ΣΙΝΕΜΑ

8ο Horrorant Film Festival: 11 Νύχτες Τρόμου για τους λάτρεις του είδους

Ένα Φεστιβάλ για όσους αγαπούν τις ταινίες τρόμου, το οποίο διαρκεί 11 ημέρες και διοργανώνεται παράλληλα με την Αθήνα σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Για όγδοη χρονιά επιστρέφει το Horrorant Film Festival – Νύχτες Τρόμου 2023, με σκοπό να προσφέρει στους λάτρεις του είδους μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα από προβολές ταινιών και παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Το ανερχόμενο genre fest διαρκεί 11 ημέρες και διοργανώνεται παράλληλα με την Αθήνα σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα – με πρώτους επιβεβαιωμένους προορισμούς για το 2023 να είναι η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη και η Ρόδος.

Η εκκίνηση του Φεστιβάλ γίνεται στις 4 Μαΐου, σε έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο, που σηματοδοτεί για τη διοργάνωση μία νέα κατεύθυνση και το τέλος της «νομαδικής ζωής», αφού πλέον έχουν τη δική τους στέγη. Το Horrorant Film Festival θα διεξαχθεί στον ανακαινισμένο, αλλά με vintage αναφορές για τους ρομαντικούς, κινηματογράφο ΕΛΙΖΕ.

Οι Νύχτες Τρόμου απευθύνονται σε ένα αρκετά ευρύ κοινό, το οποίο περιλαμβάνει από τη μία τους λάτρεις του συγκεκριμένου κινηματογραφικού είδους κι από την άλλη ένα target group που θέλει να γνωρίσει καλύτερα τις ταινίες τρόμου και να βιώσει έντονες στιγμές μέσα από αυτή.

Ο τρόμος εμπνέει τη μεγάλη οθόνη και οι ταινίες του εν λόγω είδους μετρούν ένα πιστό κοινό. Χρόνο με τον χρόνο, η αγάπη των θεατών μεγαλώνει για το Horrorant Film Festival και αυξάνεται η προσέλευση τους.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ με τις Νύχτες Τρόμου, διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις από επαγγελματίες και τομείς που σχετίζονται με τον κινηματογράφο τρόμου. Έτσι, το κοινό θα απολαύσει θεματικά party, workshop, εκθέσεις καλλιτεχνών και άλλες δράσεις που θα το μυήσουν σε έναν διαφορετικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό κόσμο.

νύχτες τρόμου αθήνα Το Megalomaniac είναι μία από τις ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ
Το Megalomaniac είναι μία από τις ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανανεώνεται συνεχώς μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Το Horrorant Film Festival- Νύχτες Τρόμου 2023, διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

HORRORANT FILM FESTIVAL
  • ΕΛΙΖΕ, ΝΥΜΦΑΙΟΥ 12, ΙΛΙΣΙΑ
  • 4-14 ΜΑΪΟΥ 2023