BUZZ

10 ταιριαστές εικόνες που σηματοδοτούν την επιστροφή στα σχολεία

Ανάμεικτα τα συναισθήματα με την επιστροφή στα θρανία: υποχρεωτικές δεν είναι οι μάσκες αλλά το μάθημα ρομποτικής, οι προβλέψεις τρομερά αισιόδοξες και η κρίση ακμαία. Ας ψεκάσουμε με λίγο χιούμορ την κατάσταση.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία της χώρας και όλα θυμίζουν εποχές προ κορονοϊού και κρίσης: οι μάσκες είναι και επίσημα προαιρετικές για τις σχολικές εγκαταστάσεις, άρα ανύπαρκτες, και οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ αυτό το σαββατοκύριακο, διανθίστηκαν με άπλετη αισιοδοξία, δημιουργική διάθεση και ένα ξεκάθαρο όραμα: «ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, σύγχρονο, καινοτόμο σχολείο».

 

Τι σημαίνει αυτό; Διαδραστικοί πίνακες και υποχρεωτικό μάθημα ρομποτικής, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, αποκαθιστώντας τη φήμη του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που έχουν επισκιάσει υποθέσεις όπως το «σκοιλ ελικικου» και τα ακμαίο πάντοτε μάθημα των θρησκευτικών.

Επιστροφή στη σπουδαία ελληνική κανονικότητα, λοιπόν, με τάξεις άνω των 25 ατόμων και «καλή σχολική χρονιά», την ίδια στιγμή που τίποτα έξω από αυτό το σύννεφο δεν προμηνύεται ελπιδοφόρο.

Μια στιγμή

Μια εβδομάδα πριν δεν ήταν, που λέχθηκε ότι έρχεται ξανά χειμώνας σαν του 1941; Πότε άλλαξαν τα προγνωστικά;

Έκτακτη είδηση

Όπως με ειδοποιούν από το κοντρόλ, ο Γιώργος Αυτιάς έχει την πρώτη είδηση για τη νέα σχολική χρονιά και το «καλάθι του νοικοκυριού»: οι ανατιμήσεις στα σχολικά είδη αναμένεται να αγγίξουν και το 40%. Φήμες λένε ότι υπήρχες κυβερνητική πρόβλεψη για School Pass, αλλά δεν εγκρίθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ειδικοί προειδοποιούν

Το αίσθημα από πλευράς των μαθητών, απτόητα ακμαίο. Τουλάχιστον για σήμερα, που ο αγιασμός σήμανε ταυτόχρονα το σχόλασμα, δίνοντας το πρώτο απευθείας ρεπό ύστερα από ένα ολόγιομο τρίμηνο διακοπών στο χωριό.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι χρειάζεται ψυχραιμία, προσοχή και αίσθηση του μέτρου, διότι ο υπερβάλλων ζήλος ενδέχεται να επιβαρύνει σημαντικά το σύστημα υγείας. Και ήδη τα περιθώρια είναι στενά.

Παρά τις προειδοποιήσεις

Με παρκούρ έφυγαν πολλοί μαθητές από το σχολικό προαύλιο, με το που τελείωσε ο αγιασμός.

Ένα λαμπρό μέλλον ξεκινάει

Τρομερά μπερδεμένοι με τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους, δηλώνουν οι περισσότεροι μαθητές μετά τα όσα ανακοίνωσε η υπουργός για την εξέλιξη που έρχεται καλπάζοντας: δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν.

«Όλες οι καινοτομίες είναι σχεδιασμένες για να εξασφαλίσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια για τα παιδιά μας, ένα πιο σταθερό και με δυνατότητες εξέλιξης εργασιακό περιβάλλον», ακούστηκε χαρακτηριστικά.

Κάποιοι έχουν ήδη αποφασίσει

Τράπερ: το επάγγελμα του μέλλοντος. Σίγουρη αποκατάσταση, υψηλές απολαβές και τρομερό σταριλίκι, αρκεί να έχεις την ικανότητα να κάνεις το εφέ του πυροβόλου με το στόμα. Είτε επιτυχημένα ή όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία.

Την ίδια στιγμή

© Μητσοτάκης: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο πρωθυπουργός της χώρας μετέδωσε τις ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη στην ίσως δυσκολότερη ΔΕΘ του 21ου αιώνα, όπως λένε αρκετοί αναλυτές, λόγω της ενεργειακής κρίσης που έχει περάσει πολλαπλά χτυπήματα στο χρηματοοικονομικό οικοδόμημα.

Ρόδα, τσάντα και αρπαχτή για τη βενζίνη

Πόσοι θυμούνται το κόλπο του Μπίλια με τη βενζίνη και τον σωλήνα; Σαράντα χρόνια μετά, αυτές οι βιντεοκασέτες παραμένουν επίκαιρες και διδακτικές.

Κατά τα άλλα

Μετά το σχόλασμα, ξανά Κωνσταντίνου και Ελένης: η πιο κλασική αξία στο πρόγραμμα του ANT1. Πόσο προνομιακά ήταν τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει με το κανάλι για τις επαναλήψεις, πια;

Και συμπτωματικά

Δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο αλλά η 12η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2006 ως Ημέρα Δράσης για την ημικρανία, την οποία μπορείς πολύ εύκολα να αποκτήσεις, εάν πέσεις στην παγίδα του πιο εθιστικού και trash υλικού που κυκλοφορεί στο ελληνικό ίντερνετ: Hayate Network.