ANT1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όχι άλλες σειρές εποχής, έχουμε 2022 

Μετρήσαμε όλες τις σειρές που θα μας ταξιδέψουν στα 60s και χρειαστήκαμε δραμαμίνη.

Οι Άγριες Μέλισσες προβλήθηκαν για πρώτη φορά το 2019 και από τότε άλλαξαν το τοπίο της τηλεόρασης. Το ελληνικό κοινό άρχισε πάλι να βλέπει σειρές και τα κανάλια άρχισαν πάλι επενδύουν στη μυθοπλασία. 

Τη μεγαλύτερη όμως επίδραση, την είχε η θεματολογία τους. Είχαν βέβαια ξαναϋπάρξει επιτυχημένες σειρές εποχής, όπως το Νησί το 2010 και η Πρόβα Νυφικού του 1995, βασίζονταν όμως σε βιβλία, κράτησαν μόνο μία σεζόν και προβλήθηκαν σε μία εποχή με πληθώρα περιεχομένου. Έτσι, για τις δύο τελευταίες δεν θεωρήθηκε ποτέ ότι ο βασικός λόγος επιτυχίας τους ήταν η λέξη κλειδί «εποχής».

Όταν οι Άγριες Μέλισσες λοιπόν ταρακούνησαν το τηλεοπτικό τοπίο το 2019, τα υπόλοιπα κανάλια θέλησαν να ανταγωνιστούν αυτή την επιτυχία. Διάβασαν όμως μόνο μέχρι το πρώτο γκεστάλτ και θεώρησαν ότι αυτό που θέλει ο κόσμος είναι σειρές εποχής.

Και αυτό φυσικά δεν είναι επαρκές για να κάνεις μία επιτυχημένη σειρά. Μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους που συνέβαλε, αλλά σίγουρα όχι ο βασικός. Οι απρόσμενοι θάνατοι και το καστ που περιλάμβανε «θεατρικούς» ηθοποιούς ήταν για παράδειγμα εξίσου, αν όχι και περισσότερο σημαντικοί λόγοι, αλλά και πάλι δεν ήταν μόνο αυτοί.

Η μανία να επαναλαμβάνεται μία επιτυχία

Η ελληνική τηλεόραση όμως, όταν κάνει μία επιτυχία, θεωρεί ότι μετά πρέπει να κάνει συνέχεια επιτυχία με τον ίδιο τρόπο. Όπως αντίστοιχα μετά το Survivor του 2017, έσπευσαν αντίπαλα κανάλια να γυρίσουν παιχνίδια όπως το Nomads και το Έπος της Κουρούτας, έτσι και μετά τις Άγριες Μέλισσες έσπευσαν να γυρίσουν σειρές εποχής, θεωρώντας ότι μόνο αυτό το συστατικό αρκεί για την επιτυχία.

Και αν το δικαιολογήσουμε για τον επόμενο χρόνο, τρία χρόνια μετά, και ενώ η τελευταία σεζόν των Άγριων Μελισσών δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες, τα κανάλια για κάποιο λόγο επιμένουν στις σειρές εποχής.

Τη νέα σεζόν λοιπόν θα δούμε να συνεχίζονται τρεις από τις περσινές σειρές εποχής ο Άγιος Παΐσιος, Τα καλύτερά μας χρόνια, ενώ θα κάνει comeback και το Κόκκινο Ποτάμι. Και σε αυτές θα προστεθούν οκτώ νέες ακόμα και μπορεί να έχουμε ξεχάσει να μετρήσουμε καμιά.

Και η λίστα συνεχίζεται

Η Μάγισσα θα μας ταξιδέψει λίγο πριν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Βραχιόλι της Φωτιάς θα μας ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη του 1917 και ο Κατάδικος θα μας ταξιδέψει στην Κέρκυρα το 1919.

Το Φλόγα και άνεμος, το Παράδεισος των Κυριών και το Μια Νύχτα του Αυγούστου και η Παραλία θα μας ταξιδέψουν (ξανά!) στα 60s, ενώ ο Έρωτας Φυγάς -λίγο πριν- στα 50s. Το Αυτή η νύχτα μένει, και τα Καλύτερά μας Χρόνια, θα μας ταξιδέψουν τουλάχιστον στα 80s. 

Σταματήστε όμως λίγο τη βάρκα να κατέβω. Στο 2022 ζούμε.