ORIGINALS

H σουρεαλιστική ιστορία πίσω από το χαστούκι που έτσουξε το Ίντερνετ

Το πιο βαρύ χέρι του κόσμου βρήκε πρόσφορα μάγουλα για να διαλύσει κι έτσι απλά, γεννήθηκε ένα έπος.

Είναι βέβαιο ότι κάπου το έχεις πετύχει. Είναι, άλλωστε, το μόνο πράγμα που κατάφερε να γίνει viral στα ελληνικά timelines τις τελευταίες μέρες χωρίς να είναι προεκλογική γραφικότητα ή γκρίνια για τον τελευταίο κύκλο του Game of Thrones.

Και είναι σίγουρο ότι σε έχει πετύχει κι αυτό. Δεν γίνεται να δεις το βιντεάκι με ΤΟ χαστούκι και να μη νιώσεις το μάγουλό σου να μουδιάζει, είτε από αντανακλαστικό φόβο είτε από συμπαράσταση για τον καημένο που το ‘φαγε.

Όπως ίσως έχεις καταλάβει ήδη, το διασημότερο χαστούκι του 2019 δεν είναι ένα απλό, καθημερινό χαστούκι. Είναι ένα χαστούκι που εκτελέστηκε με ακρίβεια και κτηνώδη δύναμη στον τελικό του Ρωσικού Πρωταθλήματος Χαστουκιού και χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στον τρομακτικό μουσάτο τύπο που μοιάζει λίγο με τον αγαπημένο μας Θωμά Ζάμπρα.

Το Ρωσικό Πρωτάθλημα Χαστουκιού δεν είναι ούτε επίσημο ούτε αυτόνομο. Στη πραγματικότητα είναι ένα από τα αγωνίσματα της Power Expo, μιας διοργάνωσης που στήθηκε από τον Ρώσο αρσιβαρίστα Κιρίλ Σαρίτσεφ και απευθύνεται κυρίως σε φουσκωτούς που συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε ‘αθλήματα’ που προάγουν την τεστοστερόνη, τα στεροειδή και την άσκοπη βία. Η πρώτη Power Expo διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο στη Μόσχα, η δεύτερη πριν από λίγες μέρες στο Κρασνογιάρσκ, την πόλη που κάποτε ο Αντόν Τσέχοφ είχε περιγράψει ως ‘η ομορφότερη πολιτεία της Σιβηρίας’, αλλά σήμερα είναι μια μάλλον θλιβερή βιομηχανική μεγαλούπολη που περνάει πέντε μήνες κάθε χρόνο με θερμοκρασίες κάτω των -10 βαθμών Κελσίου.

Η φετινή διοργάνωση, πάντως, έδωσε την ευκαιρία σε έναν ταπεινό αγρότη από το Ιλάνσκ (ένα χωριό λίγο έξω από το Κρασνογιάρσκ) να ταξιδέψει μέχρι την πόλη προκειμένου να δει από κοντά το ίνδαλμά του, τον πρωταθλητή Κιρίλ Σαρίτσεφ. Ο 28χρονος Βασίλι Καμότσκι (ο Ζάμπρας της Σιβηρίας) πήγε όντως στην Power Expo και –όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από τη μαμά Ρωσία- πριν προλάβει να συναντήσει τον Σαρίτσεφ πέρασε από τον χώρο όπου ελάμβανε χώρα ο διαγωνισμός κατανάλωσης πελμένι. Τα πελμένι είναι κάτι σαν dumblings – μικρά πιροσκί γεμιστά με κιμά ή λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο τρώνε οι άνθρωποι στα Ουράλια. Ο Βασίλι ενθουσιάστηκε με τον διαγωνισμό και πάνω στην έξαψη της στιγμής, αποφάσισε να μη μείνει ένας απλός θεατής, αλλά να λάβει μέρος ως διαγωνιζόμενος. Ανέβηκε στην εξέδρα, πήρε τη θέση του στο μεγάλο τραπέζι κι έφαγε περισσότερα πελμένι απ’ όλους, γρηγορότερα απ’ όλους. Την επόμενη στιγμή, ήταν ο πρωταθλητής Ρωσίας στο ξεπάστρεμα των πελμένι. Κι αυτό ήταν μόλις το πρώτο πρωτάθλημα που θα κατακτούσε εκείνο το βράδυ.

Ο Βασίλι, χορτάτος πλέον, συνέχισε την περιπλάνησή στους χώρους της Power Expo και την αναζήτηση του Κιρίλ Σαρίτσεφ, μέχρι που το μάτι του έπεσε στο σταντ του Πρωταθλήματος Χαστουκιού. Τα υπόλοιπα είναι (ιντερνετική) ιστορία. Το παιδί μας τους κατάπιε όλους σαν καλοψημένα πελμένι και χάρη στη δύναμη της χερούκλας του πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα της βραδιάς και τσέπωσε το έπαθλο των 30.000 ρουβλίων (δεν είναι φοβερό ποσό, ισούται με περίπου 500 ευρώ). 

Κυρίως, όμως, έγινε viral. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο τον είδαν να χαστουκίζει άλλους ανθρώπους με δύναμη που θα ζήλευε ακόμα και ο Χουλκ και για κάποιο λόγο τον ξαναείδαν και αμέσως μετά τον ξαναείδαν. Τα χαστούκια του Βασίλι αποδείχτηκαν πολύ εθιστικά και ίσως αποδειχτούν και αρκετά κερδοφόρα για τον ίδιο, αφού ήδη τον έχουν προσκαλέσει να διαγωνιστεί στη Μόσχα -με μεγάλο χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά- ενώ διάφοροι γραφικοί τον προκαλούν μέσω των social media για να κλέψουν λίγη από τη δόξα του και για να βγάλουν προμήθεια από τα στοιχήματα που θα παιχτούν στις πλάτες του (στην παλάμη του;).

Το παιδί μας, πάντως, δεν δείχνει να επηρεάζεται από την ξαφνική διασημότητα. Επέστρεψε στο χωριό του και στα χωράφια του, αλλά καλού – κακού συνεχίζει τις προπονήσεις.

Λάχανα είναι αυτά. Ναι, λάχανα. Χαστουκίζει λάχανα. Λες και δεν ήταν αρκετά φολκλόρ η ιστορία του παλικαριού που φεύγει απ’ το χωριό με ένα ταπεινό όνειρο και γίνεται βασιλιάς στην πόλη, έτσι, επειδή το θέλησε η μοίρα κι επειδή τα 168 κιλά του μετατρέπουν το χέρι του σε τορπίλη που διαλύει μάγουλα, το παλικάρι επιστρέφει στο χωριό και προετοιμάζεται για τον επόμενο άθλο του σφαλιαρίζοντας ζαρζαβατικά. Αυτός, όμως, είναι ο Βασίλι Καμότσκι, ο Διγενής Ακρίτας της Σιβηρίας. Ένας θρύλος που ήδη τραγουδιέται στους κάμπους, τις ραχούλες και τα μαρμαρένια αλώνια του Κρασνογιάρσκ Κράι.

Στο εξής, ζούμε για τη μέρα που θα τιμωρήσει όλους τους ασήμαντους τζουτζέδες αυτού του κόσμου, που ξύπνησαν μια μέρα νομίζοντας ότι έχουν βαρύ χέρι.