Δημήτρης Καπάνταης / SOOC
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Αυτός ο μαραθώνιος τα είχε όλα: Προσπεράσεις στα τελευταία μέτρα, κλάματα, εξαντλημένα αλλά χαρούμενα πρόσωπα, χειροκροτήματα, ακόμη και πρόταση γάμου.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας προσφέρει πάντοτε μεγάλες συγκινήσεις και εντυπωσιακές στιγμές. Η φετινή χρονιά δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, καθώς όλοι όσοι είχαμε την τύχη να δούμε τον αγώνα δρόμου (είτε από κοντά στο Καλλιμάρμαρο είτε στην τηλεόραση) παρακολουθήσαμε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.

Μεγάλος νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, που με χρόνο 2:23:44 κατάφερε να μπει πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να αφήσει πίσω του τον Κώστα Γκελαούζο, το μεγάλο φαβορί και περσινό νικητή του αγώνα. Η ανατροπή έγινε στο τελευταίο χιλιόμετρο, ενώ ο ίδιος στάθηκε στο σημείο του για να χειροκροτήσει τον συναθλητή του καθώς τερμάτιζε ένα λεπτό αργότερα.

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν και ο τερματισμός της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου, της πρώτης γυναίκας μαραθωνοδρόμου που μπήκε στο στάδιο. Και εκείνη, παρότι βρισκόταν αρκετά πίσω, στο τέλος του αγώνα κατάφερε να κάνει ένα ντεμαράζ και να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε να κλαίει μετά τη λήξη του αγώνα στις αγκαλιές των δικών της, φανερά συγκινημένη και εξαντλημένη από την υπερπροσπάθεια.

Ο αγώνας προσέφερε πολλές ακόμη συγκινήσεις. Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από τους δεκάδες φωτογράφους που βρίσκονταν κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής είναι ενδεικτικές. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα ήταν η πρόταση γάμου από έναν δρομέα προς τη σύντροφό του. Εκείνη δέχτηκε, και το στάδιο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Τα βλέμματα του κοινού τράβηξε επίσης και ο Στέλιος Πρασσάς, ο γηραιότερος δρομέας του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που κατάφερε για ακόμη χρονιά να τερματίσει και να βραβευτεί από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Στο πλευρό του βρέθηκαν οι οικείοι του: τον αγκάλιασαν και τον βοήθησαν να στηριχθεί ύστερα από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να τερματίσει.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε μετά τη λήξη του αγώνα πως έκανε έναν καλό αγώνα, παρά την υψηλή θερμοκρασία, ενώ τόνισε ότι ο μαραθώνιος είναι το πιο σημαντικό αθλητικό συμβάν της χώρας. Μία διοργάνωση που της χαρίζει δημοσιότητα σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη.

Φωτογραφίες από τον φετινό Μαραθώνιο

Μαραθώνιος Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

Μαραθώνιος Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Μαραθώνιος Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Μαραθώνιος Θανάσης Δημόπουλος / Eurokinissi

Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Μαραθώνιος Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Μαραθώνιος Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Μαραθώνιος Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

Μαραθώνιος Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Μαραθώνιος Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Μαραθώνιος Γιώργος Καραχάλης / AP

Δημήτρης Καπάνταης / SOOC