ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Αυτό το ΣΚ έχει ερωτικά μιούζικαλ, βιτριολικό stand up και πάρτι στη Σανταρόζα

Το Fired Up Ceramics Fair στην Κυψέλη, η βιντεοσκόπηση της παράστασης Αυτά από μένα του Κωνσταντίνου Μπούρα-Μπαϊμάκου και τα πάρτι έξω στην πόλη, ανάμεσα στα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πόσα πράγματα προλαβαίνεις μέσα σε δύο μόνο μέρες; Κάπως έτσι μοιάζουν τα σαββατοκύριακα του Μαΐου, αφού έχοντας στις ημερομηνίες του περίπου 20 φεστιβάλ όλων των ειδών είναι και επίσημα ένας μήνας-χάος για όσους δυσκολεύονται να αντισταθούν σε κάτι που ακούγεται ενδιαφέρον.

Στη λίστα που ακολουθεί, ξεφυλλίζοντας στα γρήγορα τις θεατρικές παραστάσεις, τα πάρτι και τις εκθέσεις που τρέχουν στην πόλη, συγκεντρώσαμε μερικά από τα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις.

Βιντεοσκόπηση από το μεγαλύτερο όνομα της ελληνικής stand up σκηνής

Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος: αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα στην ελληνική stand up σκηνή, με 10 συλλαβές και 28 γράμματα. Ένας φλεγματικός κωμικός που σερβίρει «χιούμορ γλυκόπικρο σαν κερασμένο Martini» και το Σάββατο ανάβει τις κάμερες στο Θέατρο Nous για τη βιντεοσκόπηση που κλείνει τον κύκλο της πρώτης του solo παράστασης, μιας παράστασης που συμπυκνώνει 10 χρόνια πορείας στο σανίδι και πάνω από 700 εμφανίσεις σε όλη τη χώρα, με άλλους κωμικούς ή μόνος.

«Αυτά από μένα» είναι ο τίτλος της παράστασης και περιλαμβάνει ιστορίες από θλιβερά γενέθλια, πάρτι και πολύχρωμα μπαλόνια, συμβουλές ζωής (;) αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα που κανείς δεν ήξερε ότι χρειαζόταν. Εάν θέλεις να μείνει το γέλιο σου στην ιστορία (και στις τάσεις του YouTube), παράλαβε έγκαιρα το εισιτήριό σου.

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Πάρτι στη Σανταρόζα

Έχεις παρατηρήσει ότι η πλατεία Σανταρόζα (εκείνη που βρίσκεται στην Πανεπιστημίου, απέναντι από το Rex), είναι εκ κατασκευής «χαμηλωμένη» με σκαλιά σε όλες τις πλευρές της; Αυτό το ανορθόδοξο σχεδιαστικό στοιχείο, ίσως για πρώτη φορά λειτουργήσει καλά: στο πλαίσιο του μεγάλου Athens City Festival, η πλατεία μεταμορφώνεται σε χορευτικό stage για πάνω από έξι ώρες το Σάββατο, από το απόγευμα και μετά.

Ονόματα της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής όπως ο Mr.Z, ο Chevy και η K.atou θα αναλάβουν τα decks, ο ένας μετά τον άλλον, μεταφέροντας ανεβαστικά κύματα στους περαστικούς και τους επισκέπτες που όσο νυχτώνει θα βουτάνε περισσότερο στο house και την electronica.

Πρόκειται για ένα πάρτι με τη σφραγίδα της συνεργασίας Needless και &beyond, που έχουν μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα.

ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ BEAT

Συνάντηση «κορυφής» με 60 κεραμίστες

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fired Up – Athens Ceramics Fair (@firedupathens)

Το ενδιαφέρον με τα κεραμικά, στο οποίο ίσως ευθύνεται η μεγάλη άνθιση που ζουν τα τελευταία χρόνια, είναι ότι στο σχήμα τους υποδηλώνουν το χέρι που τα έπλασε, ξεφεύγοντας από τη ψυχρότητα των αντικειμένων. Γι΄ αυτό και πολλοί κεραμίστες ταυτίζονται συναισθηματικά με τα έργα τους, όπως θα δεις από μόνος σου, εάν αυτό το σαββατοκύριακο περάσεις από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης: επιστρέφει το Fired Up, μια ανεξάρτητη φουάρ κεραμικής τέχνης με πάνω από 60 ονόματα στους πάγκους.

Θα βρεις πάγκους παραγεμισμένους με κούπες, βάζα, πιάτα, φυτοδοχεία, πορτατίφ και διαφόρων ειδών διακοσμητικά αντικείμενα, παρατηρώντας ότι παρόλο που όλα ξεκινούν από την ίδια πρώτη ύλη, τον πηλό, ανάλογα με την τεχνική του κεραμοπλάστη αποκτούν διαφορετικές αισθητικές ιδιότητες (και πρακτικές δυνατότητες).

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

FIRED UP CERAMICS FAIR

Στις αναμνήσεις ενός ξεριζωμένου από τον Λίβανο

Την τρέχουσα περίοδο, στον 5ο όροφο του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται το Ικρίωμα, μια εγκατάσταση σαν «εφήμερο εργοτάξιο» με φωτογραφίες και αρχειακό υλικό μεταξύ άλλων από τον Georges Salameh, μέσω των οποίων αποτυπώνεται η έντονη σχέση μεταξύ μνήμης και χώρου, λήθης και τραύματος. Το γενεαλογικό δέντρο του εικαστικού ενέχει την τεταμένη κατάσταση στη Μικρά Ασία μετά το 1922, όπως και τον ξεριζωμό του ίδιου από τον Λίβανο, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου το 1975, μνήμες απ’ όπου αφορμάται και η performance που θα παρουσιάσει την Κυριακή (18:00).

Είναι η πρώτη απόπειρα του Georges Salameh στο πεδίο της performance (Let us Stop and Weed), αλλά φορτισμένη με πολύ προσωπικά βιώματα. Με πρώτη ύλη τα έργα που ήδη παρουσιάζονται, ο εικαστικός θα επιμεληθεί νέες αφηγήσεις.

LET US STOP AND WEED

Ένα βραβευμένο Off-Broadway ερωτικό μιούζικαλ

Μια φιλόδοξη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που ζωντανεύει το έντονα συναισθηματικό και πολύ προσωπικό μιούζικαλ δωματίου The Last Five Years του πολυβραβευμένου Jason Robert Brown, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και σε μετάφραση-σκηνοθεσία ενός ειδικού στο είδος, του stand up κωμικού και λιμπερτίστα Δημήτρη Δημόπουλου, ζωντανεύει το τεχνικά απαιτητικό story του Αμερικανού συνθέτη, που περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι εικοσάρηδων.

Το ιδιαίτερο στο φορμά της παράστασης είναι ότι οι δύο πρωταγωνιστές (Βάσια Ζαχαροπούλου και Πάρις Παρασκευάδης) αφηγούνται την ιστορία τους, μια διαδρομή πέντε χρόνων, με ανάποδη χρονολογική σειρά και το μόνο σημείο που συναντιούνται αφηγηματικά είναι ο γάμος τους.

Το έργο έκανε μόλις πρεμιέρα και παίζεται Πέμπτη-Κυριακή μέχρι 13 Μαΐου.

Πόσο Λατέρνατιβ είσαι;

Το καλύτερο πάρτι που θυμούνται ήταν εκείνο που έκαναν το 2018 στο six d.o.g.s, για τα 10 χρόνια. Έχοντας καβατζάρει ακόμη μια πενταετία, το ραδιοφωνικό δίδυμο των Σταύρου Διοσκουρίδη και Παναγιώτη Μένεγου επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στον πεζόδρομο της Αβραμιώτου, δρομολογώντας κάτι σαν κανονικό μαραθώνιο παρτάρισμα. Επιμέλεια φαγητού: Λατέρνατιβ (true story) μέσω Pizza Dough.

Το Σάββατο 6 Μαΐου.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΤΕΡΝΑΤΙΒ