Scott Roth/Invision/AP
LIVE

Τι θα συμβεί με τις συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ

Στον «αέρα» βρίσκονται οι δύο συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα, την ώρα που 110.000 εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί - Τι ανέφερε η εταιρεία παραγωγής.

Τις τελευταίες ώρες πέρα από την ανησυχία για το μέλλον των ευρωπαϊκών παιχνιδιών του Παναθηναϊκού και φυσικά για το πώς το ΟΑΚΑ θα μπορέσει να είναι ξανά λειτουργικό, υπάρχουν σχεδόν 110.000 ερωτήματα για τις δύο πολυαναμενόμενες συναυλίες των Coldplay στο ίδιο στάδιο.

Η λονδρέζικη μπάντα που προσφέρει ένα πραγματικό υπερθέαμα στα live της είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα ερχόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 8 Ιουνίου του 2024, ωστόσο η πρωτοφανής ζήτηση και ένα από τα πιο γρήγορα sold out στη συναυλιακή ιστορία της χώρας, έφεραν την προσθήκη ακόμη μίας συναυλίας, την αμέσως επόμενη ημέρα.

Τι συνέβη

Τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες εξαντλήθηκαν ταχύτατα και η Αθήνα μαζί με το Ολυμπιακό Στάδιο προστέθηκαν στις προνομιούχες τοποθεσίες που θα φιλοξενούσαν το παγκόσμιο τουρ Music Of The Spheres των Coldplay. Παρ’όλα αυτά, η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ δημιουργεί όπως είναι λογικό ανησυχία για τις δύο μεγάλες συναυλίες.

Συνολικά άλλωστε έχουν πουληθεί 110.000 εισιτήρια με την τιμή τους για την αρένα (η κατηγορία με τα περισσότερα εισιτήρια) να είναι στα 99 ευρώ και αρκετές χιλιάδες «μαγικά χαρτάκια» να ξεπερνούν όπως βλέπουμε παρακάτω τα 120 ευρώ. Με έναν μετριοπαθή υπολογισμό θα διαπιστώσουμε ότι μόνο τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί κοστίζουν, πολλά περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τιμές των εισιτηρίων

Τα εισιτήρια των Coldplay

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στις 2 Οκτωβρίου έγινε σαφές ότι το Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό σίγουρα για ολόκληρο το 2024, δίχως να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναβάθμισης. Θυμίζουμε ότι η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ΟΑΚΑ και του ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής (29/09), όταν και έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στατικής επάρκειας στα στέγαστρα Καλατράβα.

Η εταιρεία παραγωγής High Priority Promotions που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των δύο συναυλιών εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά ενημερώνει τους φίλους των Coldplay ότι θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή, αφού δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον χώρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Αγαπητοί Coldplay fans,

Καθώς αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας έχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης με τη διαχειριστική εταιρεία του ΟΑΚΑ. Η σύμβαση αυτή ούτε έχει καταγγελθεί, ούτε έχει υπαναχωρήσει κάποιος εκ των συμβαλλομένων. Και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ.

Αναμένουμε από την εκμισθώτρια εταιρεία επίσημη ενημέρωση εάν θα εκτελεστεί κανονικά η μεταξύ μας σύμβαση, κάτι το οποίο εξαρτάται από τη διάρκεια των εργασιών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να καταστεί ασφαλής ο χώρος. Μόλις λάβουμε σχετική ενημέρωση θα προχωρήσουμε με τη σειρά μας σε ανακοινώσεις.

Μέχρι τότε, ζητάμε την υπομονή και την κατανόηση σας, καθώς όλοι επιθυμούμε το ίδιο…να δούμε το κορυφαίο συγκρότημα της εποχής του στην πιο φαντασμαγορική συναυλία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!

Σας ευχαριστούμε!

Με λίγα λόγια, όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο θα πρέπει να κάνουν υπομονή για λίγο ακόμα, με το ΟΑΚΑ πάντως να μοιάζει με τη μοναδική λύση για τη διεξαγωγή δύο τόσο απαιτητικών show, τόσο από πλευράς πλήθους κόσμου, όσο και από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών.