ΣΙΝΕΜΑ

6 ταινίες που θα δούμε στα γρασίδια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Πετσέτα, αντικουνουπικό και ποπκόρν: όλα είναι έτοιμα για τις δωρεάν προβολές στο ΚΠΙΣΝ, με το πρόγραμμα φέτος να περιλαμβάνει εμβληματικές ταινίες των 80s-90s για το «μέλλον που έρχεται».

Αποτελεί ένα από τα ορόσημα για το καλοκαίρι στην Αθήνα πλέον: στην πλαγιά του Ξέφωτου στο πάντα φιλόξενο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, όταν πέφτει το φως της μέρας, ανάβει η γιγαντοοθόνη και μικροί-μεγάλοι στρώνουν την πετσέτα τους στα γρασίδια για να απολαύσουν την αγαπημένη συνήθεια του θερινού σινεμά στην πιο αυθεντική εκδοχή του, χωρίς καθίσματα, χωρίς εισιτήριο.

Είναι η όγδοη χρονιά που διοργανώνεται το Park your Cinema, έχοντας επιδείξει συνέπεια κυρίως λόγω της αγάπης του κόσμου, που συνεχίζει να το στηρίζει με την παρουσία του. Το πρόγραμμα, όπως γνωρίζουμε και από τα προηγούμενα καλοκαίρια, αποτελείται από δύο μέρη – ένα με παιδικές ταινίες (κυρίως animation), το Park your Cinema Kids σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, όπως και το μέρος που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και διαμορφώνεται σταθερά πλέον σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος, η κεντρική θεματική αφορά φέτος προβολές του μέλλοντος αλλά από το παρελθόν: εμβληματικές φουτουριστικές ταινίες από τα 80s-90s, είτε σχετίζονται με την επιστημονική φαντασία και τα ρομπότ ή με το άγνωστο του διαστήματος, μεταφέρουν την προσδοκία εκείνης της εποχής για τον συναρπαστικό κόσμο του μέλλοντος. Περιπέτειες, ταξίδια σε απίθανους προορισμούς και πρωτόγνωρα ερωτήματα, που με τον τρόπο τους –έπειτα από τη «νέα» ανακάλυψη της τεχνητής νοημοσύνης– έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο.

Προβολές, κάθε Κυριακή στις 9 το βράδυ.

Το πρόγραμμα του Park your Cinema

Park your Cinema

Κυριακή 28/05: Επιστροφή στο Μέλλον
Ένας 15χρονος μαθητής λυκείου εγκλωβίζεται και μεταφέρεται κατά λάθος 30 χρόνια πίσω στον χρόνο. Με τη βοήθεια του φίλου του, προσπαθεί απεγνωσμένα να επιστρέψει στο 1985 – μια κλασική κινηματογραφική περιπέτεια που μετατρέπεται σε μάχη απέναντι στον χρόνο.

Κυριακή 04/06: Παιχνίδια Πολέμου
Ένα παιδί-θαύμα στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδέεται άθελά του σε έναν απόρρητο υπολογιστή, ο οποίος ελέγχει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως και η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – μια πρωτότυπη και άκρως απολαυστική ή εφηβική περιπέτεια, βγαλμένη από τα 80s.

Κυριακή 11/06: Η Μέρα της Μαρμότας
Η εμβληματική ταινία με τον Bill Murray που εξελίχθηκε σε παροιμιώδη φράση για τον εγκλωβισμό στην ατέρμονη λούπα της καθημερινότητας: όπως συμβαίνει στον μετεωρολόγο της ταινίας που βιώνει την ίδια μέρα σε επανάληψη, συνειδητοποιώντας ότι για την υπόλοιπη αιωνιότητα είναι καταδικασμένος να βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και να κάνει τα ίδια πράγματα. Ποια θα είναι η λύτρωση;

Το πρόγραμμα του Park your Cinema Kids

 Park your Cinema

Σάββατο 27/05: Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει
Στη νέα Μαίρη Πόππινς της Ντίσνεϊ: η ταλαντούχα Emily Blunt στον ρόλο της νταντάς με τις μαγικές ικανότητες καλείται να βοηθήσει τους απογόνους της ίδιας οικογένειας να βρουν τη χαρά της ζωής.Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 03/06: Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι
Τι φέρνει κοντά ένα μικρό αλητάκι του δρόμου, έναν δαιμόνιο πρίγκιπα της ζούγκλας και τον διαβόητο Πειρατή Μαυροδόντη; Ένα Μαγικό Διαμάντι που κάνει τις ευχές πραγματικότητα και μία περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με αξέχαστους χαρακτήρες, θεαματική δράση, γενναιόδωρες δόσεις γέλιου και πολλή μουσική. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σάββατο 10/06: Tα Στρουμφάκια 2
Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανδαλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει: η Στρουμφίτα που κατέχει το μαγικό ξόρκι. Έτσι, την απαγάγει και η ιστορία παίρνει απρόσμενη τροπή. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.