ΣΧΕΣΕΙΣ

Πού φλερτάρουν οι Αθηναίοι;

Πέντε κάτοικοι της πόλης απαντούν στο θέμα που καίει μικρούς και μεγάλους. Πού μπορείς να πας για να φλερτάρεις στην πρωτεύουσα.

«Να σου πω, πού φλερτάρει τώρα ο κόσμος;», με ρώτησε πρόσφατα μια φίλη που μόλις βγήκε από σχέση πολλών χρόνων. Η αλήθεια είναι πως έπρεπε να σκεφτώ πολύ για να βρω μια απάντηση, καθώς εγώ είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως στην Αθήνα το φλερτ πνέει τα λοίσθια.

Ξέρω όμως πως καμιά φορά είμαι απόλυτη και υπερβολική και έτσι είπα να κάνω την έρευνά μου και να βρω απαντήσεις. Γιατί δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα φλερτάρει σε αυτή την πόλη, το θέμα είναι να μας πει και το πού.

Έτσι βρήκα πέντε Αθηναίους από 23 έως 47 και τους ζήτησα να μου πουν ποια είναι τα μέρη τα οποία προτιμούν εκείνοι όταν θέλουν να επιδοθούν στο δύσκολο άθλημα του φλερτ.

Ναταλία 23 ετών, bisexual

Instagram iStock

Θα ήθελα πολύ να σου πω ότι φλερτάρω στα μπαρ και στα κλαμπ, αλλά θα σου έλεγα ψέματα. Για κάποιον λόγο που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα, κομπλάρω πολύ στο δια ζώσης φλερτ, είμαι όμως, φοβερή στο φλερτ online. Δεν εννοώ μέσω dating apps, γιατί δεν έχω πολυψάξει αυτόν τον κόσμο, αλλά αν έχω γνωρίσει κάποιον και μου αρέσει, θα προτιμήσω να του το δείξω μέσω μηνυμάτων, κυρίως στο Instagram.

Δεν υπάρχει στόρι που να μη βρω το κατάλληλο πάτημα για να απαντήσω και να ξεκινήσω κουβέντα. Όσο ανασφαλής είμαι στο πατροπαράδοτο φλερτ, τόση αυτοπεποίθηση έχω μέσω μηνυμάτων. Θέλω όμως, με τη νέα χρονιά να βγω από το καβούκι μου και τη ζώνη ασφαλείας μου και να φλερτάρω στα μαγαζιά κι όπου βγει.

Χρύσανθος, 32 ετών, στρέιτ

Είμαι παραδοσιακός σε ό,τι αφορά το φλερτ. Δηλαδή αν μου αρέσει μια κοπέλα θα πάω να της το δείξω από κοντά. Με τις εφαρμογές γνωριμιών δεν το έχω και πάρα πολύ. Έτσι προσπάθησα για λίγο καιρό να κάνω γνωριμίες στο Tinder, αλλά δε δούλεψε για μένα και το εγκατέλειψα σχετικά γρήγορα.

Νομίζω πως ο αγαπημένος μου χώρος για φλερτ, εκτός από τις κοινές παρέες, είναι τα ήσυχα μπαρ. Αν δω ότι μια κοπέλα ανταποκρίνεται στις ματιές μου, θα πάω και θα της μιλήσω. Φροντίζω βέβαια να μη γίνομαι ποτέ φορτικός. Αν δω ότι παύει να ενδιαφέρεται επιστρέφω στην παρέα μου.

Επίσης, όσο περίεργο κι αν ακούγεται έχω βγει ραντεβού και με κοπέλες που είχα γνωρίσει σε πορείες. Μάλιστα, με την τελευταία μου σχετικά μεγάλη σχέση είχαμε γνωριστεί σε πορεία και ήμασταν μαζί για 3 χρόνια.

Μαριάνθη, 47 ετών, στρέιτ

Εγώ είμαι τυχερή γιατί ανήκω στη γενιά που έζησε τα χρυσά χρόνια της νυχτερινής Αθήνας. Στα 90s και στα 00s ο κόσμος φλέρταρε και φλέρταρε παντού. Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να βγεις κάπου βράδυ και να μην γκομενίσεις.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει πολύ. Δεν ξέρω ίσως φταίει που και εγώ δεν είμαι πια 25 χρονών.

Είμαι πολύ δραστήριος άνθρωπος, καταπιάνομαι με πολλά πράγματα και ανήκω σε διάφορες ομάδες με ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινά χόμπι. Έτσι έχει τύχει να φλερτάρω με κάποιον που ήμασταν μαζί στο μάθημα κεραμικής, αλλά και με κάποιον που πηγαίναμε στην ίδια σχολή παραδοσιακών χορών. Με τον τελευταίο μάλιστα ήμασταν μαζί και 2 χρόνια.

Νομίζω ότι τέτοιου είδους ομάδες και χώροι είναι ιδανικοί τόποι για φλερτ, γιατί ξεκινάς από μια πολύ σημαντική αφετηρία. Έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Αυτό αμέσως σπάει τον πάγο και έχεις κάτι να συζητήσεις. Είναι και η συμβουλή που δίνω σε πολλούς σινγκλ φίλους μου, άνδρες και γυναίκες. Βρείτε μια δραστηριότητα που να σας αρέσει και κάντε join σε μια ομάδα. Όχι μόνο θα φλερτάρετε, αλλά θα κάνετε και νέους φίλους.

Δημήτρης, 29 ετών, γκέι

Εγώ κυρίως φλερτάρω σε γκέι μπαρ. Για μένα είναι κατεξοχήν χώροι φλερτ και η ατμόσφαιρα είναι πάντα κάπως πιο ερωτική από ότι σε ένα mainstream μπαρ.

Νομίζω πως μέχρι στιγμής, με δύο μόνο εξαιρέσεις, όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχω βγεις ραντεβού ή έχω κάνει σχέση, τους έχω γνωρίσει σε κάποιο γκέι μπαρ.

Απ΄ ό,τι μου λένε οι στρέιτ φίλοι μου όμως, δε συμβαίνει το ίδιο στην υπόλοιπη νυχτερινή Αθήνα.

Νικολέττα, 36 ετών, στρέιτ

Δεν είμαι σίγουρη που φλερτάρουν οι υπόλοιποι Αθηναίοι, εγώ πάντως φλερτάρω όπου βρω. Μικρότερη ήμουν πολύ ντροπαλή, αλλά μεγαλώνοντας κατάλαβα πως με τις ντροπές δεν πας μπροστά και έτσι άρχισα σιγά-σιγά να βγαίνω από το καβούκι μου.

Έχω δοκιμάσει και τα dating apps, άλλες φορές με επιτυχία, τις περισσότερες όμως με αποτυχία. Έχω κατασταλάξει πως προτιμώ να επιδίδομαι στο άθλημα του φλερτ σε χώρους όπου ο κόσμος διασκεδάζει, γιατί νομίζω πως τότε το άλλο φύλλο είναι και πιο δεκτικό.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπαρ στη γειτονιά μου, το οποίο το έχω κάνει στέκι μου. Εκεί λοιπόν, φλερτάρω σαν να είμαι στο σπίτι μου, γιατί νιώθω άνετα και το περιβάλλον μου προκαλεί ασφάλεια.