Κωνσταντίνος Μπαντούνας/Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
UNCUT

Γιάννη Αναστασάκη, πώς καταφέρνει το Σπιρτόκουτο να ξεγυμνώνει την αποτυχία της ελληνικής οικογένειας;

Μια συζήτηση με τον πρωταγωνιστή του πιο αναπάντεχου μιούζικαλ της σεζόν, που λόγω μεγάλης επιτυχίας μόλις πήρε παράταση έως τις 22 Ιανουαρίου, για την αγία ελληνική οικογένεια, την ασφυξία που προκαλεί το έργο και το πώς τέτοιες παραστάσεις μπορούν έστω και λίγο να αφυπνίσουν τους Δημήτρηδες της κοινωνίας μας.

Όταν πριν 20 χρόνια ο Γιάννης Οικονομίδης γύρισε το Σπιρτόκουτο, λίγοι περίμεναν ότι μια ταινία θα μπορούσε να μιλήσει τόσο ωμά για τις παθογένειες της αγίας ελληνικής οικογένειας και θα θέσει ζητήματα και προβληματισμούς που θα παραμείνουν επίκαιρα μέχρι και σήμερα.

Πλέον, η ταινία θεωρείται δικαίως διαχρονική, οι ατάκες της έχουν γράψει ιστορία και ο Γιάννης Νιάρρος με τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο την επαναφέρουν στο προσκήνιο, παρουσιάζοντας το Σπιρτόκουτο: The Musical, πόλεμος σε τέσσερις τοίχους, που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου.

Στον ρόλο του Δημήτρη, βρίσκεται ο Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το Uncut για μια κουβέντα γύρω από τη διαχρονικότητα του έργου, την ελληνική οικογένεια, το πώς είναι να βρίζεις τραγουδώντας αλλά και τη δική του νομαδική ζωή και αγάπη για την τέχνη.

Άκου το podcast:

Βρες και κάνε subscribe σε όλα τα Podcast της εκπομπής στο Spotify στην Apple και στην Google. Στείλε μας σχόλια/ερωτήσεις/προτάσεις για θέματα στο [email protected].

Ακολούθησε τον Θοδωρή Κανελλόπουλο στο Twitter και στο Instagram.

Ακολούθησε τον Κωνσταντίνο Αμπατζή στο Twitter.

Άκουσε όλα τα επεισόδια: