ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

10 χρόνια πριν, το Ancho μας σύστησε τη μεξικανική κουζίνα (το ευχαριστούμε)

Ο απόλυτος street food προορισμός της Αθήνας κλείνει 10 χρόνια ζωής και συνεχίζει να καινοτομεί.

Ξέρουμε ότι σαν την ελληνική κουζίνα δεν είναι καμιά άλλη, αλλά υπάρχουν κάποιες διεθνείς κουζίνες που ειδικά τα τελευταία χρόνια αγαπιούνται πολύ από τους Έλληνες. Συνήθως είναι comfort και πλούσιες σε γεύσεις και αρώματα, όπως και η δική μας δηλαδή, αλλά με πινελιές.

Από τις πιο δημοφιλείς διεθνείς κουζίνες στην Ελλάδα είναι φυσικά η μεξικάνικη και όχι άδικα, αφού ο πλούτος των υλικών της και ο τρόπος που αυτά συνδυάζονται μεταξύ τους, δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο. Αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, ρύζι, λάιμ και πιπεριές τσίλι παντρεύονται στα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους και σίγουρα έχετε κι εσείς τον δικό σας αγαπημένο συνδυασμό.

Τώρα, αν ζείτε στην Αθήνα και αναζητάτε το επόμενο spot που θα απολαύσετε αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, τότε ήρθατε στο κατάλληλο μέρος. Βασικά, το κατάλληλο μέρος είναι το Ancho Mexican Grill σε Αιόλου, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Γλυφάδα, The Mall Athens αλλά και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έτσι σε όποιο σημείο της πόλης κι αν κυκλοφορείτε ή αν είστε περαστικός από αυτή, σίγουρα θα βρείτε κάπου κοντά σας ένα κατάστημα Ancho για να δοκιμάσετε αυθεντικό γουακαμόλε, αλλά και παγωμένες Μαργαρίτες.

Το Ancho που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο με τις γεύσεις του, όσο και με το ανεπιτήδευτο coolness του. Καθόλου τυχαία δεν έχει γίνει ο απόλυτος street food προορισμός της πόλης, που κρατά αποστάσεις από οποιαδήποτε σοβαροφάνεια, παραμένοντας πιστό στον cool και προσιτό του χαρακτήρα.

Το γεύμα ξεκινά με τραγανά nachos με guacamole και sour cream και oλοκληρώνεται με λαχταριστά churros. Στο ενδιάμεσο όμως θα έχετε απολαύσει τι σημαίνει αυθεντική μεξικάνικη εμπειρία με το Do It Yourself concept που προσφέρει το Ancho. Δηλαδή να φτιάξετε το δικό σας burrito, tacos, quesadillas και ό,τι άλλο λιγουρεύεστε και να πειραματιστείτε με τα υλικά της μεξικάνικης κουζίνας όπως εσείς επιθυμείτε, με τις καυτερές σάλτσες να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα. Γι’ αυτό και το Ancho διαθέτει μία ποικιλία από πέντε σάλτσες διαφορετικής έντασης και γεύσης. Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η tomatillo verde ή η flaming habanero που μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε στο burrito ή στο μπολ της αρεσκείας σας, ενώ αν αντέχετε ακόμα πιο καυτερές γεύσεις, υπάρχει και η extra hot salsa του μενού, η Ghost Pepper.

Μπορείτε να διαλέξετε ένα έτοιμο μπολ από το μενού -το Fajita Bowl θα γίνει το αγαπημένο σας αν αγαπάτε τον συνδυασμό κοτόπουλου-πιπεριάς και το Chipotle Shrimp αν προτιμάτε τα θαλασσινά- ή να φτιάξετε το δικό σας, μπολ ή burrito. Να διαλέξετε ανάμεσα σε σιγομαγειρεμένο μοσχάρι barbacoa ή σε αυθεντικό chili con carne, αλλά και σε χοιρινό carnitas ή σε chicken asada που είναι ψημένο στη σχάρα, το οποίο ταιριάζει τέλεια με  τις spicy shrimps για μια surf ‘n’ turf εμπειρία. 

Εδώ μπορείτε να έρθετε με τους φίλους σας, να κάνετε μια στάση μετά τα ψώνια, αλλά και να βγείτε πρώτο ραντεβού, αφού ο χώρος που σας μεταφέρει έστω και νοητά στο Μεξικό, είναι ιδανικός για κάθε περίσταση.

Ξέρουμε πως πιθανό αυτά τα 10 χρόνια να έχετε ήδη ανακαλύψει το Ancho, αλλά υπάρχει πάντα μια καλή αφορμή να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά. Εμείς πάντως που το επισκεπτόμαστε σε κάθε ευκαιρία, το ευχαριστούμε που μας σύστησε τη μεξικάνικη κουζίνα και που συνεχίζει να καινοτομεί.

***Ancho

Αθήνα
Αιόλου 25, Πλατεία Αγίας Ειρήνης | +30 698 043 6301

Κηφισιά
Κασσαβέτη 9 | 14562 | 211 1831882

Χαλάνδρι
Κολοκοτρώνη & Γρηγορίου Γυφτοπούλου 9 | 15233 | 210 6801097

Γλυφάδα
Γιαννιτσοπούλου 3 | 16674 | 216 8001887

www.ancho.gr