ORIGINALS

5 άχαστες προφητείες για το 2018 που πήγαν κουβά

Καλύτερα να μασάς παρά να προβλέπεις.

 

14 του Ιούλη είπαν θα χανόμασταν

και στην έκλειψη του Αυγούστου θα καταστρεφόμασταν

Δ. Βανδή, ‘Προφητείες’.

 

Μεταξύ μας η Πρωτοχρονιά δεν έχει και πολύ νόημα. Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, ουσιαστικά ο πρώτος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος. Μετά από το καλοκαίρι που ζεις κάτι τελείως διαφορετικό, το ‘new year-new me’ έχει ένα νόημα. Σε αντίθεση με το ‘new me’ στη μιζέρια της 2ης μέρας του Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι χαίρονται με την αλλαγή του χρόνου. Άλλη μια φορά που η Γη γύρισε γύρω από τον Ήλιο…γιειιιι.  Επίσης οι άνθρωποι φοβούνται και περιμένουν από αστρολόγους, μέντιουμ, γέροντες και ταξιτζήδες να δώσουν τις δικές τους προβλέψεις για τη χρονιά που έρχεται. Πολλές φορές αυτές είναι εσχοτολογικές. Τρία πράγματα έχουν πεθάνει τόσες πολλές φορές: οι εχθροί του Λίαμ Νίσον, το ροκ και ο κόσμος κάθε Πρωτοχρονιά.

Εδώ εμείς μαζέψαμε μερικές από τις πιο αποτυχημένες προβλέψεις/προφητείες/προρρήσεις για το 2018 και ευχόμαστε σε όλους καλούς κουβάδες για το 2019.

> Ο Πόλεμος ΗΠΑ-Kορέας

Ο Graig Hamilton-Parker έγινε γνωστός για τις (υποτίθεται) προφητείες του όσον αφορά το Brexit και την εκλογή Trump. Έτσι όπως είχε, λοιπόν, ζεστό χέρι με 2/2 είπε να πάρει και την επόμενη αψυχολόγητη επίθεση πάνω του. Και αν υπάρχει ένας νόμος για όσους προβλέπουν τα μελλούμενα από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι αυτός που λέει ότι ‘πες ό,τι είναι να πεις αλλά πες το θολά, για να μην σε πάρουν χαμπάρι’ ή αλλιώς ‘ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις’.

Ο Graig όμως το πήρε πάνω του και πήγε να γίνει συγκεκριμένος. Και δεν του βγήκε πολύ. Το καλύτερο είναι η πρόβλεψή του σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ και Β.Κορέας.

Graig Hamilton-Parker: ‘Η Αμερική θα χτυπήσει τελικά τη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ θα ανατραπεί από τους πολίτες του και ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο θα βυθιστεί’.

Πραγματικότητα:

 

>Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι προφητείες του Νοστράδαμου είναι γνωστό ότι γεμίζουν κουβάδες εδώ και αιώνες. Μερικές από αυτές αφορούσαν το 2018 και τις είχαμε παρουσιάσει στο Oneman εδώ. Οι άνθρωποι τελικά δεν ζουν 200 χρόνια, αστεροειδής ή κομήτης δεν έσκασε στη Γη, ο Βεζούβιος δεν εξερράγη και φονικός σεισμός στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ δεν έγινε.

Το κυριότερο είναι ότι δεν έγινε Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος που ‘θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και θα κρατήσει 27 χρόνια’. Επίσης σημαντικό είναι πώς ένας άνθρωπος που έζησε τον 16ο αιώνα θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να κρατήσει για 27 χρόνια ένας Παγκόσμιος Πόλεμος στην εποχή μας χωρίς να έχει καταστραφεί ο πλανήτης από το πρώτο δίμηνο. Εντάξει, εκτός και αν βρεθεί ο Πούτιν μπροστά στον Τραμπ και του πει ‘έλα με χέρια ρε αμανέ είσαι άντρας’ , οπότε θα μιλάμε για έναν παγκόσμιο πόλεμο με συμβάσεις ταινιών καράτε και ταβερνόξυλο.

>Πιτ Παπαδάκος

Ο Πιτ Παπαδάκος είναι γνωστός για τα πρωτοσέλιδά του σε αθλητικές εφημερίδες με τις προβλέψεις του σχετικά με τον πρωταθλητή Ελλάδος. Και εντάξει, πρόβλεψη για τον πρωταθλητή Ελλάδος 1997-2017 έχεις, δεν είναι και τόσο δύσκολο να πέσεις έξω. Αλλά οι εποχές αλλάζουν και το επάγγελμα του μέντιουμ που προβλέπει τον πρωταθλητή Ελλάδος είναι από αυτά που χάνεται μαζί με τον γαλατά και τον τσαγκάρη.

Ο Πιτ βγαίνει στο Μακεδονία TV στις 12.2.2018 για να προβλέψει τον πρωταθλητή Ελλάδος για το 2018. Παρότι έπεσε μέσα μη διαλέγοντας Ολυμπιακό, ε, δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Πιτ Παπαδάκος: ‘η ΑΕΚ θα κάνει δύο στραβοπατήματα […] βλέπω ότι αυτός που πήρε διαφορά (σ.σ. ο ΠΑΟΚ) θα είναι και ο πρωταθλητής. Δεν θέλω να στεναχωρήσω τον φίλο μου τον Μελισσανίδη αλλά θα έχει 1 με 2 στραβοπατήματα. Να ξέρετε ότι αυτή τη φορά η Θεσσαλονίκη μπορεί να πανηγυρίζει’.

Πραγματικότητα:

 

>Ελεύθερη Ώρα

Τι δουλειά έχει μια έγκυρη εφημερίδα του προοδευτικού κέντρου σε ένα θέμα σαν και αυτό, κανείς δεν το ξέρει. Πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι λάθη γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες, ιδίως αν πρόκειται για προβλέψεις, όσο προσεκτικά τοποθετημένες και αν είναι αυτές, όπως για παράδειγμα το επιστημονικά δοσμένο ‘Αστεροειδής-Σατανάς καταστρέφει τη Γη μέσα στο 2018;;’

Το 0/5 δεν πρέπει να απογοητεύει τους συντάκτες της ‘Ελεύθερης Ώρας’. Ένα από αυτά που λένε τόσα χρόνια να πιάσει, κανείς δεν θα θυμάται όλες τις προηγούμενες αποτυχίες. Πού να σκέφτεσαι εξώφυλλα εφημερίδων, όταν καίγεσαι αιωνίως στα καζάνια της κόλασης;

>Πατέρας Μάξιμος και του Τέλος του Κόσμου

Ο πατήρ Μάξιμος πρέπει να είναι ο αγαπημένος των στοιχηματικών εταιρειών.  Προέβλεψε με βιβλίο του ότι ο κόσμος θα καταστραφεί και ότι την 25η Μαρτίου του 2018  θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω πώς είναι η ζωή ενός ανθρώπου που προέβλεψε το τέλος του κόσμου την ημέρα που την προέβλεψε. Εδώ οι ρήσεις του στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη:

‘Πόσο αφελής θα μπορούσα να ήμουνα, ένας πατήρ Μάξιμος  με το ιστορικό προηγούμενο που υπάρχει και με τις γνώσεις και με την εμπειρία να βγω να πω κάτι τέτοιο, το οποίο δεν βγήκα να πω ότι έγινε το 2038 ή το 2058, που αν δεν γίνει, που δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση (σ.σ. να μη γίνει), θα γελοιοποιηθώ, θα χλευαστώ και θα κυνηγηθώ’

Πρωτοσέλιδο 26/3/2018 με πατέρα Μάξιμο:

Πρωτοσέλιδο 26/3/2018 χωρίς πατέρα Μάξιμο:

 

Ώπα, λάθος απόφαση. Ας δούμε κάτι λιγότερο ψύχραιμο.

 

Πολύ πεζή μοιάζει η επόμενη μέρα της καταστροφής του κόσμου. Ούτε το τέλος του κόσμου δεν είναι ικανό να μας εντυπωσιάσει.

(Κεντρική Φώτο: NDP Photo Agency)