ΑΛΗΘΕΙΕΣ

O Ross Geller ήταν ο χειρότερος χαρακτήρας των ‘Friends’

Ας μιλήσουμε επιτέλους με ειλικρίνεια για τον χειρότερο από τα Φιλαράκια.

Ο Ross Geller είναι με διαφορά, ο μοναδικός από τους ‘Friends’ που δεν θα έβαζες στην παρέα σου. Βάζουμε στη σειρά τα γεγονότα που αποδεικνύουν πως ανέκαθεν ακροβατούσε ανάμεσα στην αφέλεια, τη χαζομάρα και τα όρια της ψυχοπάθειας.

Πόσο Ross Geller μπορείς να αντάξεις; Πόσους φίλους έχεις σε αυτή τη ζωή που σκέφτηκες σοβαρά να απομακρύνεις από τη ζωή σου όταν διαπίστωσες πως θυμίζουν επικίνδυνα Ross Geller; Ας κοιτάξουμε την αλήθεια της οριακής ψυχοπάθειας του Ross κατάματα.

Η Λίστα

‘She is Not RACHEM?”

Προσπάθησε να ξανακερδίσει την Rachel μετά το γνωστό, “we were on a break” περιστατικό. Το έκανε, γράφοντας λίστα με τα υπέρ και τα κατά του χαρακτήρα της. Όλα λάθος.

To κεφάλαιο Elizabeth

Υπάρχει εκείνη η εποχή που είσαι 30something και single και η συναισθηματική σου νοημοσύνη και η πνευματική σου διαύγεια παίρνουν κάτω από την βάση: Συνομιλείς με άτομα 15 χρόνια μικρότερα σου και νομίζεις πως τους καταλαβαίνεις απόλυτα, νομίζεις πως μπορείς ακόμα και να συνάψεις ερωτικές σχέσεις μαζί τους. Ο Ross έζησε αυτή την φάση με την Elizabeth, σαν το  ιδανικό ελεύθερο πεδίο για να συμπεριφερθεί ως ως υπερφυσικό frat-boy – μπούλης, πουλώντας έρωτα και ‘νεανική’ συμπεριφορά. Ίσως κι αυτή η φάση του Ross να είναι κάπως ανεκτή, σε σύγκριση με αυτό που έζησε η Elizabeth Hornswoggle.

Ταλκ στα μπούτια μέσα στην τουαλέτα

Το ‘Hornswoggle’ είναι το όνομα που θέλω να έχουν οι εφιάλτες μου. Φαντάζομαι ένα τρωκτικό να με κυνηγάει στον ύπνο μου και να το λένε “ΗORNSWOGGLE’. Τέλος παρένθεσης.

Δες στο παραπάνω thumbnail το ύφος του Ross Geller. Δεν νιώθεις αρνητική ενέργεια, φθόνο, άγχος, κάτι απειλητικό να σε ζώνει; Η βραδιά που βγήκε ραντεβού φορώντας κολλητό παντελόνι και πήρε τηλέφωνο τον Joey για να του πει ότι κοντεύει να σκάσει και κατέληξε με κολλημένο παντελόνι και ταλκ στα μπούτια, ήταν ένα case study της paranormal ψυχολογίας του Ross. Ανέκαθεν γνώριζε κάποια, προσπαθούσε (πολύ) να την εντυπωσιάσει, έκανε κάτι εξεζητημένο και στο τέλος ζητούσε ένα κόκκαλο κατανόησης με puppy face και το ‘Λίγα Ψίχουλα Αγάπης σου Γυρεύω’ να παίζει ήδη στο background του μυαλού σου. Κάθε αρνητική απάντηση, μπορούσε να ξεσηκώσει την οργή του, ή να ανάψει το φιτίλι της κατάθλιψής του, ή να τον στείλει σε ένα σπιράλ (πολύ) κακών επιλογών.

Όταν ένιωσε ερωτική έλξη για την ξαδέλφη του

Κατανοώ πώς στο δεύτερο μισό των 90s ή Denise Richards ήταν sex symbol και έπρεπε με κάποιο τρόπο να κάνει ένα πέρασμα από τα ‘Φιλαράκια’ για να εξαργυρώσει την φήμη της. Αλλά η πλοκή όπου γίνεται ξαδέλφη του Ross και τον παρασύρει σε ερωτικά όνειρα, ήταν για όλους μια πολύ κακή ιδέα. Θα μου πεις ‘Ross = άβολες καταστάσεις’, ok, το δέχομαι. Αλλά αυτές οι φαντασιώσεις του Ross Geller ήταν το απόλυτο σφιχταγκάλιασμα του χιούμορ με την παράνοια. Όχι άλλο, ευχαριστούμε.

Ο έρωτας που γίνεται έμμονη ιδέα

Μεταξύ ένατου και δέκατου κύκλου των Friends’, ο Joey και η Rachel φαίνονταν αποφασισμένοι να μπουν σε μια σοβαρή ερωτική σχέση. Έπρεπε όμως πρώτα να το πουν στον Ross. Ο Ross Geller μετρούσε γεμάτα πέντε χρόνια χωρίς κάποια ολοκληρωμένη ερωτική σχέση με την Rachel, αλλά με μπόλικα ‘μπρος-πίσω’ και λανθασμένες αποφάσεις. Όμως έπρεπε να πάρουν ‘την ευλογία του’, ενώ ήδη ήταν μαζί με την Charlie. Σε εκείνο το αλησμόνητο dinner που ο Ross έφτιαξε ΦΑΧΙΤΑΣ (‘με ψιλή φωνή’), η ταπείνωση για τους Joey-Rachel είναι μη διαχειρίσιμη. Η Rachel είναι μόνο μια έμμονη ιδέα, ένα απωθημένο, μια γυναίκα που κυνηγάει χωρίς να μπορεί να διαχειριστεί μια ερωτική σχέση μαζί της.

Σκόρπια παραδείγματα παλιμπαιδισμού-παραφροσύνης

Από αγνό cringe και δυσλειτουργία σε βασικές κοινωνικές συμπεριφορές μέχρι ψυχολογική αστάθεια: Μπερδεύτηκε μετρώντας ως το 10 σε σαλόνι μαυρίσματος  και ήταν απόλυτα βέβαιος πως ξέρει από μουσική (χωρίς να μπορεί να παίξει ούτε νότα), γιατί είναι ο Ross Geller, το απόλυτο manboy, ο ψυχωτικός φλώρος που μπορεί να σε πλημμυρίσει με συναισθήματα σε κάθε του φιλική κουβέντα, ή να σε δολοφονήσει με υπερβολικά καυτό φαγητό. Ross είναι αυτός, ικανός για όλα.

To Unagi

Εδώ κανονικά θα έμπαινε το ‘We Were on a break’. Όμως για εκείνη η στιγμή ίσως μπορούμε να του δώσουμε δικαιολογίες, να τον καταλάβουμε. Κάθε σχέση στα πρόθυρα του χωρισμού θα συμπεριλαμβάνει μια παρεξήγηση με κακόηχο τίτλο, μια ερώτηση που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά. Το ‘Unagi’ ήταν αγνός Ross Geller. Μια καρατέκα μπούρδα που έβγαλε από το μυαλό του, μια αστεία προσπάθεια να τρομάξει την Phoebe και την Rachel, μια από τις πιο γνήσια κωμικές στιγμές των ‘Friends’, όταν τον ρίχνουν νοκ άουτ με άνεση. Είμαστε κοντά στο πλευρό των φίλων μας που είναι περίπου 25% ψυχωτικοί, όπως ο Ross Geller. Κοντά, αλλά από μια σεβαστή απόσταση.