ORIGINALS

6 ενδείξεις ότι ο Καρντασιανισμός είναι θρησκεία

Κυριακάτικη λειτουργία, ύμνοι και εκατομμύρια πιστοί.

Οι θρησκείες δεν δημιουργούνται ασυνάρτητα με τον πολιτισμό και αυτό που έχει να επιδείξει τελευταία ο πολιτισμός μας είναι το πόσο υπολογίσιμη δύναμη είναι το celebrity culture. Γι αυτό και η Hillsong Church είναι η πιο 2019 instagrammable εκκλησία αυτή τη στιγμή. Τι όμως πιο σελέμπριτι από την Kim Kardashian και την οικογένειά της;

Ο Kanye μας τα λέει εδώ και χρόνια ότι είναι θεός εμείς όμως έχουμε άλλες 6 ενδείξεις ότι ο Καρντασιανισμός είναι θρησκεία.

ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΝΑΟ

Μπορείτε να το δείτε και ξεκάθαρα στις 73 ερωτήσεις με τη Vogue, που η Kim Kardashian ξεναγεί απαντώντας ερωτήσεις στο σπίτι της. Η τεράστια έπαυλή τους αρχιτεκτονικά και αισθητικά θα ήταν ακριβώς αυτό που θα κατασκεύαζες, αν σου ανέθεταν να ανεγείρεις ναό για new age θρησκεία.

YEEZUS ΑΠΟ ΤΟ JESUS

Το 2013 ο Kanye West ονόμασε το έκτο άλμπουμ του ‘Yeezus’, όνομα εμπνευσμένο από τον Ιησού, ενώ πολλές φορές λέει ότι είναι θεός.

SUNDAY SERVICE

Εδώ και κάποιες εβδομάδες η οικογένεια Kardashian-West οργανώνει Κυριακάτικες λειτουργίες από την αυλή της μέχρι πιο πρόσφατα στο φεστιβάλ Coachella. Σε αυτές ο Kanye είναι κάτι σαν θεός-τιμώμενο πρόσωπο, έχει μια μεγάλη χορωδία που τραγουδάνε τα τραγούδια του φορώντας το ίδιο χρώμα ρούχων και τη λειτουργία επισκέπτεται invite-only πλήθος σελέμπριτι όπως η Katy Perry, o Orlando Bloom και η Kourtney Love.

Όταν η Kim μίλησε στον Jimmy Kimmel ανέφερε πώς δεν προσεύχονται, αλλά υπάρχει μια ψυχική αγαλλίαση μεταξύ των συμμετεχόντων μέσω της μουσικής. Παρευρισκόμενοι βέβαια στη λειτουργία έκαναν στόριζ με έναν πάστορα να λέει μια προσευχή, η οικογένεια όμως δεν το έχει σχολιάσει. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις Κυριακάτικες λειτουργίες -όπως οι ίδιοι τις αποκαλούν- και μάλλον το ριάλιτι της οικογένειας θα λύσει τη σχετική σιωπή περί τους θέματος σε λίγο καιρό.

ΑΡΧΙΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Alone, by herself she built the kingdom she wanted.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paris Hilton (@parishilton) στις

Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από την Kim Kardashian, η οικογένεια όμως περιλαμβάνει ένα σωρό ακόμα μέλη που σπέρνουν τον Καρντασιανισμό. Προφήτες ήταν η Paris Ηilton και η μητέρα Kris Jenner (η οποία μάλιστα έχει ιδρύσει ήδη από το 2012 τη δική της εκκλησία), αρχιέρειες είναι οι αδερφές της με την Kylie στην κορυφή της ιερατικής πυραμίδας. Απόστολοι είναι όλοι οι ανθυποσελέμπριτι, που έχουν επηρεαστεί και πρεσβεύουν τον Καρντασιανισμό στο δικό τους μικρότερο μεν σημαντικό δε κοινό.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΟΙ

Η Kim, η Kylie και η Kendall έχουν πάω από 100 εκατομμύρια followers και η Khloe και η Kourtney τους κοντεύουν.

ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Όπως κάθε θρησκεία, και ο Καρντασιανισμός παίζει πολιτικό ρόλο. Πριν από ένα χρόνο χάρη στην Kim Kardashian δόθηκε χάρη στην 63χρονη Alice Marie Johnson, η οποία έκτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση κοκαϊνης. Η Johnson είχε ήδη περάσει 20 χρόνια στη φυλακή και ζήτησε χάρη και παρόλο που πολλοί κινητοποιήθηκαν για την υπόθεσή της, μόνο η Kim κατάφερε να τη βοηθήσει να απελευθερωθεί.

 

Ο Kanye West έχει εδώ και χρόνια δηλώσει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι επιθυμεί να γίνει Πρόεδρος της Αμερικής, πράμα που υποστήριζαν και οι φαν του με το #kanyeforpresident. Η Kim από την άλλη, πρόσφατα δήλωσε ότι μετά την εμπειρία της στον Λευκό Οίκο για την προώθηση της υπόθεσης της Johnson, αποφάσισε να σπουδάσει για να γίνει δικηγόρος σοκάροντας -ή και όχι- τον πλανήτη. Ποιος αποκλείει λοιπόν ότι εκείνη -και όχι ο Kanye- θα είναι σε λίγα χρόνια υποψήφια πλανητάρχης; Σίγουρα θα είναι καλύτερη του Trump.