ORIGINALS

Ρωτήσαμε 5+2 ταξιτζήδες αν μας ψεκάζουν

Μετά τον Ανατολάκη, τον Βορίδη, τα μπλογκς και τη Χρυσηίδα Δημουλίδου, ήρθε η ώρα να πάρουν θέση κι αυτοί που πρέπει.

“Μας ψεκάζουνεεεε”. Μια φράση που χωρίς να το πολυκαταλάβουμε, κατάφερε να εισχωρήσει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια.

Τη βλέπεις, την ακούς και τη διαβάζεις σε καφενειακές συζητήσεις, σε εξώφυλλα εφημερίδων, στη Βουλή(!) και σε βίντεο στο ίντερνετ και την τηλεόραση. Μια θεωρία συνωμοσίας που εξαπλώνεται πιο γρήγορα κι από ιό και αποκτά διαρκώς νέους πιστούς.

Πριν λίγες ημέρες, η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει πως η καλή διάθεση που έχουμε οφείλεται στην παύση των ψεκασμών, ενώ την επόμενη ημέρα επανήλθε με φωτογραφία που αποδεικνύει την επανέναρξή τους, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο το καυτό αυτό θέμα.

Γιατί μίλησες ρε Χρυσηίδα, τους το θύμησες.

Οι επιλογές που είχαμε πλέον, ήταν μετρημένες. Τα λόγια της Χρυσηίδας μας έβαλαν ψύλλους στα αυτιά. Λες ο Ανατολάκης τελικά να είχε δίκιο; Έπρεπε να μάθουμε. Όπως καταλαβαίνεις, το να βγούμε στους δρόμους και να ρωτήσουμε τους αγαπημένους μας ταξιτζήδες, ήταν μονόδρομος.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Για ακόμη μια φορά, είχαν έτοιμη την απάντηση.

 

Κύριος Θεοδόσης, ο κυνικός

“Δεν χρειάζεται να μας ψεκάσουν, ήμασταν μαλάκες από μόνοι μας. Τι άλλο να πω; Παρατηρώ τον κόσμο στο δρόμο. Τους βλέπεις, είναι μαλάκες, φαίνονται. Σχεδόν όλοι είναι βολεμένοι”.

Λιτός και περιεκτικός, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι.

 

Κύριος Δημήτρης, ο χείμαρρος

“Μας ψεκάζουν ναι. Έτσι έχω ακούσει, απ’ το ίντερνετ, απ’ τον Καμμένο, είχα δει και κάτι αεροπλάνα στο ίντερνετ. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να μας ψεκάζει, μπορεί να είναι κι εξωγήινοι, μας ζαλίζουν και μας επηρεάζουν την νοημοσύνη για να μας ελέγχουν. Είναι κάτι σαν τη συχνότητα Σούμαν αν έχεις ακούσει. Η γη είναι σαν ένα πηνίο φαντάσου, με τάση γύρω στα 7,8 Hz. Αν καταφέρεις κι επηρεάσεις λίγο αυτή τη συχνότητα,  επηρεάζεις και τους ανθρώπους. Επίσης, έχουν βρει κι ένα όπλο στην Αλάσκα, το Haarp, είναι κεραίες υψηλές συχνότητας που εκμπέμπουν διάφορα και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί μ’ αυτό που μας ψεκάζουν”. 

 

Κυρία Μαρία, η ντροπαλή

“Εγώ το πιστεύω, έχω διαβάσει στο ίντερνετ μαζί με τα παιδιά μου αυτά που λένε. Μας ψεκάζουν για να είμαστε σε μία ηρεμία, να μην ξεσηκωνόμαστε. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις άλλες χώρες το κάνει”.

 

Κύριος Βασίλης, ο καχύποπτος

“Τι να σου πω, πάντως ο κόσμος δεν αντιδρά κι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ό,τι μας λένε το κάνουμε. Θυμάσαι παλιά που λέγαμε ‘τι είμαι εγώ, χαζοαμερικάνος;’ επειδή πιστεύαμε ότι τους ψεκάζουν. Έτσι έχουμε γίνει κι εμείς. Τώρα αν μας ψεκάζουν, δεν ξέρω, ή μας ποτίζουν ή μας ψεκάζουν, κάτι μας κάνουν πάντως. Δεν είμαστε εμείς λαός που δεν αντιδρά”.

 

Κύριος Κώστας, ο σταράτος

“Δεν υπάρχει νόημα να ασχολείται ο κόσμος με το αν τον ψεκάζουν ή όχι. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα κι αν ο κόσμος έχει υπαρξιακά και ψάχνει απαντήσεις για να απενοχοποιήσει τη βλακεία του, ας κοιτάξει να βρει τον πραγματικό του εαυτό κι όχι αυτόν που έχει φτιάξει”.

 

Κύριος Νίκος, ο ρεαλιστής

“Δεν νομίζω να μας ψεκάζουν. Ψεκασμός ήταν ο χθεσινός που έκανε η αστυνομία στους συνταξιούχους, ή αυτό που κάνουν για τη βροχή, για τα έντομα, τέτοιου τύπου μόνο. Δεν μπορούν να μας ψεκάσουν για να μας αλλάξουν τη διάθεση, προσωπικά αυτό πιστεύω”.

 

Κύριος Πέτρος, ο έξαλλος

“Όχι ρε μεγάλε, αν είναι δυνατόν, προς Θεού, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο. Όσοι τα λένε αυτά, απλά δεν δουλεύει το μυαλό τους, γιατί αν δούλευε, δεν θα τα δέχονταν όλα αυτά, θα είχαν βγει στους δρόμους και δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο. Είναι μαλάκυνση εγκεφάλου, ξεκάθαρα. Μπορούμε να δεχτούμε σοβαρά τέτοια πράγματα, ότι μας ψεκάζουν ή ότι είναι θαύμα, ο Θεός κι ο Χριστός; Αυτά είναι για μικρά παιδιά, ξεκάθαρες κουβέντες”.

Το αποτέλεσμα: 2 ξεκάθαρα ‘ναι’, 3 ξεκάθαρα ‘όχι’ και 2 αναποφάσιστοι. Σε αναβρασμό ο κλάδος.