ΣΥΝΤΑΓΜΑ

5 μαγαζιά για εκλεκτό take away καφέ γύρω από το Σύνταγμα

Τα καλύτερα μέρη για καφέ στο χέρι και όχι μόνο, στο κέντρο της πόλης.

Καφές και Αθήνα πάνε χέρι-χέρι. Κυριολεκτικά, αφού σε όποιο βαγόνι μετρό να μπεις και σε όποιος δρόμο της πρωτεύουσας κι αν περπατήσεις, θα δεις κόσμο βιαστικό ή και όχι με έναν καφέ στο χέρι. Άλλους τους ξυπνάει, σε άλλους δίνει ενέργεια και άλλους τους συντροφεύει στη βόλτα τους.

Κι επειδή σε αυτή την πόλη που έχει αγκαλιάσει όσο καμία άλλη το τρίτο κύμα καφέ, οι περισσότερες βόλτες σε αυτή την πόλη ξεκινούν από την πλατεία Συντάγματος, εκεί όπου δίνονται τα περισσότερα ραντεβού της Αθήνας, εμείς βρήκαμε από που θα πάρετε τον καφέ που θα σας συνοδέψει είτε στον δρόμο προς το γραφείο, είτε όταν χαζεύετε βιτρίνες ή και απλά όταν περπατάτε στα πέριξ της πιο γνωστής πλατείας στη χώρα.

Kaya

 

Αν έχεις περάσει έστω και ένα πρωί από τη στοά Μπολάνη, εκεί που ξεκινά η οδός Κολοκοτρώνη, τότε θα έχεις δει μια μεγάλη ουρά να περιμένει υπομονετικά για έναν καφέ. Και δικαιολογημένα αφού το μικροσκοπικό Kaya, σερβίρει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια ποιοτικό καφέ, υιοθετώντας την κουλτούρα των espresso bars της Ιταλίας. Εδώ ο καφές ανανεώνεται κάθε μέρα με εκλεκτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο και σίγουρα αξίζει την αναμονή.

KAYA
  • Βουλής 7, Αθήνα
  • 2130284305

Foyer espresso bar

 

Στην Πανεπιστημίου, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, βρίσκουμε ένα espresso bar που αγαπήθηκε αρκετά από την ημέρα που άνοιξε. Στα ράφια του και στους μύλους του θα βρείτε καφέδες από πολλά micro-roasteries της Ευρώπης, ενώ μπορείτε να βρείτε και πολλά γλυκά και σνακς.

FOYER
  • Πανεπιστημίου 46, Αθήνα
  • 2103800047

Μόντακιου

 

Βρίσκεται στη Στοά Κοραή και αποτελεί ιδανικό μέρος για μια μικρή στάση από τα ψώνια σας, αφού εδώ εκτός από εκλεκτές ποικιλίες καφέ, θα βρείτε και πολύ νόστιμα σάντουιτς, προσεκτικά φτιαγμένα από ποιοτικές πρώτες ύλες.

ΜΟΝΤΑΚΙΟΥ
  • Σταδίου 30, Αθήνα
  • 2103316500

A TOT

 

Άνοιξε την πόρτα του μόλις δύο μέρες πριν το lockdown του Νοέμβρη του 2020, αλλά κατάφερε να αγαπηθεί. Τρία χρόνια μετά, το μικρότερο café του κέντρου που με την αισθητική του, καταφέρνει να παντρεύει το Τόκιο με τη Σκανδιναβία, συνεχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, που κάνουν εκεί μια καθημερινή στάση.

A TOT
  • Λέκκα 28, Αθήνα
  • 2103222426

ANÄNA Coffee & Food

 

Μίνιμαλ design και εκλεκτές ποικιλίες, έκαναν το μαγαζί της Πραξιτέλους να αγαπηθεί από τους λάτρεις του καφέ από την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Αν δε βιάζεστε, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και τα γλυκά και τα σνακς που σερβίρουν στα τραπεζάκια που βγάζει στο αίθριο μιας πολυκατοικίας εξαιρετικό δείγμα της νεότερης ελληνικής αρχιτεκτονικής και του ριζοσπαστικού μοντερνιστικού κινήματος.

ANÄNA COFFEE & FOOD
  • Πραξιτέλους 33, Αθήνα
  • 2111151788