OutNow
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

8 τρόποι για να την παλέψεις με αυτούς που σου λένε πώς να την παλέψεις στο lockdown

Πώς να αντιμετωπίσεις τους τοξικούς θετικούς ανθρώπους γύρω σου.

Έχουμε περάσει πάλι στη φάση που μάς προτείνουν δραστηριότητες για να την παλέψουμε πιο εύκολα την κλεισούρα, εντάξει, το καταλαβαίνω. Δεν έχω δει  βέβαια, κάτι καινούργιο από το προηγούμενο lockdown, και δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ ήδη κουράστηκα. Δεν πρόκειται να μάθω γιόγκα ούτε να κάνω κατασκευές από ψαροκόκκαλα, κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό.

Και κάπως πρέπει να μάθουμε να λέμε “όχι” όποτε μας σερβίρουν τέτοιες λύσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν τρόποι για να την παλέψεις με αυτούς που σου λένε πώς να την παλέψεις στο lockdown. Και που εν τέλει είναι και οι πιο απάλευτοι.

Τουλάχιστον προσπάθησα να βρω μερικούς:

1. Παιδιά, έχουμε λοκντάουν, καθίστε σπίτι και μην παρασύρεστε απ’ την όρεξη κάποιων για ζωή. Δεν μπαίνουμε καν σε διάλογο μαζί τους.

2. Μακριά από την τοξικότητα των θετικών ανθρώπων. Όταν νιώθεις ότι η καραντίνα σε έχει ρίξει, το μόνο που θα καταφέρεις αν πας μαζί τους μία μικρή βόλτα για περπάτημα, θα είναι να νιώσεις καλύτερα. Δεν είμαστε τώρα για πειράματα.

3. Σε αυτούς που σου προτείνουν “δέκα σειρές ή ταινίες για να περάσεις την καραντίνα”, -όπως αυτοί εδώ, οι χαρωποί τιμογιαννάκηδες του Oneman– τους ρωτάς “αν ένα καινούργιο, το Lost, κάπως έτσι, λέει τίποτα; Να το αρχίσω;”. Όσο πιο άσχετος με τόση μεγαλύτερη απέχθεια θα γεμίσει τo σινεφιλικό εσωτερικό των κρανίων τους. Κανείς δεν έχει την όρεξη να σου μάθει την προπαίδεια. Κανείς δεν έχει την όρεξή σου γενικά.

4. Γυμναστική; Τρέξιμο; Μείωση της χοληστερίνης και καλύτερη υγεία; Εννοείται όχι. Άνθρωποι που μοιάζουν για φίλοι σου, κινούνται σαν φίλοι σου, αλλά δεν είναι φίλοι σου, θα σου πουν ξανά και ξανά ότι αυτός είναι ένας βασικός τρόπος για να την παλέψεις στην καραντίνα. Εσύ απλά σκέψου: κάτι που δεν ήταν βασικός τρόπος για να την παλέψεις στην κανονική σου ζωή, πόσο βασικότερος μπορεί να είναι τώρα, σε αυτό το αίσχος πού ζούμε; Συνέλθετε.

5. Το μπανανόψωμο, όχι, δεν αποτελεί επιλογή. Είναι μη αποδεκτό. Για να την παλέψεις με αυτόν που θα στο προτείνει, απλά πες του από την αρχή την αλήθεια, δεν χρειάζονται τις δικαιολογίες. Μερικές φορές η ειλικρίνεια είναι το μόνο που χρειάζεται, είναι η σταθερή βάση για να χτιστεί πάνω της μία αληθινή φιλία. “Δεν γίνεται να είσαι τόσο μαλάκας”.

6. Σε όσους σου προτείνουν μια λίστα με βιβλία, τους λες:

“Ωραία τα βιβλία αλλά πέφτουν την ίδια ώρα με την τηλεόραση”.

7. Σε όσους σε ζαλίζουν ότι όλη μέρα καθαρίζουν το σπίτι, και τι ωραία που θα ήταν να το έκανες κι εσύ, ωραία άμυνα είναι να μη σηκώνεις το τηλέφωνο όταν σε παίρνουν και να μην απαντάς στα μηνύματά τους, εκτός κι αν μπορούν να βρουν λίγο χρόνο και για το δικό σου σπίτι. Ναι στην κοινωνική απόσταση, όχι στην συναισθηματική, οι φίλοι είναι ό,τι καλύτερο έχουμε.

8. “Ξεκίνα ένα χόμπι”. Συνήθως τα χόμπι που προτείνουν θυμίζουν προνήπιο. “Φτιάξε παζλ”, “κάνε κατασκευές”, “φύτεψε φακές σε κεσεδάκι από γιαούρτι”. Δεν ξέρω πώς μπορείς να τους σταματήσεις αυτούς τους ανθρώπους, είναι σαν να τα βάζεις με την παιδική τους ηλικία. Ξέρω γω; Πες απλά ένα “όχι”.

Και επίσης στα δικά μου γιαούρτια δεν χρειάζεται να φυτέψω τίποτα, έχουν ήδη φυτρώσει από μόνα τους ένα σωρό πράγματα δέκα μήνες ξεχασμένα στο ψυγείο. Και αν θες να ξέρεις, αυτό θα πει “ενήλικας”.

Αυτή τη φορά μας βρίσκει έτοιμους! Από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της σεζόν και έναν ολότρελο Ethan Hawke, μέχρι οσκαρικών βλέψεων φιλμ και τη Νο.1 κωμωδία που θα σε ανακουφίσει, το POP για τις Δύσκολες Ώρες διαλέγει τις ταινίες και τις σειρές που θα μας σώσουν στο lockdown.