ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι Night Is Young δεν έχουν guilty pleasures

Το αθηναϊκό heavy pop duo μας συστήνεται και μιλά για το πρώτο EP που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, τις εκπλήξεις που πρέπει να περιμένει το κοινό αλλά και την μπάντα για την οποία θα ταξίδευε στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει live.

Οι Night Is Young είναι ένα heavy pop duo από την Αθήνα, που ξεκίνησε να παίρνει πνοή πριν έναν χρόνο περίπου, εν μέσω καραντίνας, σε ένα στούντιο στα Εξάρχεια της Αθήνας. Αφορμή ήταν η ανάγκη τους να συνθέσουν μουσική. To συγκρότημα αποτελούν οι Νίκος Δαλαβούρας, στα φωνητικά και το μπάσο, και ο Χρήστος Βλάχος, γνωστός και ως Mikko και από τη συμμετοχή του στους Black Hat Bones, σε παραγωγή και κιθάρα.

Ένα χρόνο μετά, οι Night is Young ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP στην Bitter Tea Records, τον ήχο του οποίου μας σύστησαν με το single Firefly. Τώρα, ήρθε η ώρα να συστηθούν και στο OneMan.

Ποια ήταν η έμπνευση για το όνομα σας;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έμπνευση ή ιστορία πίσω από το όνομά μας. Έπεσε στο τραπέζι από τον Νίκο, μας άρεσε σαν έκφραση καθώς κρύβει μια αισιοδοξία για το μέλλον και ταυτόχρονα θεωρήσαμε ότι ταιριάζει με τον ήχο μας -αλλά και εμάς τους ίδιους- οπότε και το κρατήσαμε.

Η σχέση σας ποια ήταν πριν το συγκρότημα; Έχετε παίξει μαζί και στο παρελθόν;

Γνωριζόμασταν και ήμασταν φίλοι καιρό πρίν τη δημιουργία των Night is Young. Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που παίζουμε και γράφουμε μουσική μαζί, επειδή και οι δυο μας στο παρελθόν συμμετείχαμε σε άλλες μπάντες.

Κρίνοντας από το πρώτο σας single, o ήχος σας έχει ετερόκλητα στοιχεία και σίγουρα στην πρώτη ακρόαση του Firefly, ο ακροατής νιώθει έκπληξη με το πώς εξελίσσεται το κομμάτι. Αυτό το element of surprise θα χαρακτηρίζει γενικά το ΕP σας;

Το ΕP στην ολότητά του, όπως και το Firefly, αποτελείται από διάφορα στοιχεία. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν αυτοσκοπός μας να φέρουμε τον ακροατή προ εκπλήξεως. Συνθέτουμε τη μουσική μας με παρανομαστή εμάς και το πώς θέλουμε να ηχεί στα δικά μας αυτιά. Προσπαθούμε πάντα να εξυπηρετούμε το ίδιο το κομμάτι και έτσι έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του EP.

Φαίνεστε αρκετά απενοχοποημένοι μουσικά στο Firefly, αυτό ισχύει και για τα προσωπικά σας ακούσματα ή έχετε guilty pleasures;

Η αλήθεια είναι πως είμαστε όντως αρκετά απενοχοποιημένοι μουσικά, οπότε δεν έχουμε guilty pleasures. Ακούμε οτιδήποτε μας αρέσει χωρίς καμία ενοχή για αυτό.

Evan Maragkoudakis

Ο ήχος δε θυμίζει ελληνικό συγκρότημα, φαίνεται σαν να έχετε ήδη το βλέμμα σας στραμμένο προς το εξωτερικό; Είναι αλήθεια;

Θεωρούμε πως ο απότερος σκοπός όλων όσων ασχολούνται με αυτή τη μουσική, είναι να ακουστούν στο εξωτερικό και ενδεχομένως να αποκτήσουν κοινό εκτός ελληνικών συνόρων. Οπότε ναι, σίγουρα έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο προς το εξωτερικό!

Από ελληνικά συγκροτήματα ή solo project, ποια ξεχωρίζετε;

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μουσικοί και μπάντες στην ελληνική σκηνή. Εάν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιους, θα λέγαμε Planet of Zeus, 1000Mods, Deaf Radio, Danai Nielsen και αρκετούς άλλους ακόμα.

Υπάρχει κάποια μπάντα -ενεργή ή μη- που θα σας έκανε να ταξιδέψετε σε άλλη ήπειρο για να την ακούσετε ζωντανά; Ή που το έχετε κάνει ήδη για αυτήν.

Δεν το έχουμε κάνει ακόμη αυτό δυστυχώς! Θα το κάναμε όμως για τους Bring me the horizon.

Πέρα από το ΕP, τι άλλο περιμένουμε από εσάς το επόμενο διάστημα;

Για την ώρα έχουμε αφοσιωθεί στην επερχόμενη κυκλοφορία του EP, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ίσως, και με το πρώτο μας βίντεο. Παρόλα αυτά, ήδη υπάρχουν κάποιες ιδέες για μελλοντικά κομμάτια, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα ασχοληθούμε παράλληλα με την προπαραγωγή του πρώτου μας full length δίσκου μας.

Το EP Night Is Young αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2022 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.