ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΞΙ ΕΠΙ ΕΞΙ: Μια έκθεση φωτογραφίας που υμνεί τη διαφορετικότητα

Η ομάδα Five Plus One σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ΕΞΙ ΕΠΙ ΕΞΙ.

Έξι φωτογράφοι, με έξι διαφορετικά πρότζεκτ, ενώνουν τις συλλογές τους, τις φωνές τους, την οπτική τους για τον κόσμο και τους ανθρώπους και μοιράζονται τις εικόνες τους με φίλους της φωτογραφίας. Καθένας με τη δική του αφηγηματική μέθοδο, οι έξι καλλιτέχνες μάς συστήνονται σε έναν κοινό τόπο και μας δίνουν την ευκαιρία να αφουγκραστούμε το έργο τους τόσο μεμονωμένα όσο και σαν σύνολο.

Σχετικά με τους φωτογράφους

Τάκης Αναγνώστου: Ο Τάκης Αναγνώστου είναι γραφίστας και φωτογράφος με έδρα την Αθήνα. Έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες και καλλιτεχνική τυπογραφία. Από το 2003 ασχολείται με την επεξεργασία πάνω σε φωτογραφίες. Σαν επάγγελμα έχει τη χρωματική διόρθωση και την επεξεργασία εικόνας. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ψηφιακή επεμβατική παραλλαγή πορτρέτων σε ασπρόμαυρο και τεχνικές κολάζ του ανθρώπινου στοιχείου με abstract εικόνες και έντονα ζωγραφικά μοτίβα σε χρώμα.

Πάνος Κουκουρουβλής: Γεννήθηκε στη Λέσβο. Από το 2001 εργάζεται στον χώρο του θεάτρου ως ηχολήπτης και τεχνικός φωτισμού. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 2019 περισσότερο ως χόμπι και ψυχοθεραπεία, η οποία και συνεχίζεται.

ΕΞΙ ΕΠΙ ΕΞΙ: Μια έκθεση φωτογραφίας που υμνεί τη διαφορετικότητα

Γιάννης Μυρμηγιάννης: Οι φωτογραφίες της έκθεσης αφορούν τρία ενεργά project και αποτελούν τον πυρήνα και τον λόγο που φωτογραφίζω. Αφορούν σχεδόν πάντα τον Άνθρωπο και τον τόπο του. Αφορούν τον Άνθρωπο που θα εργαστεί με το σώμα, τα χέρια και τα πόδια και στο τέλος της ημέρας θα είναι κουρασμένος, χαρούμενος ή λυπημένος, αλλά δυνατός. Αφορούν τον τόπο που ο Άνθρωπος ζει ή εργάζεται. Τον τόπο που γαλούχησε και δυνάμωσε τον Άνθρωπο που ζει σε αυτόν. Τον Άνθρωπο που θα αναζητήσει το πνευματικό, τη δύναμη ή την ιδέα που θα τον ανυψώσει και θα τον δυναμώσει για να συνεχίσει τον αγώνα. Οι φωτογραφίες του προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρές και λιτές για να μπορέσω μέσα από αυτές να δω και εγώ τον Άνθρωπο.

Νίκος Σωτηρόπουλος: Η σχέση του με την εικόνα άρχισε με τον κινηματογράφο, που πάντα αγαπά και πέρασε στη φωτογραφία, η οποία τον μάγεψε. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και είναι μέλος των «ομόνοια λόβερς».
Από το πρώτο κλικ μέχρι και τώρα η αίσθηση για εκείνον είναι πάντα η ίδια. Ο ήχος του κλείστρου είναι η αρχή μιας περιπλάνησης σε έναν άλλο χώρο διαφορετικό, πιο δημιουργικό, γεμάτο συναισθήματα. Τελικά, η φωτογραφία είναι μια ερωτική σχέση με τη ζωή.

Σύλβια Τσουραμάνη: Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα ενεργά. Η φωτογραφία αποτέλεσε ένα μέσο προβολής της δουλειάς της από την εποχή των φοιτητικών χρόνων και έπειτα. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία από το 2017. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και σχολές φωτογραφίας καθώς και έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις. Ενδεικτικά: ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ και A-PART από τις Διαδρομές Photography Seminars και Chania International Photo Festival.

Στέλιος Χαραλαμπάκης: Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια στον χώρο των πωλήσεων. Τα επαγγελματικά ταξίδια επηρέασαν και την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία, μέσα από την εναλλαγή εικόνων που σου προσφέρει η διαρκής μετακίνηση. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που οι περισσότερες εικόνες του έχουν το tag #whiledriving.
Λέει ότι φωτογραφίζει “my day details”, τις στιγμές που εμφανίζονται απροσδόκητα και του κάνουν εντύπωση. Η φωτογραφία είναι αυτοθεραπευτική και σε βγάζει από τη ρουτίνα. Έχει συμμετοχή από το 2010 σε συλλογικές εκθέσεις, έχει κάνει αυτοεκδόσεις φωτογραφικών βιβλίων και έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (Sony Worldphoto Awards και Huawei Next-Image).

***INFO

ΕΞΙ ΕΠΙ ΕΞΙ / ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

13-21 Ιανουαρίου 2024
Καθημερινά 12:00-23:00
Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 19:00

MatchPoint / Aινιάνος 1 και Πατησίων (έναντι Λ. Αλεξάνδρας)