, ανάλογα τις πρώτες ύλες, υπάρχουν και τρία μοναδικά hot dogs: Μαύρο ψωμάκι από μελάνι σουπιάς με deep fried χταπόδι και μους ταραμά, bun από σινάπι με χοιρινό λουκάνικο και πικάντικη μουστάρδα και μία vegan εκδοχή με γλασαρισμένο σε σόγια κομμάτι μανιταριού.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις τις μικρές μπουκίτσες από ότι έχει μείνει από το κοτόπουλο πάνω σε τραγανή πέτσα, το ταρτάρ γαρίδας σε σούπα ντομάτας με βασιλικό, κράκερ μπαχαρικών και μους φέτας, τη μαριναρισμένη σαρδέλα πάνω σε προζυμένιο ψωμί με κάπαρη και μαύρο ταραμά αλλά και το αλμυρό τρίγωνο Πανοράματος με θεσσαλονικιά κρέμα μπουράτα, το οποίο σερβίρεται πάνω σε τοματίνια και φράουλες τα οποία έχουν αρωματιστεί με λουίζα και έχουν φιστίκια Αίγινης.

Και κάπως έτσι η κατανάλωση των cocktails πηγαίνει σε άλλο επίπεδο.

Birdman

 bar food

Το πιο κινηματογραφικό bar – restaurant της πόλης είναι το μέρος που το αλκοόλ μαζί με το bar food προχωράνε χέρι-χέρι.

Κάθεσαι στην μπάρα του και παραγγέλνεις ένα whisky highball και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις για να το συνδυάσεις. Σκορδάτα και πολύ εξωτικά φασολάκια edamame, τέλεια yakitori, πιπεριές shishito, διάσημα sandos αλλά και ιδιαίτερες κοπές κρεάτων έρχονται μπροστά σου. Όλα τους είναι καλοφτιαγμένα και σε ταξιδεύουν σε γεύσεις και πολιτισμούς της Ανατολής.

Όπως λέω συχνά όσους με ρωτούν, το Birdman είναι το ιδανικό bar για πριν και μετά το θέατρο αλλά και για πρώτο δεύτερο και όποιο άλλο νούμερο ραντεβού.

The Bar in front of the bar

 bar food

Το Bar in front of the bar το ξέρεις, το αγαπάς και έχεις περάσει μερικά από τα πιο όμορφα βράδια σου εκεί. Είτε στον πεζόδρομο του είτε στο speakeasy style Rumble in the Jungle. Έχεις πιει υπέροχα ποτά, μοναδικά cocktails με γεύσεις που δεν έχεις ξαναγευτεί και όλα αυτά στο πιο fun περιβάλλον.

Αν μέχρι τώρα ήθελες να τσιμπήσεις κάτι, μπορούσες να παραγγείλεις μια από τις τέσσερις πίτσες από τον Ακή Βαρθαλάμη του ALIO με αυτή με την τρούφα και τα μανιτάρια να είναι η αγαπημένη μου. Όμως σε λίγες μέρες στις επιλογές προστίθενται κι άλλα φαγητά ιδανικά για bar food, τα οποία φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου.

Vegan tacos με φαλάφελ, 2 διαφορετικά mini burgers, ένα deep fried chicken με δημητριακά αλλά και μια μπουκιά σεβίτσε που σερβίρεται σε φύλλο μαρουλιού. Προσεχώς θα προσφέρεται και πρωινό αλλά ένα-ένα, θα σου μιλήσουμε πιο μετά για αυτό. Για τώρα κράτα ότι μαζί με τα cocktails του μπορείς να δοκιμάσεις νόστιμα γαστρονομικά δημιουργήματα.

THE BAR IN FRONT OF THE BAR

Frater & Soror

 bar food

Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του Παγκρατίου και το μαγαζί με μερικά από τα πιο καλοφτιαγμένα Gin & Tonic, ξέρει να συνδυάζει ποτό με φαγητό.

Μπορεί η μπάρα του να είναι στενή και μικρή, όμως στο Frater θα πιεις τέλεια ποτά και ακόμα πιο τέλεια finger food ή όπως τα λέμε εμείς στην Ελλάδα, τσιμπητό. Από το απολαυστικό shrimp roll με μαγιονέζα wafu και πίκλα μάνγκο μέχρι τα chicken pancakes με coleslaw και jalapeno dressing ενώ αν πεινάς πολύ τότε θα διαλέξεις το melt burger του.

Μη με ρωτήσεις για το ποιο cocktail να διαλέξεις, αφού όλα είναι καλοφτιαγμένα και πολύ νόστιμα, ενώ αν έχεις όρεξη για κρασί, τότε διάλεξε ένα από τη λίστα με επιλογές μόνο από τον ελληνικό αμπελώνα.

FRATER & SOROR

Το λοκάλι

 bar food

Ένα από τα πιο αθόρυβα bar της πόλης, το οποίο με τη συνέπειά του και τον χαρακτήρα του έχει γίνει στέκι για πολλούς. Μπορεί να το έχεις αγαπήσει για την αυλή του τα καλοκαίρια αλλά το Λοκάλι έχει μια από τις πιο όμορφες μπάρες της πόλης.

Σε αυτή την μπάρα μπορείς να απολαμβάνεις καλοφτιαγμένα Negroni, Old Fashioned και άλλα classics σε παραλλαγές και παράλληλα μπορείς να γεύεσαι πιάτα για μοίρασμα από τα χέρια του Ανέστη Ποιμενίδη.

Φυσικά ξεκινάμε με τις best seller μπάμιες tempura με τη γλυκόξινη σπιτική σάλτσα από πετιμέζι και μηλόξυδο. Επίσης, θα βρεις flatbreads, tacos με μαριναρισμένο κοτόπουλο, γιαούρτι και τραγανό κρεμμύδι αλλά και σεβίτσε.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ