Robert Viglasky/Netflix
GROOMING

3 barber shops για κουρέματα αλά Peaky Blinders

Κάποια από τα καλύτερα σύγχρονα μπαρμπέρικα της Αθήνας για να δοκιμάσεις το πιο hype κούρεμα της τελευταίας δεκαετίας, το undercut του Tommy Shelby και όχι μόνο. 

Είναι γεγονός ότι εδώ και μία δεκαετία έχει γίνει μία στροφή στην αντρική περιποίηση. Δεν είναι πλέον μόνο οι γυναίκες που αναζητούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο περιποίησης. Οι άντρες θέλουν επίσης να αφήνονται στα χέρια των ειδικών, να απολαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα και υπηρεσίες που φτιάχτηκαν για να καλύψουν αποκλειστικά και μόνο τις δικές τους ανάγκες, ανανεώνοντας την εικόνα τους με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη στροφή στο αντρικό grooming έπαιξαν τα new age barber shops, που αναδύθηκαν από το παρελθόν αρχικά ως μία ακόμα τάση. Γρήγορα όμως εξελίχθηκαν σε ουσιώδη ανάγκη στην καθημερινότητα του άντρα, προσφέροντας ένα είδος περιποίησης που θυμίζει ιεροτελεστία και απέχει παρασάγγας από εκείνη των μαζικών κομμωτηρίων.

Θυμίζει επίσης και τις εποχές των 20s και των 30s, όπως έχουν αποτυπωθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, τότε που οι άντρες είχαν σημείο συνάντησης και διασκέδασης το μπαρμπέρικο για να συζητήσουν για τα πάντα, ενώ η φαλτσέτα γλιστρούσε στο κρανίο ή τα ζυγωματικά τους. Τότε, που τα αντρικά κουρέματα ήταν τραχιά, όπως του Tommy Shelby και της συμμορίας του στο Peaky Blinders

Το undercut ή αλλιώς skin fade, που θέλει τα πλαϊνά μαλλιά να είναι εντελώς ξυρισμένα και ένα λοφίο να στέκει υπερήφανο στην κορυφή του κεφαλιού, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα της τελευταίας δεκαετίας. Το hype του οφείλεται ξεκάθαρα στη βραβευμένη σειρά του BBC και δεν υπάρχει μπαρμπέρικο στην Αθήνα που το συγκεκριμένο haircut να μην πρωταγωνιστεί στο μενού του.

3 barber shops για να μυηθείς στο στυλ των Peaky Blinders 

Από τους Αμπελόκηπους στο Κολωνάκι και από εκεί στο Κουκάκι. Σε τρεις από τις πιο πολύβουες γειτονιές της Αθήνας βρίσκονται τρία από τα καλύτερα μπαρμπέρικα της πόλης, που συνδυάζουν περιποιήσεις από τα παλιά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και σύγχρονες υπηρεσίες με προϊόντα άριστης ποιότητας. 

1900 the Barber Shop | Κολωνάκι

Το 2008, ο Παναγιώτης Γρηγορίου, Αιγυπτιώτης τέταρτης γενιάς, που ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 18 ετών, δημιούργησε τον χώρο που πάντα ήθελε. Ένα μπαρμπέρικο που μεταφέρει τους Αθηναίους με την αισθητική και τις υπηρεσίες του στις αρχές του 1900. 

Στο 1900 the Barber Shop, θα απολαύσεις υπό τους ήχους της τζαζ και συνοδείας ουίσκι ή καφέ, ξύρισμα με φαλτσέτα, φροντίδα με ζεστή πετσέτα, αποτρίχωση με κλωστή και κουρέματα που παντρεύουν το παλιό με το καινούργιο.

Rooster’s Barbershop Athens | Αμπελόκηποι

Το Rooster’s Barbershop δεν είναι ένα απλό μπαρμπέρικο. Μέσα στον χώρο του έχει στηθεί ένα μπαρ, όπου μπορείς να κάτσεις μόνος ή με την παρέα σου, να χαλαρώσεις στην μπάρα και να απολαύσεις το ποτό, την μπύρα ή τον καφέ σου πριν ή μετά το κούρεμα. 

Με εξειδίκευση στα κλασικά και μοντέρνα αντρικά κουρέματα, όπως επίσης και στην περιποίηση της γενειάδας και στο παραδοσιακό ξύρισμα, που ολοκληρώνεται με ένα αναζωογονητικό μασάζ στον αυχένα και στους ώμους, η ομάδα του Rooster αναβιώνει το barbering όχι σαν μία υπηρεσία αλλά σαν έναν τρόπο ζωής. 

Peaky Barbers | Κουκάκι

Φορώντας μία ενδυμασία που εμπνέεται από εκείνη των ηρώων του Peaky Blinders, τα αδέλφια Γιώργος και Ανδρέας και μαζί τους, ο Πέτρος σε υποδέχονται σε ένα σκηνικό που σε ταξιδεύει απευθείας στην μπαρουτοκαπνισμένη Βρετανία των αρχών του 20ου αιώνα. 

Εκτός από το επιθετικό undercut κούρεμα του Cillian Murphy, στο Peaky Barbers θα βιώσεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης με εμμονή στη λεπτοδουλειά και τη λεπτομέρεια, από την πούδρα μέχρι την κολόνια στο τέλος. Το εσπρεσάκι και το ουίσκι θα είναι κερασμένα από τον κουρέα σου. 

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!