Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
BUZZ

Τι συμβαίνει με τα δέντρα στα Εξάρχεια και γιατί οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους

Αρκετοί, μάλιστα, άρχισαν να κλαίνε μόλις αντίκρισαν τις εικόνες της καταστροφής. Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα.

Είναι ένας περίεργος τρόπος για να ξεκινήσει η εβδομάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι εξελίξεις περιμένουν ώστε να μην μας βρουν απροετοίμαστους. Το πρωί της Δευτέρας (06/11), λοιπόν, επικράτησε ένταση στην πλατεία των Εξαρχείων και αυτό γιατί ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στο Μετρό.

Μία από τις πρώτες κινήσεις, ήταν να κοπούν τα δέντρα από τα μηχανήματα του υπουργείου Υποδομών, εξέλιξη που έφερε και την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούν για την αντικατάσταση του πράσινου από το τσιμέντο.

Αρκετοί, μάλιστα, άρχισαν να κλαίνε μόλις αντίκρισαν τις εικόνες της καταστροφής. Στην πλατεία βρίσκονται από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις (Δράση, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ) οι οποίες κάνουν περιπολίες γύρω από το σημείο των εργασιών.

Βαρύ όχημα και γερανός είναι μέσα στην πλατεία για την κοπή 72 δέντρων.

Εξάρχεια

Εξάρχεια

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για χρήση χημικών και σπρωξίματα, με διάφορα βίντεο από τα Εξάρχεια να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Στις 18.30 το κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα σκαλάκια της Καλλιδρομίου και Μπενάκη με τους κατοίκους να ζητούν για βοήθεια καθώς, όπως υποστηρίζουν, η κατασκευάστρια εταιρεία δε διαθέτει την απαιτούμενη άδεια για τις εργασίες που πραγματοποιεί.

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ζητώντας να μην πάει κανένα δέντρο χαμένο.