Ανδρέας Σιμόπουλος
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

«Ο λαός είναι υπεύθυνος για τα επόμενα 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ»: Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης στο OneMan

Ο ηθοποιός σχολιάζει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των exit polls.

Οι κάλπες έκλεισαν και οι πρώτες εκτιμήσεις των exit polls κάνουν λόγο για ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο καθηγητής συγκριτικής πολιτικής Γεράσιμος Μοσχονάς στην εκπομπή του NEWS 24/7, «αν το exit poll επιβεβαιωθεί τότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη διαφορά που είχε η ΝΔ σε σχέση με το δεύτερο κόμμα από το 1974 και μετά».

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, ζητήσαμε από τον ηθοποιό Χάρη Τζωρτζάκη να μας σχολιάσει την εκλογική κάλπη.

«Αν είναι αυτό πράγματι το αποτέλεσμα, δεν με αφορά. Για μένα το ζήτημα των εκλογών δεν ήταν αν θα έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν θα έβγαινε ξανά η Νέα Δημοκρατία και αν θα επιβραβευόταν η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Από τη στιγμή λοιπόν που βλέπουμε ότι ο λαός ψήφισε κατά αυτό τον τρόπο, μιλάμε για ένα λαό βολεμένων, ημιμαθών, αμόρφωτων, που άγεται και φέρεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Που έχει ευθύνες. Που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος», δηλώνει και αναρωτιέται: 

«Πώς γίνεται να επιλέγεις αυτή την κυβέρνηση που κουβαλάει πίσω της τους 35.000 νεκρούς από την πανδημία, τους 60 νεκρούς από τα Τέμπη, τη φτωχοποίηση, την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, το ξεπούλημα των σπιτιών και της περιουσίας των πολιτών στους ξένους;». 

Για να καταλήξει: «Ο λαός είναι υπεύθυνος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όσοι ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ας πληρώσουν τώρα ιδιωτικές ασφάλειες για την υγεία των παιδιών τους, ας πληρώσουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια ενώ εργάζονται με μισθούς πείνας. Αφού αυτό θέλουν, αυτό θα έχουν. Για όλους τους υπόλοιπους, ο σώζων εαυτόν σωθήτω».