ΠΟΛΗ

Ο ναός της μαστίχας Χίου βρίσκεται στο Σύνταγμα

Στο mastihashop θα βρεις πράγματα που δεν είχες φανταστεί

Μόλις μπήκα μέσα στο mastihashop ήταν σα να τηλεμεταφέρθηκα με έναν μαγικό τρόπο στην Χίο. Ήταν σα να μπήκα μέσα σε έναν ναό που λατρεύουν σαν θεό την μαστίχα. Ήταν σα να γνώριζα από την αρχή ένα προϊόν τόσο γνώριμο και τόσο οικείο. Το mastihashop του Συντάγματος ήταν το πρώτο αλλά συνεχίζει να είναι το αγαπημένο μας μαγαζί για όσους λατρεύουμε την μαστίχα.

Η μαστίχα, αυτό το μοναδικό παράγωγο της φύσης, μετά από πολλά ταξίδια στα  μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ανατολικής Μεσογείου στο βάθος των αιώνων αλλά και παίζοντας με την χρηστικότητας της ήρθε να μας συστηθεί ξανά μέσα από τα mastihashop. Τα mastihashop, γνήσιο δημιούργημα των ανθρώπων της μαστίχας, αναδεικνύουν κάθε πτυχή του θαυματουργού προϊόντος, από τις ιαματικές και καλλωπιστικές της ιδιότητες, μέχρι την χρήση της σε ζυμαρικά αλλά και καρυκεύματα.

Όλα αυτά τα βρίσκεις στο e-shop του mastihashop αλλά και σε ένα από τα πολυάριθμα καταστήματα του. Εγώ επισκέφθηκα το πρώτο που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας πριν από 20 χρόνια και ανακαινίστηκε το 2019 για να χωρέσει και να παρουσιάζει με ακόμα πιο όμορφο τρόπο όλα τα καλούδια που περιέχουν μαστίχα. Στην αρχή αρκετά μου φαίνονταν παράταιρα και ότι δεν είχα λόγο ύπαρξης εκεί μέσα αλλά μόλις ρώτησα κατάλαβα ότι όλα μα όλα τα προϊόντα που θα βρεις στο mastihashop έχουν άμεση σχέση με την μαστίχα, τις μοναδικές της ιδιότητες και κατ’ επέκταση με την Χίο.

Τα καλόγουστα και πανέμορφα mastihashop φιλοξενούν στα καταστήματά τους μια πολύ ευρεία γκάμα προϊόντων με πρωταγωνιστή τη μαστίχα Χίου αλλά και πολλά άλλα: φυσική μαστίχα Χίου, πίτες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού, μέλι, χαλβά, μπισκότα, κουραμπιέδες, παξιμάδια, ζυμαρικά, σάλτσες, καφέ, λικέρ, ακόμα και καλλυντικά. Μερικά με την μάρκα του mastihashop και άλλα από συνεργαζόμενους Χιώτες παραγωγούς. Όλα όμως είχαν μέσα τους μαστίχα.

Τα mastihashop κάνουν πλέον και επίλεκτες ελληνικές και διεθνείς συνεργασίες, ενώ δεν σταματούν να παράγουν τα δικά τους νέα προϊόντα. Αυτά που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση είναι η art of nature παραφαρμακευτική σειρά η οποία έχει προϊόντα τα οποία εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας για το στομάχι, κάτι το οποίο έχουν αποδείξει πολλές έρευνες που έγιναν πρόσφατα αλλά και για την στοματική υγιεινή.

Τα mastihashop μπορεί να ξεκίνησαν από το κέντρο της Αθήνας όμως η σαγηνευτική φύση της μαστίχας που πάντα μάγευε όλο τον κόσμο, τον μαγεύει και τώρα. Παρίσι, Νέα Υόρκη, Τζεντα, Μέκκα, Κατάρ, Ντουμπάι, Λονδίνο, Ρώμη, Βρυξέλλες, είναι μόνο μερικές από τις πόλεις που χάρη στα mastihashop, γνωρίζουν και μαγεύονται από τις ευεργετικές, καλλωπιστικές & ιαματικές ιδιότητες της χιώτικης μαστίχας. Άλλωστε είναι ένα προϊόν που έχει την δική του ιστορία την οποία τα mastihashop θέλουν να την εξελίξουν ακόμα περισσότερο, με ακόμα περισσότερους κωδικούς που δεν φανταζόσουν ποτέ. Έτσι η μαστίχα κατακτά και πάλι όλο τον κόσμο όπως έκανε και στο παρελθόν.