ORIGINALS

Τα κορίτσια του Oneman να κάνουν το τεστ καλύτερου οδηγού

Έχουμε στα χέρια μας τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κανόνας περί γυναίκας οδηγού είναι μύθος.

Αν τώρα, παίζαμε Πες-Βρες, τότε θα είχαμε ήδη βρει την δεύτερη, βία τρίτη, πιο δημοφιλή απάντηση στην ερώτηση: ‘Θέλουμε τις δέκα φράσεις που λέει πιο συχνά ο Έλληνας οδηγός στο δρόμο’. Σε αφήνουμε πέντε λεπτά να σκεφτείς ποια μπορεί να είναι αυτή.

*Σύντομο διάλειμμα*

Ένα από τα πιο κλασικά και εικονογραφημένα στερεότυπα του κόσμου ετούτου, είναι η άποψη ότι ‘γυναίκα και τιμόνι, δεν συμβαδίζουν’. Το πιο οξύμωρο του πράγματος με το εν λόγω στερεότυπο, δεν είναι το κόλλημα που τρώνε οι περισσότεροι άντρες οδηγοί ότι το παραπάνω είναι ένα γεγονός θέσφατο. Το πιο αξιοσημείωτο, είναι ότι την άποψή αυτή, τη συμμερίζονται πολλές γυναίκες. Πάρα πολλές για την ακρίβεια. Ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών, λέει την ατάκα “γυναίκα θα οδηγεί, σίγουρα” πολύ πιο συχνά από όσο φαντάζεσαι.

 

Παρεμπιπτόντως, η ατάκα που ψάχνουμε στο παιχνίδι πάνω ήταν ακριβώς αυτή. Και, τώρα μία ερώτηση: ‘Τι φάση ρε κορίτσια με την πάρτη σας;’

Προβληματιστήκαμε, δεν σου κρύβουμε. Γι αυτό πριν βάλουμε και αυτήν την ερώτηση στο κουτάκι της Πανδώρας και την αφήσουμε εκεί να σουλατσάρει παρέα με όλες τις άλλες αναπάντητες που αφορούν στο ωραίο φύλο, αποφασίσαμε να δώσουμε μία ευκαιρία.

Η αλήθεια είναι ότι ο διαγωνισμός WIND Driving Challenge by Hellas Direct που τρέχει ήδη από τις 23/06, μας βόλεψε τρομερά. Γιατί βρήκαμε την καλύτερη αφορμή για να πούμε στα κορίτσια του Oneman που οδηγούν, αφού πρώτα μας αποδείξουν ότι όντως, ξέρουν, να μας εξηγήσουν και γιατί γίνεται τέτοιος ντόρος τέλος πάντων γύρω από την οδήγησή τους. Παρεμπιπτόντως, πριν τις κάνουμε μαχητές του δρόμου, τις βάλαμε να κάνουν και το Κουίζ του καλού οδηγού. Ακολουθήσαμε πιστά το από τη θεωρία, στην πράξη.

Άσχετο, αλλά αν έχεις χρόνο για καλό τρολάρισμα, βάλε και εσύ τις δικές σου φίλες να το κάνουν. Ή το κορίτσι σου. Το τι προσωπικά το πήρανε, δεν περιγράφεται. Και μας ξεφτίλισαν και λίγο με κάτι κατοστάρια σκορ. Ουσιαστικά, τι είναι αυτό το app; Μισό, μισό, υπάρχει και βίντεο.

 

Άσε που, με ένα σμπάρο θα πιάσεις και δύο τριγώνια. Γιατί πάνω στην πλάκα μπορεί να κερδίσετε και ένα ωραιότατο ταξίδι στο Grand Prix της F1. Εντάξει, καλό.

Το 100 της Ναταλίας Αποστολοπούλου, δεν μας χάλασε

Λίγα λόγια από τη σωφερίνα: ‘Οδηγείς;’, ‘Οδηγώ’, απαντάω. Και είναι η στιγμή που έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται το μειδίαμα στο πρόσωπο του άντρα που κάθεται απέναντί μου, ο οποίος σίγουρα σκέφτεται ότι είμαι ‘κοτούλα’ ή αφηρημένη στο δρόμο και άλλα τέτοια αντίστοιχα. Το ότι οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουμε την οδήγηση σαν αγώνα ράλι δε συνεπάγεται ότι δεν το ‘χουμε με το τιμόνι, αλλά ότι απλά προσέχουμε για την ασφάλειά μας την ώρα που οδηγούμε, γι αυτό και κάνουμε λιγότερα λάθη. Για να μη θεωρητικολογούμε, όμως, υπάρχει και το app Hellas Direct που το αποδεικνύει έμπρακτα. Δεν είναι τυχαίο ότι σκόραρα πέντε αστεράκια σε όλες τις αξιολογήσεις! Εσύ, λοιπόν, που το παίζεις Αλόνσο, τολμάς να συμμετάσχεις στο WIND Driving Challenge by Hellas Direct  και να δούμε ποιος είναι στ’ αλήθεια ‘ο καλύτερος οδηγός της Ελλάδας’;”

 

Το 76 της Χριστίνας Θεοδωροπούλου, το βρήκαμε φυσιολογικό

Λίγα λόγια από τη σωφερίνα: Οδήγηση. Μία λέξη που παραπέμπει άμεσα σε συνήθεια αντρική αλλά τα πρωτεία έχουν οι γυναίκες. Και δεν το λέω εγώ -που είμαι γυναίκα κι οδηγώ- για να ευλογήσω τα γένια του είδους μου αλλά οι στατιστικές. Οι περισσότερες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα οδηγός έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο και σεβασμό στον Κ.Ο.K.

Θα συμφωνήσω αφού οι γυναίκες είναι από τη φύση τους ικανές να κάνουν 2 ή περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα, χαρακτηριστικό που σχεδόν κανένας άνδρας δεν μπορεί να οικειοποιηθεί. Ξέρω ότι εσύ που διαβάζεις τώρα κι είσαι του αντίθετου φύλου θα μουρμουρίζεις ότι έχεις καλύτερα αντανακλαστικά. Δεν θα διαφωνήσω αλλά θα σου πω ότι δεν αρκούν. Η γυναικεία φύση είναι προικισμένη με υπομονή και με ένστικτα που κανένα αρσενικό δεν μπορεί καν να αντιληφθεί. Το αίσθημα προστασίας που γίνεται πιο έντονο όταν γίνεσαι μαμά αλλά προϋπάρχει είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην οδήγηση. Πρόσθεσε τα παραπάνω και θα δεις ότι η γυναίκα οδηγός κερδίζει τα πρωτεία στην οδήγηση όπως πρέπει να είναι κι όχι όπως νομίζει ο κάθε περίεργος που θέλει να σε προσπεράσει ή να ξεκινήσει πρώτος στα φανάρια όταν γίνουν πράσινα, μόνο και μόνο για να γυρίσει να δει τη φάτσα σου και να πάρει την ευχαρίστηση ότι είναι πρώτος, ο καλύτερος“.

 

Το 85 της Έρρικας Ρούσσου, κανείς δεν το περίμενε

Λίγα λόγια από τη σωφερίνα: Εντάξει, παιδιά τι να λέμε τώρα. Εγώ έχω γράψει κοτζάμ κείμενο για να την υποστηρίξω την ‘φίλη μου’ γυναίκα οδηγό. Θέλω να είμαι αντικειμενική όμως. Πράγματι, υπάρχουν φορές που δεν παλεύεται στο δρόμο. Μπορεί να πηγαίνει θανατηφόρα αργά ή να βγαίνει από τη λωρίδα της γιατί είναι αφηρημένη. Ναι, ισχύει. Αλλά να σου πω κάτι; Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν φύλο. Και οι άντρες, τον χάνετε τον έλεγχο. Ας μην είμαστε λοιπόν, πλεονέκτες, παρακαλώ πολύ, και ας κοιτάμε και τη δική μας καμπούρα. Ευχαριστώ.

Α! Και τα μπράβο μου στη συναγωνίστρια Ναταλία για το κατοστάρι στο WIND Driving Challenge by Hellas Direct. Τι τους έκανες ρε Ναταλία;