© Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

«Το ΚΚΕ δε θα δείξει ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση»: Ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας στο OneMan

Οι πρώτες δηλώσεις μετά το πολύ θετικό, όπως όλα δείχνουν, εκλογικό αποτέλεσμα για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Προφανώς, περιμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά τα μηνύματα που λάβαμε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και την ίδια την ημέρα των εκλογών είναι θετικά για το ΚΚΕ» μάς είπε στο τηλέφωνο ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και εκπρόσωπος τύπου κόμματος, Γιάννης Γκιόκας.

Την ίδια στιγμή που η μεγάλη έκπληξη αυτών των εκλογών ακούει στο όνομα Πλεύση Ελευθερίας και παίρνει σχήμα στο χαμόγελο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όσο το ΜέΡΑ25 φαίνεται να επαναλαμβάνει την είσοδο του στη Βουλή, και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια εκλογική ήττα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένο – αν, φυσικά, επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των exit polls.

«Τα θετικά, λοιπόν, αυτά μηνύματα» συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «όλα δείχνουν -με βάση τα exit polls- ότι θα επιβεβαιωθούν και στις κάλπες. Όσο για ένα σχόλιο αναφορικά με τη γενικότερη εικόνα όπως αυτή παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή;

«Ό,τι έλεγε προεκλογικά το ΚΚΕ και το έθεσε ως κριτήριο ψήφου, συνεχίζει να το λέει και τώρα: Δεν πρόκειται να στηρίξει και να δείξει ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση. Άλλωστε, από ό,τι φαίνεται τέτοια θα είναι η κυβέρνηση που θα έχουμε από την επόμενη μέρα. Ίσως, μάλιστα, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία να σχηματιστεί ήδη από τις πρώτες εκλογές».