Εurokinissi
ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

4 επιλογές για νόστιμο σουβλάκι στην Αθήνα μέχρι 2,5 ευρώ

Ακολουθούν τα μαγαζιά που κρατούν τις τιμές στα παλιά προ πολέμου επίπεδα χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει τη ζωή μας; Ο χορός των ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης έχει κάνει όλη την Ευρώπη να κοιτά έντρομη το πορτοφόλι της. Φυσικά, η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού εκτός από το φυσικό αέριο και το ρεύμα (που έχουν πάει στον Θεό) βλέπουμε σιγά-σιγά και άλλα πράγματα να ξεφεύγουν. Ένα από τα πρώτα θύματα της νέας αυτής οικονομικής κρίσης; Το σουβλάκι.

Το παραδοσιακό και πολύ αγαπημένο street food βρισκόταν ήδη σε άνοδο, μετά την εισβολή όμως της Ρωσίας σε ουκρανικό έδαφος η κατάσταση έχει ξεφύγει. Παρ’ όλα αυτά, κάποια σουβλατζίδικα αντιστέκονται κρατώντας με νύχια και με δόντια τις τιμές ακόμα χαμηλά.

Σουβλάκι με 2,5 ευρώ; Κι όμως, υπάρχει

Αν λοιπόν θες να φας σουβλάκι με όχι περισσότερα από 2,5 ευρώ, ακολουθούν μερικά μαγαζιά που διατηρούν το κόστος στα προ ουκρανικής κρίσης επίπεδα χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Η Βόλβη

H Βόλβη σουβλάκι © Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

 

Απλότητα, αυτό είναι το μυστικό πίσω από τη Βόλβη, αφού φροντίζει να περπατά στον δρόμο που χάραξαν οι «παλιοί». Όχι, εδώ δεν υπάρχει γύρος και μη ζητήσεις πατάτες γιατί μάλλον θα ακούσεις γέλια από την άλλη πλευρά της γραμμής. Οι επιλογές σε τυλιχτό είναι: με χοιρινό καλαμάκι ή μοσχαρίσιο σουτζουκάκι. Το πιο εντυπωσιακό; Ότι κοστίζει μόλις 2 ευρώ το ένα.

 

Τα Άγραφα

Αίσθηση καφενείο με ετερόκλητο κοινό να κάθεται στα τραπέζια και old-school εξυπηρέτηση που αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες. Γύρος χοιρινός και γύρος κοτόπουλο, καλαμάκι χοιρινό και καλαμάκι κοτόπουλο σε πίτα, όπως επίσης τυλιχτό με μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή κεμπάμπ. Comfort γεύσεις, comfort τιμές, όλα τα σουβλάκια 2,5 ευρώ το ένα.

Λευτέρης ο Πολίτης

σουβλάκι Λευτέρης ο Πολίτης © Γεωργία Παναγοπούλου / Tourette Photography

Όνομα βαρύ σαν ιστορία που συμπλήρωσε 70 χρόνια στην οδό Σατωβριάνδου στην Ομόνοια πριν επεκταθεί και προς το Εμπορικό Τρίγωνο και την οδό Ρόμβης. Τι ακριβώς να περιμένεις; Μπορεί το πικάντικο σουτζούκι σε πίτα να κοστίζει 2,70 ευρώ, το κεμπάπ όμως σε μαλακή πίτα με κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα και καυτερή πάπρικα κρατιέται στα 2,4 ευρώ.

Τόμας

Για πολλά χρόνια, το πρόσωπο του μαγαζιού ήταν ο κύριος Τόμας από την Αρμενία. Τώρα, την παράδοση συνεχίζει ο Μάριος, ο μικρότερός του γιος, διατηρώντας όμως τις προδιαγραφές για το σουβλάκι στα ίδια πολύ υψηλά στάνταρ. Χειροποίητο κεμπάπ κοτόπουλο και κεμπάμπ με μοσχάρι, αρνί και αλάτι (δίχως κάτι άλλο) σε πίτα στην τιμή των 2,5 ευρώ.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!