INSTAGRAM

4+1 insta λογαριασμοί που αγαπούν την Αθήνα

Ας μην κοροϊδευόμαστε, σαν την Αθήνα δεν έχει και αυτά τα accounts στο Instagram την υμνούν όπως της αξίζει.

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω εκείνους τους ανθρώπους που λένε ότι τους κουράζει η Αθήνα και πως θα προτιμούσαν να ζουν κάπου στην επαρχία. Στο δικό μου μυαλό οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας είναι για να περάσω ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο και να ξεχάσω την ρουτίνα μου. Τη Δευτέρα θέλω να γυρίσω στην πόλη μου, να μυρίσω το καυσαέριό της, να με εκνευρίσουν τα χαλασμένα της πεζοδρόμια, να τσαντιστώ που αργεί το λεωφορείο και θα αναγκαστώ να πάρω ταξί για τη δουλειά.

Όλα αυτά σε άλλους μπορεί να μοιάζουν αρνητικά και εξουθενωτικά, που δεν είναι ψέμα, αλλά είναι εκείνα που της δίνουν αυτόν τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα που κάνουν πολλούς από μας, γιατί δεν είμαι η μόνη, να μην μπορούμε να ζήσουμε μακριά της. Γιατί εκτός από χαλασμένα πεζοδρόμια, η Αθήνα έχει μαγαζιά που έχουν γίνει στέκια, μπαλκόνια με πολύχρωμες μπουγάδες, θέατρα και σινεμά που αντέχουν στον χρόνο και ανθρώπους απ’ όλους τις γωνιές της Γης, οι οποίοι βρήκαν σε αυτήν τον τόπο τους και την έκαναν πατρίδα τους.

Μια απ’ αυτούς άλλωστε είμαι κι εγώ…

Την ίδια αγάπη για την Αθήνα φαίνεται πως μοιράζονται και άλλοι άνθρωποι μαζί μου. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, αποφάσισαν να της αφιερώσουν και ολόκληρους λογαριασμούς στο Instagram, με τους οποίους υμνούν τις ομορφιές και καμιά φορά και τις κακοτοπιές της, γιατί είναι κι αυτές μέρος της αθηναϊκής ζωής.

Athens Mon Amour

Η αρχιτέκτονας Άντζελα Λιαρίκου μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο, η καρδιά της όμως μάλλον ανήκει στην ελληνική πρωτεύουσα. Γι’ αυτό έφτιαξε και το Athens Mon Amour, έναν λογαριασμό που αποτελεί την δική της ερωτική εξομολόγηση στην πόλη και τα κτίριά της, ειδικά αυτά που μοιάζει να μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Μαρμάρινοι νεροχύτες, μπανιέρες με χρωματιστά πλακάκια και παλιές είσοδοι πολυκατοικιών, είναι μερικά μόνο από αυτά που τραβούν το μάτι της νεαρής αρχιτέκτονος.

Athens Laundry Bougada

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @athenslaundry_bougada

Ποιος να μας έλεγε μερικά χρόνια πριν ότι οι μπουγάδες της Αθήνας είναι ινσταγκραμικές. Καμιά φορά όμως χρειάζεται απλά η κατάλληλη ματιά για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε την ομορφιά που κρύβεται γύρω μας. Αυτή την ομορφιά είδε πριν μερικά χρόνια η Θεοδώρα Μαλάμου και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρότζεκτ στο οποίο θα φωτογραφίζει τις απλωμένες μπουγάδες στις περιοχές γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, τον Άγιο Παύλο και τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι την αρχή της Κυψέλης. Αναπόφευκτα το πρότζεκτ έγινε ένας από τους πιο ενδιαφέροντες urban λογαριασμούς στο instagram.

Athensville

Το Athensville ξεκίνησε το 2009 ως blog. 13 χρόνια αργότερα, ο γραφίστας Τάσος Χαλκιόπουλος φωτογραφίζει την Αθήνα και μοιράζεται τις εικόνες του με τους 13 χιλιάδες followers του λογαριασμού που φαίνεται πως δεν χορταίνουν να βλέπουν τις παλιές και νέες γωνιές της πόλης.

Doors of Athens

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Doors of Athens (@doorsofathens)

Ο γερμανός σκηνοθέτης και φωτογράφος Alexander Jaschik έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια να κάνει σπίτι του την Αθήνα. Φαίνεται πως αυτό που του τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν οι χειροποίητες πόρτες που βλέπουμε σε πολλά παλιά σπίτια στην πόλη. Το Doors of Athens είναι πια ένα φωτογραφικό πρότζεκτ που μετρά σχεδόν 20 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram.

Lost Athina

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lost Athina (@lostathina)

Ιστορίες από τους κρυφούς και φανερούς δρόμους της Αθήνας, από εκείνες που πρέπει να κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά αν θες να τις δεις. Η πόλη και τα δεκάδες πρόσωπά της βρήκαν στο Lost Athina το καταφύγιο που έψαχναν.