ΜΟΥΣΙΚΗ

Μπίρες και ροκ μουσικές σε ένα φεστιβάλ στο Κουκάκι

Οι άνθρωποι και τα μαγαζιά πίσω από τη Συγγρού, στην πιο ψαγμένη γειτονιά «Κάτω από τον Βράχο», ετοιμάζουν μια ανοιχτή γιορτή και τσουγκράνε ποτήρια την Κυριακή το βράδυ.

Τι συμβαίνει όταν δύο από τα πρώτα taprooms της πόλης βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά από ένα τατουατζίδικο, ένα μπαράκι που κάνει περισσότερο θόρυβο απ’ το μέγεθός του και έναν ιστορικό κινηματογράφο για το ανεξάρτητο σινεμά; Με μία λέξη: φασάρα. Αλλά τι θα συμβεί τώρα, άμα όλοι αυτοί καλέσουν από κοινού στη γειτονιά τους, για ένα βράδυ, φίλους μουσικούς να παίξουν ζωντανά στο δρόμο, διοργανώνοντας παράλληλα δράσεις, σαν ανοιχτή γιορτή για όλη την Αθήνα; Διπλή φασάρα.

Αυτή είναι η ρομαντική, όσο και σπιρτόζικη ιστορία πίσω από τη γειτονιά δίπλα απ’ τη Συγγρού, που άνθισε τα τελευταία χρόνια ως ένας εναλλακτικός καρπός, σε αντιδιαστολή με την τουριστική πλευρά του Κουκακίου: χαλαροί δρόμοι, χρωματιστά σώματα, μαγαζιά με concept και εναλλακτικά στέκια στην Οδυσσέα Ανδρούτσου, στη Φαλήρου, στη Βεΐκου και στο ενδιάμεσο αυτών.

Και κατά έναν περίεργο, έως και ύποπτο τρόπο, το σημείο στο οποίο όλοι οι θαμώνες και κάτοικοι αυτής της γειτονιά συμφωνούν είναι το εξής: η καλή, αφρίζουσα μπίρα.

Γι΄αυτό αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ, με ανοιχτές αγκαλιές αλλά και κάνουλες: αυτό είναι το «Κάτω από τον Βράχο» που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 29 Μαΐου, με πολλές δράσεις back-to-back. Τι να περιμένουμε; «Μια μέρα γεμάτη μπύρα και rock’n’roll κάτω από τον βράχο», απαντούν εκείνοι και κλείνουν το μάτι.

Το tattoo studio της γειτονιάς, το Black Dog Tattoo Collective, ετοιμάζει μερικά γρήγορα σχέδια να χτυπήσουν όσοι θέλουν ένα πραγματικό αναμνηστικό από εκείνη την ημέρα (σε ειδικές τιμές), διότι η μνήμη τους ίσως να μη βοηθάει την επόμενη μέρα.

Το πρόγραμμα του «Κάτω από τον Βράχο»

Προβολή στον Μικρόκοσμο (4 μ.μ.): Το αυτοδιοργάνωτο φεστιβάλ ξεκινάει ηλεκτρισμένα, στα καθίσματα του Μικρόκοσμου, με την πρώτη προβολή στην Αθήνα από την Εποχή της άρνησης και του θανάτου, ένα ντοκιμαντέρ των Χρήστου Δανιηλίδη και Μιχάλη Μαλανδράκη για την αγγλόφωνη ροκ σκηνή της Ελλάδας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Είσοδος: €5.

Μπαζάρ και beer pong (6 μ.μ.): Το πάρτι μεταφέρεται στα στενά της γειτονιάς – μπροστά από το taproom της Strange Brew στην οδό Φαλήρου 86, στήνεται ένα μίνι μπαζάρ με βινύλια και μπλουζάκια από όλο το εναλλακτικό, μεταλλικό ήχο του σήμερα, ενώ στο Blame the Sun ανοίγει το «γήπεδο» για τους επίδοξους αθλητές της βραδιές, εκείνους του beer pong.

Unplugged live (7 μ.μ.): Το ανορθόδοξο, αιρετικό και σίγουρα εθιστικό ροκάρισμα των The Sexy Christians δίνει το «παρών», με μια εξίσου ανορθόδοξη συναυλία έξω από το μπαράκι Strakastrüka στην οδό Δημητρακοπούλου, χωρίς ενισχυτές και μικρόφωνα. Τη σκυτάλη μετά παίρνουν στο ίδιο σημείο οι Martzi & Rena.

Ακουστικό session (8.30 μ.μ.): Οι δράσεις της βραδιάς, προτού πάρουν σειρά οι κάνουλες και μόνο (με ετικέτες ελληνικής μικροζυθοποιίας να πρωταγωνιστούν), το μικρόφωνο παίρνουν μπροστά από το taproom της Strange Brew οι Mammock. Τώρα πόσο ήσυχοι θα μείνουμε μπροστά τους, είναι μια άλλη ιστορία.