© Φραντζεσκα Γιαϊτζογλου-Watkinson
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ψωμί, μέλι, λάδι: Βρήκαμε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα της αγοράς

Ελαιόλαδο, μέλι, αρωματικά φυτά, τυροκομικά, λαχανικά, αυγά, αλεύρι και ψωμί: ένας αναλυτικός κατάλογος με ονομασία προέλευσης που θα αλλάξει τις συνήθειές σου στην κουζίνα.

Ελαιόλαδο, μέλι, αρωματικά φυτά, τυροκομικά, λαχανικά, αυγά, αλεύρι και ψωμί: ένας αναλυτικός κατάλογος με ονομασία προέλευσης που θα αλλάξει τις συνήθειές σου στην κουζίνα.

Γνωρίζεις ότι ένα καλό μαχαίρι μπορεί να σου λύσει τα χέρια στην κουζίνα – για έναν επαγγελματία μάγειρα μοιάζει να είναι άλλωστε προέκταση του χεριού του. Ξέρεις επίσης, πόσο απαραίτητο είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι, μία κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι και μία σπάτουλα σιλικόνης. Με τα κατάλληλα εργαλεία μαγειρικής, διαχειρίζεσαι πιο σωστά τα τρόφιμα, μειώνεις τα λάθη και αυξάνεις τις πιθανότητες να έχεις ένα άριστο αποτέλεσμα. Όπως, λοιπόν, επιλέγεις με προσοχή τα gadgets σου στην κουζίνα, το ίδιο σημαντικό είναι να διαλέγεις τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς καθημερινά για τη διατροφή σου. Γιατί, λοιπόν, να μη δώσεις προτεραιότητά στα ελληνικά προϊόντα;

Ελαιόλαδο, αυγά, ψωμί, μέλι είναι μερικά από αυτά που καταναλώνουμε καθημερινά στη διατροφή μας. Από την ιεροτελεστία του πρωινού μέχρι τα υπόλοιπα γεύματα και τα σνακ που τρώμε ενδιάμεσα, είναι σημαντικό να επιλέγουμε ποιοτικές πρώτες ύλες, όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες αλλά και να στηρίζουμε τους ντόπιους παραγωγούς και τις μικρές επιχειρήσεις.

Τις περισσότερες φορές, αρκούν λίγα (και καλά) υλικά για να φτιαχτεί ένα τέλειο πιάτο. Για παράδειγμα, ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο χαρίζει όλα του τα οφέλη στις σαλάτες μας ή σε μία φέτα προζυμένιο ψωμί. Μια χειροποίητη γκρανόλα, χωρίς ζάχαρη, δίνει φυτικές ίνες και ενέργεια και αν συνδυαστεί με γιαούρτι και μέλι, κερδίζεις προβιοτικά και αντιοξειδωτικά.

Τα τελευταία χρόνια, γίνονται εξαιρετικές δουλειές από νέους παραγωγούς και επιχειρηματίες, που είτε αποφάσισαν να πάρουν τη σκυτάλη από την παλιότερη γενιά είτε να δημιουργήσουν κάτι δικό τους από την αρχή. Κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σε κάποιες περιπτώσεις είναι η διαφορά στην τιμή από ένα συμβατικό προϊόν.

Η τιμή πάει αναλογικά με το κόστος των πρώτων υλών και στο τέλος με το πόσο τελικά κοστολογεί ο καθένας τη δουλειά του.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμη η τιμή ενός προϊόντος που βγαίνει σε μικρή παραγωγή -σε κάποιες περιπτώσεις από ελάχιστους ανθρώπους- με αυτό μιας βιομηχανοποιημένης και μαζικής παραγωγής.

Από το ελαιόλαδο που αποτελεί αναμφίβολα τον πυρήνα της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής μέχρι το μέλι, που μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει τη ζάχαρη, αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα προϊόντα για να έχεις στην κουζίνα σου.

«Η περιεκτικότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, εκφραζόμενη σε ελαϊκό οξύ, δεν υπερβαίνει τα 0,8 g ανά 100 g» | © iStock

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Τόσο το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο όσο και το Παρθένο Ελαιόλαδο προέρχονται απευθείας από την ελιά. Το πρώτο έχει χαμηλή οξύτητα, κι άλλα χαρακτηριστικά οργανοληπτικά, ενώ στο δεύτερο η οξύτητα είναι λίγο πιο υψηλή. Και τα δύο πρέπει να περάσουν τη δύσκολη πίστα της πιστοποίησης προκειμένου να βγουν στην αγορά. Η περιεκτικότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, εκφραζόμενη σε ελαϊκό οξύ, δεν υπερβαίνει τα 0,8 g ανά 100 g ενώ του Παρθένου Ελαιόλαδου δεν υπερβαίνει τα 2 g ανά 100 g.

Από το χωριό, είναι η συχνότερη απάντηση που θα δώσει κάποιος όταν τον ρωτήσεις από που προμηθεύεται το ελαιόλαδο στο σπίτι του. Ο τενεκές, ωστόσο, κρύβει αρκετούς κινδύνους, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ του παραγωγού/προμηθευτή και του αγοραστή, ώστε να πάρει τελικά ο δεύτερος αυτό που πραγματικά πληρώνει.

Ο Χρήστος Δήμιζας, ιδρυτής της ελληνικής εταιρείας GREEKPOL, έχει τονίσει στο the Magazine του news247, πώς το συσκευασμένο, επώνυμο ελαιόλαδο παρέχει μία εγγύηση, την οποία δεν μπορεί να δώσει το χύμα. Ταυτόχρονα, η ψήφος εμπιστοσύνης στο συσκευασμένο ελαιόλαδο είναι και μια προσπάθεια στήριξης των ελληνικών, μικρών εταιρειών που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο ίδιος, παράγει για πάνω από δέκα χρόνια, το πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο ΕΠΟΣ, το οποίο αξιολογείται σταθερά ως Εξαιρετικό Παρθένο.

Στα ράφια των super market, βρίσκεις επίσης το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χρυσελιά της εταιρείας ΚΟΡΕ. Με οξύτητα μικρότερη από 0,8%, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χωρίς καμία χημική επεξεργασία, το εν λόγω ελαιόλαδο διεκδικεί μια θέση στην κουζίνα σου.

Η Λήμνος έχει την τύχη να βγάζει ένα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, το οποίο μπορείς να προμηθευτείς με ένα κλικ μέσω του e-shop του Κτήματος Όλον. Έπειτα από τη συγκομιδή με το χέρι, οι ελιές μεταφέρονται απευθείας στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης του κτήματος που δημιούργησαν μόνοι τους ο Τάσης και η Ρένα Λασκαρίδη. Πρώτο ελαιόλαδο στις καταναλωτικές προτιμήσεις είναι το βιολογικό, μονοποικιλιακό Κορωνέικης, γνωστό για τη χαμηλή οξύτητα και τις πλούσιες πολυφαινόλες, χάρη στην προσεκτική καλλιέργεια, συγκομιδή και εκχύλιση, ενώ παράγεται επίσης και βιολογικό μονοποικιλιακό Θρουμπολιάς.

Οι ελαιώνες της οικογένειας Προεστάκη βρίσκονται εντός των ορίων του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Σητείας της UNESCO. Στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης στο χωριό Ζίρος Σητείας, γεννιέται και ωριμάζει ο καρπός της ελιάς, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο μικροκλίμα και προστατευόμενη ονομασία προέλευσης του ελαιόλαδου της. (Π.Ο.Π Σητεία Λασιθίου Κρήτης). Εκεί, μετά από παραδοσιακή καλλιέργεια και προσεχτική συγκομιδή του καρπού της ελιάς, με σεβασμό στο δέντρο και στο περιβάλλον, παράγεται το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ZIRO SITIAS.

«Το Μέλι Γεωργάκα βραβεύεται κάθε χρόνο στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας GREAT TASTE AWARDS στο Λονδίνο» | ©️ Petros Karadjias/AP

Μέλι και spreads

Μέλι και spreads απλώνονται στο ψωμί, μπαίνουν ως toppings σε γιαούρτι και άλλα bowls και αναμειγνύονται σε smoothies και γλυκά.

Από το Αμπελικό Καρδίτσας σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύει το πιστοποιημένο βιολογικό μέλι Kopela της Λίλλας Νικολάου και του Χρήστου Κατσικάρα. Μέλι ελάτης, το οποίο βγαίνει σε υψόμετρο 1200 μέτρων προς την περιοχή της Αργιθέας, βελανιδιάς, ανθέων από περιοχή Natura, πεύκου, ακόμη κι από άγριες καστανιές είναι τα διαφορετικά είδη που προσφέρει η Kopela, μαζί με τσάι του βουνού, αρωματικά φυτά και ρίγανη. Μπορείς να παραγγείλεις το μέλι σου κατόπιν επικοινωνίας στα social media, χωρίς μεσάζοντες.

Τη σκυτάλη από τον παππού και τον πατέρα του έχει πάρει ο 31 ετών Αργύρης Γεωργάκας, ο οποίος συνεχίζει να προμηθεύει την αγορά με ποιοτικό μέλι. Το Μέλι Γεωργάκα βραβεύεται κάθε χρόνο στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας GREAT TASTE AWARDS στο Λονδίνο, με το πευκόμελο, τα τελευταία χρόνια, να έχει αποσπάσει έξι συνεχόμενες διακρίσεις στον συγκεκριμένο θεσμό, ενώ το μέλι κρέμα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για τα παιδιά. Από το eshop τους στέλνουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο και μπορείς να τα παραγγείλεις όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μερικές από τις πιο πολύτιμες «υπερτροφές» της ελληνικής παράδοσης συγκεντρώνει η οικογενειακή επιχείρηση Μελίχρυσος για να τις διαχειριστεί με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία. Με συνδυασμούς που περιλαμβάνουν τα εκλεκτά και φημισμένα προϊόντα μέλισσας (μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη) μαζί με καρπούς (αμύγδαλα, σουσάμι, χαρούπι) και αποξηραμένα φρούτα, όπως η σταφίδα, φτιάχνονται εξαιρετικά προϊόντα για όλη την οικογένεια και για κάθε προσωπική ανάγκη.

Ανάμεσα στα τρία spreads που διαθέτουν ξεχωρίζει αυτό με την πραλίνα αμυγδάλου με μέλι Λήμνου από θυμάρι και άνθη, χαρούπι και ταχίνι, αλλά και αυτό με βασιλικό πολτό και γύρη. Τα προϊόντα Μελίχρυσος διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αττική.

Τη δική τους ελληνική -φανταστική- εκδοχή δίνουν η Θεοδοσία και ο Κώστας Πλακωτάρης στο φυστικοβούτυρο και τα λοιπά αλείμματα. H Kiss the Earth ξεκίνησε στη Χίο την 1η Αυγούστου 2017, από μία σχεδόν προσωπική ανάγκη του Κώστα για τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη και για σνακ που θα στήριζαν τον οργανισμό του ενώ έκανε συστηματικά γυμναστική.

Έτσι, δοκίμασε να φτιάξει βούτυρα ξηρών καρπών στο σπίτι με ένα μπλέντερ των 40 ευρώ και σταδιακά έκανε μείγματα καρπών, πραλίνα φουντουκιού και άλλα. Η σύζυγός του ήταν εκείνη που τον παρότρυνε να το προχωρήσει επαγγελματικά μιας και δούλευε παλαιότερα σε τοπικές εταιρείες τροφίμων.

Το σκεπτικό τους ήταν και είναι η δημιουργία προϊόντων με λίγα φυσικά συστατικά τα οποία να παρασκευάζονται με απλές μεθόδους και με σκοπό να δίνουν ενέργεια στους δραστήριους φίλους της εταιρείας. Παράλληλα με αυτό, φτιάχνουν και πιο σύνθετες γεύσεις με τον τίτλο NUTS ABOUT αλλά και προϊόντα που κυκλοφορούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα.

Σαν το ταχίνι του Αχιλαδέλλη από τη Λήμνο, δεν έχει. Αυτή η φυσική υγιεινή τροφή, παράγεται από λημνιώτικο σησάμι και παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνες (26%), πολυακόρεστα λιπαρά (60%), βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (σίδηρο και μαγνήσιο). Ο διαχωρισμός του σησαμέλαιου στο πάνω μέρος της συσκευασίας είναι απόλυτα φυσικός. Ένα απλό ανακάτεμα πριν από τη χρήση ξαναδίνει στο προϊόν την αρχική του μορφή.

Εξαιρετικούς, φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς βρίσκεις και στο κατάστημα Χασιώτη (Ερμού 8, Χαλάνδρι). Με εμπειρία πενήντα χρόνων, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, αναζητά τις καλύτερες πρώτες ύλες κατευθείαν από τη φύση.

Αν αγαπάς τις μαρμελάδες, τότε αξίζει να δοκιμάσεις αυτές που φέρουν την υπογραφή του Wild Souls (Βουλής 36, Αθήνα). Χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη (αποκτούν τη γλυκιά τους γεύση με χυμό σταφυλιού) κλείνονται σε γυάλινα βάζα, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά. Τις βρίσκεις στο e-shop και στο φυσικό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

αρωματικά βότανα

Αρωματικά φυτά

Η αγάπη της για τη γη της Χίου, η επιθυμία της για την προστασία της φύσης και των φυτών και η ανάγκη να δημιουργήσει στον τόπο της και να εργαστεί σε αυτόν, ώθησε την Αργυρώ Κουτσουράδη να ιδρύσει τη  σε ηλικία μόλις 24 ετών. Η παραγωγός αρωματικών φυτών ίδρυσε την οικοτεχνία τον Οκτώβριο του 2015 στο Χαλκειό, ένα χωριό 7 χιλιόμετρα από το κέντρο του νησιού στην περιοχή Καμποχώρων Χίου.

Στη Myrovolos Organics καλλιεργούνται 15 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με το κρίταμο και την κάπαρη να είναι τα best-seller προϊόντα. Τα κριτήρια επιλογής των ειδών ήταν η φυσική τους εξάπλωση σε παρόμοιο κλίμα και εδαφικό περιβάλλον, η θέση των αγρών και η καταλληλότητα των εδαφών. Ανάμεσα στους κύριους πελάτες της οικοτεχνίας βρίσκονται delicatessen, super market, φαρμακεία, καφεκοπτεία και μαγαζιά που εξειδικεύονται στα βιολογικά προϊόντα.

Τα προϊόντα φεύγουν όμως κι εκτός Ελλάδας, συγκεκριμένα σε Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία και Νέα Υόρκη.

τυροκομικά ελληνικά προϊόντα

Τυροκομικά προϊόντα

Φέτα, Καλαθάκι Λήμνου, Μελίχλωρο και Κασκαβάλι είναι τα τυροκομικά προϊόντα που φέρουν την υπογραφή Χρυσάφη στη Λήμνο. Το τελευταίο είναι από τα πιο παλιά τυριά του νησιού, έντονα αρωματικό και με βουτυράτη γεύση από ντόπιο πρόβειο γάλα. Στο κρεοπωλείο–παντοπωλείο του Αντώνη Αντιβάχη, βρίσκεις τα τυριά που παράγει ο ίδιος και που ταξιδεύουν πλέον κι εκτός Κιμώλου. Από τη φάρμα στο τυροκομείο και από εκεί στις πωλήσεις, ο Αντώνης ασχολείται με κάθε στάδιο. Ξινομυζήθρα από απαστερίωτο αιγοπρόβειο γάλα, φρέσκια μανούρα και γιαούρτι ξεχωρίζουν ανάμεσα στα προϊόντα.

Έχοντας κληρονομήσει την τέχνη της τυροκομίας από τον πατέρα της, ο οποίος ξεκίνησε το 1975, η Μαίρη Τζιάλλα και ο σύζυγός της Γιώργος Φάρρος συνεχίζουν να τρέχουν τα Τυροκομικά Προϊόντα Γρεβενών, με σεβασμό στην παράδοση και την πρώτη ύλη. Ανάμεσα στους 12-13 κωδικούς ξεχωρίζει το Μανούρι ΠΟΠ, η κατσικίσια Φέτα και το Κασέρι.

Το Πάριον Τυροκομείο ξεκίνησε το 2018 στην Πάρο, περίπου 2 χλμ. από τη Μάρπησσα στον επαρχιακό δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Η Κατερίνα Μόσχου, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και με προϋπηρεσία σε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, πήρε την απόφαση να επιστρέψει μόνιμα στο νησί της μητέρας της και να στήσει μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα που εκτείνεται σε 150 τετραγωνικά.

Πλέον, παράγει, μεταξύ άλλων, γραβιέρα, μυζήθρα, ξηρό ανθότυρο και γιαούρτι αποκλειστικά με αιγοπρόβειο γάλα, με τη μικρή προσεγμένη παραγωγή του Πάριον Τυροκομείο να διανέμεται σε όλο το νησί και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα. Η Κατερίνα άλλωστε δεν επιθυμεί να φτάσουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά να τα βρίσκει κάποιος στην Πάρο.

Η οικογένεια Μπαμπούνη στη Νάξο μετράει πολλά χρόνια παράδοσης στην κτηνοτροφία και το όνομά της είναι συνώνυμο των τοπικών τυροκομικών προϊόντων. Τρεις μήνες μετά την αναγνώριση του “Αρσενικού” Νάξου από την Ε.Ε. ως προϊόν ΠΟΠ, ήρθε και η πιστοποίηση ΠΟΠ για το Αρσενικό Νάξου Μπαμπούνης.

«Αν είσαι πρωινός τύπος, τότε αξίζει να αναζητήσεις τον Νίκο Μάρκου, έναν από τους πιο αγαπημένους παραγωγούς στις λαϊκές των Αθηνών» | © Φραντζεσκα Γιαϊτζογλου-Watkinson

Λαχανικά και αυγά

Έννοιες όπως εποχικότητα, εντοπιότητα και ηθική μπαίνουν στο λεξιλόγιο αλλά και τη διατροφή μας. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στην εποχή τους, καθώς επίσης και όσο πιο μικρές και μαζεμένες παραγωγές γίνεται.

Αν είσαι πρωινός τύπος, τότε αξίζει να αναζητήσεις τον Νίκο Μάρκου, έναν από τους πιο αγαπημένους παραγωγούς στις λαϊκές των Αθηνών. Τις Δευτέρες τον βρίσκεις στην Άνω Γλυφάδα, τις Τετάρτες στη Νέα Σμύρνη, τις Πέμπτες Γλυφάδα, τις Παρασκευές Κολωνάκι και τα Σάββατα Αμπελόκηπους. Στους πάγκους του βρίσκεις γύρω στα 15 με 16 είδη: από μαρούλια, σαλάτες, μπρόκολο, κόλιανδρο, δυόσμο, σέλινο, μέχρι μάραθο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ρόκα, κολοκύθι, βλίτα, λαχανίδα, καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπατα, σέσκουλα και κατσαρό μαϊντανό. Τα περιβόλια του Νίκου βρίσκονται στην Παιανία και το Κορωπί και ο πατέρας του είναι αυτός που μένει πίσω για να έχει όλο τον έλεγχο της παραγωγής και των εργατών.

Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται επιλεγμένοι παραγωγοί σε μία συνεργασία του Impact Hub και του Μποστάνι. Ξεχωρίζει ο πάγκος της βιοκαλλιεργήτριας Δήμητρας Τσακίρη (τη συναντάς και στις βιολογικές λαϊκές), με γλυκά και μυρωδάτα φρούτα δικής της παραγωγής, κολοκυθάκια, πατάτες, ντομάτες και αγγούρια, όλα νόστιμα και πιστοποιημένα βιολογικά.

Ακριβώς απέναντι, βρίσκεις την πραμάτεια του Νίκου, μικρή, μαζεμένη παραγωγή – από βλήτα και kale μέχρι παντζάρια και κουνουπίδι, που θεωρείται εντελώς φυσική, χωρίς παρεμβάσεις.

Στις αγορές βιοκαλλιεργητών Αττικής, ξεχωρίζουν τα βιολογικά, ελευθέρας βοσκής αυγά του Γιώργου Σακελλαρίου.

Αλεύρι και ψωμί

Γεννημένος στη Λήμνο, από οικογένεια μυλωνάδων, ο Νικόλαος Σταματέρης επέλεξε από νωρίς ότι θα είναι η τρίτη γενιά που θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση στο Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης. Τα προϊόντα της οικογένειας Σταματέρη δε χαρακτηρίζονται ως βιομηχανοποιημένα, καθώς ακολουθείται ο παραδοσιακός τρόπος άλεσης. Ένα παράδειγμα είναι ότι κατά την προετοιμασία του καρπού και μετά τον καθαρισμό του ακολουθεί η πλύση του σιταριού βοηθώντας σημαντικά στην τελική ποιότητα του αλεύρου.

Τα τελευταία χρόνια, η πόλη ζει την αθηναϊκή επανάσταση στο ψωμί και όχι άδικα, αφού οι new age φούρνοι έχουν αυξηθεί. Οι παρακάτω διευθύνσεις θα σου φανούν χρήσιμες, αλλά αν δε θέλεις να τρέχεις εδώ κι εκεί, ενώ το Betty’s Bakery σού δίνει την επιλογή να παραγγείλεις το ψωμί σου online μέσω της ιστοσελίδας του ή ακόμη και να κάνεις μηνιαία συνδρομή και να σου έρχονται στην πόρτα του σπιτιού σου.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!