Κωνσταντίνος Μπαντούνας/24Media Creative Team
UNCUT

Σταύρο Μαλιχούδη, πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι σε παρακολουθεί η ΕΥΠ;

Στην πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν του Uncut, καλεσμένος των Θοδωρή Κανελλόπουλου και Κωνσταντίνου Αμπατζή, ο ερευνητής δημοσιογράφος που τον Νοέμβρη του 2021 ανακάλυψε ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει μπει για τα καλά στη δημόσια συζήτηση τον τελευταίο μήνα, μετά και την καταγγελία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, πώς στο κινητό του εντοπίστηκε το κακόβουλο λογισμικό Predator και στη συνέχεια τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθησή του πολιτικού από την ΕΥΠ.

Κι ενώ η υπόθεση αυτή, το ελληνικό Watergate, θα συνεχίσει να μας απασχολεί για καιρό, η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2021, μέσα από τις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων Σταύρου Μαλιχούδη και Θανάση Κουκάκη, οι οποίοι μέσα από το ρεπορτάζ τους, διαπίστωσαν ότι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ, όπως και πολλοί ακόμη συνάδελφοι.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν του Uncut, ο Σταύρος Μαλιχούδης εξηγεί πώς κατάλαβε ότι τον παρακολουθεί η εθνική υπηρεσία πληροφοριών, πώς αισθάνθηκε και τι κινήσεις έκανε, αλλά και πώς σχολιάζει όλες τις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος, που έφεραν το θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

Άκου το podcast:

Βρες και κάνε subscribe σε όλα τα Podcast της εκπομπής στο Spotify στην Apple και στην Google. Στείλε μας σχόλια/ερωτήσεις/προτάσεις για θέματα στο [email protected].

Άκου όλα τα podcasts του Uncut: