© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΠΟΛΗ

Τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξει ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας είχε ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του για την πρωτεύουσα στο Podcast Uncut του OneMan.

Ο Χάρης Δούκας πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών και κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος της Αθήνας, συγκεντρώνοντας το 55.96% και αφήνοντας τον απερχόμενο πλέον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη στη δεύτερη θέση.

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου έφτασε σε αυτή τη νίκη ξεκινώντας μάλιστα υπολειπόμενος κατά 27 μονάδες μετά την πρώτη Κυριακή κάνοντας την ανατροπή ακόμη πιο εκκωφαντική.

Τι είχε αναφέρει ο Χάρης Δούκας στο Uncut

13 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε το Uncut, το Podcast του OneMan και τους Θοδωρή Κανελλόπουλο και Κωνσταντίνο Αμπατζή και ξεδίπλωσε τους άξονες του προγράμματός της παράταξής του.

Ο καθηγητής που μεταξύ άλλων ασχολείται και με τον μετασχηματισμό πόλεων ανέφερε τις πρώτες ενέργειες που θα κάνει ως Δήμαρχος Αθηναίων, τοποθετώντας μάλιστα τον χρονικό ορίζοντα της πρώτης κιόλας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας ανέφερε: «Δεσμεύομαι ότι θα αφήσω την Πανεπιστημίου ήσυχη. Δεν την ξηλώνω. Φανταστείτε να βγω και να ξαναβγάλω εκεί συνεργεία. Θα κλαίω και εγώ ο ίδιος μετά. Εγγυώμαι ότι δε θα την ξαναπιάσω. Νο. 2: Ανοίγω την Βασιλίσσης Όλγας. Νο. 3: Ξεκινάω αμέσως ένα πρόγραμμα με δημοτική συγκοινωνία. Να μπορούν οι κάτοικοι στις γειτονιές να φτάνουν με κάποιο τρόπο στο μετρό».

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος Δούκα στο Δημαρχείο της Αθήνας ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 2024 καθώς τότε ολοκληρώνεται η θητεία του απερχόμενου Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη.

Μπορείς να ακούσεις ολόκληρο το Podcast με τη συνέντευξη του Χάρη Δούκα παρακάτω.