ΠΟΛΗ

Μια νέα εφαρμογή από τον Δήμο Αθηναίων φέρνει την πόλη στα χέρια σου

Στον χάρτη της νέας εφαρμογής θα βρεις ιστορικά κτίρια, χώρους πολιτισμού αλλά και δημόσια murals της Αθήνας, μαζί με τις δεκάδες εκδηλώσεις που τρέχουν δωρεάν κάθε εβδομάδα από τις δράσεις του δήμου.

Πόσα πράγματα συμβαίνουν καθημερινά έξω στην πόλη; Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα φεστιβάλ από πλευράς Δήμου Αθηναίων, έτσι που εικόνες, ήχοι, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και εικαστικές εκθέσεις ξεπετάγονται διάσπαρτα στην πόλη, σαν μανιτάρια, δίνοντας απόλαυση στους επισκέπτες και τους κατοίκους χωρίς εισιτήριο.

Πλέον, υπάρχει μια εφαρμογή που λειτουργεί ως ημερολόγιο αυτής της δραστήριας πρωτεύουσας.

Είναι το Culture is Athens, μια δωρεάν εφαρμογή που λάνσαρε ο Δήμος Αθηναίων για IOS και Android. Το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο δίνει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου, φτιάχνοντας το πρόγραμμα της εβδομάδας ή απλά την έξοδο μιας οποιασδήποτε νύχτας, έστω και την τελευταία στιγμή.

Με άλλα λόγια: ψάχνεις εκδηλώσεις και δράσεις για να χαλαρώσεις, μέχρι να φύγεις διακοπές; Κάνε μία έρευνα εδώ.

«Κάτω από την ομπρέλα του Culture is Athens, δημιουργούμε για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη εφαρμογή και ένα portal, που φέρνει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες πιο κοντά στην πλούσια και υψηλής ποιότητας πολιτιστική δράση του δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, εξηγώντας ότι το launch της πλατφόρμας είναι στο πλαίσιο «της δυναμικής επανεκκίνησης που κάνουμε, με επίκεντρο τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται στον πολιτισμό.

Αναλυτικότερα, στον χάρτη της πλατφόρμας είναι διαθέσιμες οι βασικές πληροφορίες για μουσεία και όλους τους χώρους πολιτισμού, όπως πινακοθήκες, βιβλιοθήκες και μόνιμες συλλογές σε μουσεία, ενώ περιλαμβάνονται επίσης στίγματα για εμβληματικά κτίρια της πόλης, δημόσιες τοιχογραφίες, όπως και δημόσια γλυπτά. Το πλούσιο πρόσωπο της πρωτεύουσας, από το χθες στο σήμερα, συγκεντρωμένο σε ένα portal.

Εκεί θα εμφανίζεται από εδώ και στο εξής κάθε νέα ανακοίνωση δράσεων από τον Δήμο Αθηναίων, μαζί με τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που τρέχουν σταθερά.

Μπορείς να κατεβάσεις το app στο κινητό σου, είτε να περιηγηθείς στον ιστότοπο που το συνοδεύει.