EVENTS

Sani Gourmet 2022: Η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας από 9 χαρισματικούς Έλληνες σεφ

Από 20 μέχρι και 24 Μαΐου, ο πρωτοπόρος θεσμός επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια, γιορτάζοντας τη 15η επέτειό του.

Ύστερα από μια αναμονή δύο χρόνων, το Sani Gourmet επιστρέφει στο Sani Resort, για να γίνει και πάλι το απόλυτο σημείο συνάντησης του Fine Dining για τους λάτρεις της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας.

Με έντονη δημιουργικότητα και καινοτόμες γεύσεις, το Sani Gourmet 2022 θα γιορτάσει από τις 20 μέχρι και τις 24 Μαΐου τη 15η επέτειό του, απογειώνοντας τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Αυτή τη χρονιά με θέμα “Culinary Artisans”, ο θεσμός είναι αφιερωμένος στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομική σκηνή, με πρωταγωνιστές εννέα κορυφαίους Έλληνες σεφ. Για 5 ημέρες, στα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, Water, Fresco, Tomata και Asian, καθώς επίσης και στην Patisserie, οι οικοδεσπότες μας θα δημιουργήσουν Degustation Menus, με έμπνευση από τα αγαπημένα τους signature πιάτα και τις προσωπικές τους γαστρονομικές καταβολές, σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, στην οποία οι executive chef του Sani Resort θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο με τη γνώση και την εμπειρία τους.

Σε μια γιορτή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, οι εννέα καλεσμένοι σεφ θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους για να προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που θα ανεβάσουν τις γευστικές διαθέσεις των καλεσμένων.

Στο εστιατόριο Fresco θα βρίσκεται από τις 22 έως τις 24 Μαΐου, ο Σωτήρης Ευαγγέλου. O διακεκριμένος executive σεφ στο εστιατόριο Salonica στη Θεσσαλονίκη, με εμπειρία σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, έχει διαμορφώσει το δικό του ξεχωριστό γαστρονομικό στυλ, πλέον αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του Άνταμ Κοντοβά, στο εστιατόριο Asian στις 23 και 24 Μαΐου. Ο head σεφ του bar-restaurant Kobra και executive σεφ του εστιατορίου Alali στη Σαντορίνη, θα προσφέρει μια εμπειρία γαστρονομικής καινοτομίας και διασκέδασης, με fusion δημιουργίες που έχουν ως βάση τις γαστρονομικές ρίζες της Μεσογείου και επιρροές από τα ταξίδια του στην Ασία και όλο τον κόσμο.

Στις 20 και 21 Μαΐου, στο εστιατόριο Fresco, o Γκίκας Ξενάκης, head σεφ στο εστιατόριο Aleria θα αφήσει το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα, παρουσιάζοντας κλασικά πιάτα μέσα από ευρηματικές δημιουργίες που εκφράζουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, την οποία και πρεσβεύει με πάθος.

Ο executive σεφ των εστιατορίων Squirrel και Αndromeda στη Χαλκιδική και ιδιοκτήτης του ανερχόμενου εστιατορίου Moldee στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Μουρατίδης, θα βρίσκεται στο εστιατόριο Tomata από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Ο ίδιος έχει διακριθεί με πολλά βραβεία για το διαχρονικό γαστρονομικό του στυλ, δημιουργώντας πιάτα που συνδυάζουν τη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.

Τις ίδιες ημέρες, στο εστιατόριο Asian οι επισκέπτες του Sani Gourmet 2022 θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιάτα του ταλαντούχου Δημήτρη Παμπόρη. Ο executive σεφ του εστιατορίου Treehouse & Bubo στη Χαλκιδική, θα ξεδιπλώσει το μαγειρικό, δημιουργικό του ταλέντο πάνω σε πιάτα και γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη και πρωτότυπη εκδοχή τους.

Οι head σεφ στο εστιατόριο Delta, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, επιχειρούν να αναδιαμορφώσουν τα δεδομένα στην εγχώρια ελληνική κουζίνα, παντρεύοντας τις σκανδιναβικές τεχνικές με τις ελληνικές γεύσεις. Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου θα βρίσκονται στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Water, για να εκπλήξουν τους επισκέπτες με τις δημιουργίες τους.

Το εστιατόριο Tomata θα φιλοξενήσει στις 23 και 24 Μαΐου τον ιδιοκτήτη και σεφ του πολυβραβευμένου εστιατορίου Χαρούπι & Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Μανώλη Παπουτσάκη. Εκφραστής της κρητικής κουζίνας, θα δημιουργήσει φρέσκα πιάτα από αγνά και εποχιακά υλικά, τιμώντας την τεράστια γαστρονομική ιστορία του τόπου του.

Έχοντας κατακτήσει ένα αστέρι Michelin και οκτώ Χρυσούς Σκούφους, o Αλέξανδρος Τσιοτίνης, executive σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC, συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο την κλασική ελληνική κουζίνα με τη σύγχρονη, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις υψηλής γαστρονομίας. Στο εστιατόριο Water και αποκλειστικά στις 23 και 24 Μαΐου, θα γοητεύσει τους καλεσμένους με τα ξεχωριστά πιάτα του.

Μία από τις πιο ταλαντούχες και ανερχόμενες σεφ ζαχαροπλαστικής στην Ευρώπη και head pastry σεφ στον πολυχώρο Pantechnicon, η Λίζα Κερμανίδου ξεχωρίζει για τη δημιουργική́ της ευφυΐα και την ιδιαίτερη ποιότητα. Στις 21 Μαΐου θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με τις ζαχαροπλαστικές της καλλιτεχνίες, στην Patisserie που δεσπόζει στην εμβληματική μαρίνα του Sani Resort.

Η δυναμική επιστροφή του Sani Gourmet 2022, ύστερα από 2 χρόνια, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις των εννέα καλεσμένων σεφ, άρτια συνδυασμένες με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, αποκλειστικά για πέντε ημέρες.

Με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια του φετινού θεσμού θα εφαρμοστούν πρακτικές μηδενικών οργανικών απορριμμάτων με μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Sani Gourmet 2022 για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα των Side Events που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του θεσμού και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.