ΠΑΡΤΙ

Το μεγάλο Block Party της Στέγης έρχεται στις 4 Οκτωβρίου

Οι δρόμοι δίπλα από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μεταμορφώνονται ξανά για να φιλοξενήσουν το πιο ζωντανό open party της Αθήνας: άφθονο αλκοόλ, πρόγραμμα από Plisskën και γιορτή στην υγειά του Νέου Κόσμου.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη τη λαοθάλασσα; Ανοιχτό, συμπεριληπτικό, ηλεκτρονικό και απόλυτα αθηναϊκό, το μεγάλο Block Party που διοργάνωσε η Στέγη το 2019 ήταν από εκείνες τις αναμνήσεις που επέστρεφαν με ένα συναίσθημα νοσταλγίας μέσα στο διάστημα του εγκλεισμού, δίνοντας παράλληλα λίγο κουράγιο:

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικές μας θα είναι εκείνες οι νύχτες της πρωτεύουσες, όταν χορεύοντας με άλλα 12.000 άτομα θα αφήνουμε τα άγχη μας στην άκρη.

Έφτασε αυτή η στιγμή και η συνταγή είναι πάνω-κάτω γνωστή: ο δρόμος δίπλα από το κτίριο του ιδρύματος ανακόπτει για μια νύχτα τη διέλευση οχημάτων και ένα μεγάλο open air πάρτι κάνει περήφανη τη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Από το πρόγραμμα της Στέγης για τη νέα σεζόν, το ραντεβού για το Block Party είναι την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, από το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Ένα απελευθερωτικό street party για τους ανθρώπους της Αθήνας, που θα συζητιέται για καιρό», όπως υπόσχεται το team του οργανισμού.

Τι θα συμβεί στο νέο Block Party της Στέγης

Όπως συνέβη και στο πρώτο Block Party, τα ποτήρια θα γεμίζουν ελεύθερα με αλκοόλ και το vibe θα πηγάνει από τη σκηνή που θα στηθεί στη συμβολή των οδών Ευρυδάμαντος και Γαλαξία:

Το κλίμα παραμένει ακέραιη εναλλακτικό και πολυποίκιλο, περιλαμβάνοντας από ηλεκτρονικά bpm και αφρικανικά beats μέχρι θρακιώτικη ψυχεδέλεια, γαλαξιακά synths αλλά και μερικούς από τους πιο ψαγμένους εκπροσώπους του new wave rap στη χώρα.

Η διοργάνωση του προγράμματος ανήκει στο Plisskën και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εμφανιστεί η EXPE από Θεσσαλονίκη (η οποία είναι από τις πλέον αναδυόμενες γυναίκες άρτιστ στο ελληνικό rap game), ο –χαρακτηριστικότερος των ΒήταΠεις– Hatemost, όπως και ο διεθνώς αναγνωρισμένος Leon of Athens.

Επίσης, θα υπάρξει μια σειρά από ανεβαστικά kids session, με έναν θεόρατο δράκο να καλεί από μακριά τους περαστικούς. Θα είναι μια γιορτή για όλους, σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι πληγές όλων των «πρέπει» και των «μη» που μας κράτησαν μακριά. Μην το χάσει κανείς.