Eurokinissi
ORIGINALS

10 φορές που η Εκκλησία μοίρασε αγνό μίσος

Δηλώσεις μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων που έσταζαν φαρμάκι.

Οι άνθρωποι που διοικούν την Εκκλησία έχουν χάσει την μπάλα. Είτε θεωρούν το ποίμνιό τους ένα σύνολο ανθρώπων που έχει ανάγκη από καθοδήγηση προκειμένου να βαδίσει στο δρόμο του Θεού, είτε ένα ασκέρι ηλιθίων για να γεμίζει με ευρώ τα παγκάρια των ναών, το πάνε εντελώς λάθος.

Οι celebrities-μητροπολίτες της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις πρόσφατες (και όχι μόνο) δηλώσεις τους, ανεξάρτητα με το πώς τελικά βλέπουν το ποίμνιό τους, δείχνουν να έχουν βάλει ως στόχο να διώξουν όχι μόνο τους πιστούς, αλλά ακόμα και τα στασίδια από τους ναούς της επικράτειας.

Γιατί αν ως Εκκλησία σ’ ενοχλούν οι ομοφυλόφιλοι, οι διεμφυλικοί, οι πρόσφυγες, οι αντάρτες ή ακόμα ακόμα ο Stephen Hawking μπορείς να εκφράσεις τη διαφωνία σου με κόσμιο τρόπο ή έστω με ένα πολιτικό ήξεις αφήξεις σχόλιο, με το οποίο να χαϊδεύεις μεν τα αυτιά των πιστών, χωρίς να προκαλείς δε. 

Αμβρόσιος, όμως και σία, απειλούν, καταριούνται και ειρωνεύονται χωρίς καμία αιδώ. Λογικό, αφού δεν φοβούνται τον Θεό, του οποίου την ανυπαρξία (;) γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας. Τους πιστούς, όμως, οι οποίοι -ακόμα και οι φανατικότεροι- τους γυρνούν ένας ένας την πλάτη δεν τους υπολογίζουν; Γιατί αν συνεχίσουν την ίδια ρητορική είναι θέμα χρόνου οι εκκλησίες ακόμα και σε γιορτές όπως το Πάσχα να μαζεύουν λιγότερο κόσμο κι από όσο μαζεύουν σ’ ένα random Εσπερινό. Και χωρίς κόσμο, Εκκλησία με ό,τι κι αν σημαίνει πλέον αυτό, δεν θα υπάρχει.

Μέχρι, λοιπόν, η Εκκλησία να προσλάβει (νέο) επικονωνιολόγο που να γράφει τους λόγους στους ιθύνοντές της ή έστω να τραβάει το ράσο σε όποιον εκφράζει απόψεις πιο δεξιές και από τα ακροδεξιά κόμματα, ας θυμηθούμε όλες εκείνες τις φορές που χωρίς κανέναν ενδοιασμό οι μητροπολίτες της μάς χάρισαν απλόχερα αγνό μίσος.

Μίσος για τον Stephen Hawking

”Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του”.

Ποιος: Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος

Πότε: Σε εγκύκλιό (;) του προς τους πιστούς με αφορμή το φετινό Πάσχα.

Γιατί: Ο Hawking δεν συμπεριλαμβάνει τον Θεό στην εξίσωση της δημιουργίας του σύμπαντος.

Μίσος για τους ομοφυλόφιλους

”Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας.

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πια με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι.

Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία!”.

Ποιος: Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας, Αμβρόσιος

Πότε: Τέλη 2015, όταν είχε ανοίξει ο διάλογος για το σύμφωνο συμβίωσης.

Γιατί: Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως.

Μίσος για τους ομοφυλόφιλους (part II)

”Το ‘φτύστε τους’ είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε. Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο”.

Ποιος: Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας, Αμβρόσιος

Πότε: Στην πρόσφατη δίκη του στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τις παραπάνω δηλώσεις του, οι οποίες είχαν παραβεί 12 άρθρα της νομοθεσίας.

Γιατί: Αθωώθηκε αφού η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι οι εκφράσεις ”φτύστε τους” και ”μαυρίστε τους” ήταν μεταφορικές και δεν αναφέρονταν σε ομοφυλόφιλους, αλλά στους πολιτικούς που στήριξαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Μίσους για τους Αριστερούς

”Αγαπητοί μου φίλοι, προτιμώ οποιοδήποτε από τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα αυτά έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος. Προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά! Ούτε συμμορίτη! Ούτε άθεο και Αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο φασίστα, παρά κατσαπλιά!”.

Ποιος: Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας, Αμβρόσιος

Πότε: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό στο Αίγιο, τον Γενάρη του 2018.

Γιατί: Κατά καιρούς έχει χαρακτηριστεί ‘Αμβρόσιος ο ναζιστής’, ‘Αμβρόσιος ο χουντικός’, ‘Αμβρόσιος ο εθνικιστής’, ‘Αμβρόσιος ο χρυσαυγίτης’, ‘Αμβρόσιος ο ακροδεξιός’, ‘Αμβρόσιος ο φασίστας’, οπότε είπε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Μίσος για τους πρόσφυγες

”Πρόσφυγες και Αριστερά αποτελούν απειλή για το Έθνος και τη Θρησκεία”.

Ποιος: Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας, Αμβρόσιος

Πότε: Σε επιστολή του για να στηρίξει δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, με τις οποίες ο δεύτερος ήταν κάθετος κατά του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας.

Γιατί: Για να ερεθίσει τα πνεύματα των δαιμονοκρατoύμενων (sic).

Μίσος για τους ομοφυλόφιλους (part III)

”Για την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν θανάσιμες καταστάσεις. Είναι μια συμπεριφορά αντιανθρώπινη! Η ομοφυλοφιλία είναι μια τραγωδία! Μια σεξουαλική τραγωδία! Είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή!(…) Η Ολλανδία νομιμοποίησε την παιδοφιλία, η Γερμανία την κτηνοβασία, έλεος επιτέλους. Παιδοφιλία και κτηνοβασία μπαίνουν στο ίδιο καλάθι με την ομοφυλοφιλία γιατί είναι παρεκβάσεις τις ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Οι ομοφυλόφιλοι είναι εγκληματίες”.

Ποιος: Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ

Πότε: Με αφορμή την κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνηση για τα σχολικά σεμινάρια περί ομοφυλοφιλίας στις αρχές του 2017.

Γιατί: ”Οι σιωνιστές πληρώνουν για απόψεις σαν αυτές των σεμιναρίων” (sic).

Μίσος για τους ομοφυλόφιλους (part IV)

”Το σύμφωνο συμβίωσης κατασκευάζει νομικώς έναν ανύπαρκτο άνθρωπο, τον αρρενοθύλη. Οι βουλευτές που ψήφισαν θετικά είναι εθελόδουλα πιόνια και ανδρείκελα του διεθνιστικού σιωνιστικού συστήματος (…) Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το σώμα σου όπως το θες”.

Ποιος: Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ

Πότε: Με αφορμή τη ψηφοφορία στη βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.

Γιατί: Γιατί όχι;

Μίσος για τους ομοφυλόφιλους (part V)

“Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις… Κύριε Ελέησον!”

”Μην ανακατεύετε τα άγια ζητήματα με τα σκυλιά”.

Ποιος: Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος

Πότε: Με αφορμή τη διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη το 2015.

Γιατί: Η ομοφυλοφιλία είναι αγιογραφικά θανάσιμο αμάρτημα, νοσηρό πάθος”. (sic)

Μίσος για το Ισλάμ

”Πρόκειται για εγκληματική προσπάθεια. Είναι δυνατόν να συνυπάρξει το Ισλάμ, η χειρότερη απειλή στον κόσμο που τρομάζει την Οικουμένη, με τη χριστιανική θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αν ναι, τότε σε δύο χρόνια οι Τούρκοι θα καυχιούνται ότι έφτασαν ως τη Θεσσαλονίκη”.

Ποιος: Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος

Πότε: Με αφορμή την ίδρυση της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ.

Γιατί: Εδώ τα βάζουμε με τους δικούς μας, με το Ισλάμ δεν θα τα βάλουμε;

Μίσος για τους διεμφυλικούς

”Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν”.

Ποιος: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος

Πότε: Με αφορμή τις δηλώσεις Τσιάρτα για τους διεμφυλικούς.

Γιατί: Το μίσος ξεκινάει από το κεφάλι.

(Φωτογραφίες: Eurokinissi.gr)