ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

3 θεατρικές παραστάσεις που βλέπουν τα Χριστούγεννα αλλιώς

Από τον Κώστα Κουτσολέλο να μεταμορφώνεται στον Σκρουτζ, μέχρι τη Violet Louise να μεταμορφώνει ένα κλασικό παραμύθι σε multimedia παράσταση για ενήλικες.

Καλά τα μπαλέτα, οι όπερες, οι συναυλίες κλασικής μουσικής, τα φαντασμαγορικά σκηνικά και γενικότερα, τα χριστουγεννιάτικα θεάματα που παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή καταλαμβάνουν την πόλη. Τι άλλο όμως έχει το γιορτινό μενού της πολιτιστικής Αθήνας; 

Εννοώ δηλαδή τι μπορεί να δει κάποιος που δεν θέλει να παρακολουθήσει μία από τα ίδια; Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στην παρακάτω θεατρική τριάδα. 

Το Kορίτσι με τα σπίρτα

 

Η Violet Louise αντλεί έμπνευση από το αγαπημένο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και με τη χρήση ήχων, μουσικής και εικόνας μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ζει το Κορίτσι με τα σπίρτα. Φτιάχνει μία multimedia παράσταση, σε σύλληψη, κείμενο και ερμηνεία δική της, που παίζεται στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες

Η μικρή αγωνίζεται να επιβιώσει, μόνη, χωρίς βοήθεια, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μεγαλούπολης. Πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου δέχεται μία αναπάντεχη πρόταση που της δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσει κάθε της επιθυμία και να αλλάξει για πάντα τη ζωή του, αλλά με ένα πολύ ακριβό τίμημα: να πάψει να ονειρεύεται.

Προπώληση εδώ.

Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλυ

4 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που θα δεις στο θέατρο

Δύο έφηβοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με έναν τοίχο ανάμεσά τους να τους εμποδίζει και να τους αναγκάζει να εκμυστηρευθούν τις προσωπικές τους αγωνίες και ανάγκες χωρίς να μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον. Το γεγονός αυτό γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν οι διαφορετικοί κόσμοι από όπου προέρχονται και να κοιταχτούν με τα μάτια της φαντασίας και της ψυχής τους. 

Η Μαρία Ξανθουλίδου ανεβάζει από 19 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Σταθμός το θεατρικό έργο της Σοφιάννας Θεοφάνους, γραμμένο για εφήβους αλλά και για όλη την οικογένεια.

Παίζουν: Πανάγος Ιωακείμ, Ζωή Μυλωνά.

Προπώληση εδώ.

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά! (δυστυχώς)

4 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που θα δεις στο θέατρο

Οι γιορτές δεν είναι το ίδιο ευχάριστες για όλους. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου ευχάριστες για πολλούς. Ο Κώστας Κουτσολέλος έφτιαξε μία παράσταση για όλους όσοι υποφέρουν την παραμονή των Χριστουγέννων, τους πιάνει τρόμος στην ιδέα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, δεν αντέχουν τα πολύβουα μαγαζιά, τα φωτάκια, τα λαμπάκια, τις μπαλίτσες, τα παράφωνα κάλαντα, τις παραγεμισμένες γαλοπούλες, τις ψεύτικες ευχές, μπλα μπλα μπλα. 

Μια παράσταση, που ανεβάζει στη Σκηνή της Φρυνίχου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, για όλους τους ανθρώπους που τέτοιες μέρες αισθάνονται ότι ταυτίζονται κάπως με τον Σκρουτζ, πριν τον «καταλάβει το πνεύμα των Χριστουγέννων».

Παίζουν: Κώστας Κουτσολέλος, Δημήτρης Μαγγίνας, Ελένη Νιωτάκη, Γαβριήλ Ζήσης.

Προπώληση εδώ.