AP Evan Agostini
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγγνώμη Kanye, αλλά αυτοί είναι οι πιο παράξενοι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ

Ναι, υπήρξε υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποσχόταν να κάνει διαπραγματεύσεις με τους εξωγήινους και δεν ήταν ο Donald Trump.

To γεγονός ότι ο Kanye West ανακοίνωσε στο Twitter την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Αμερικής, δεν είναι πια κρυφό. Ίσως είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το 2020 είναι η χρονιά που η λογική έχει καταργηθεί ή και ένα πολύ έξυπνο σχέδιο των συντηρητικών δυνάμεων των ΗΠΑ για να μειώσουν τη δυναμική του Joe Biden.

Αν όμως ο Kanye σου φαίνεται εκκεντρικός, ίσως δεν έχεις τσεκάρει ακόμα αυτούς τους υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ που διέλυσαν κάθε έννοια λογικής.

Αυτός που ήθελε να σκοτώσει τον Χίτλερ ξανά

Ο Vermin Love Supreme έμοιαζε με χαρακτήρα ταινίας του Tim Burton: Φορούσε για καπέλο μια τεράστια μπότα και κουβαλούσε μαζί του μια τεράστια οδοντόβουρτσα. Το 2016 κατέβηκε στις προεδρικές εκλογές κερδίζοντας τα 15 λεπτά δημοσιότητάς του, τα οποία περιελάμβαναν και προεκλογικές δεσμεύσεις. Μεταξύ άλλων, είχε υποσχεθεί νόμο που θα κάνει υποχρεωτικό το πλύσιμο των δοντιών, εκστρατεία σωτηρίας των ανθρώπων από την Αποκάλυψη των Ζόμπι, δαπάνες έρευνας για ταξίδι στο χρόνο με σκοπό τη δολοφονία του Χίτλερ και δωρεάν αλογάκια πόνι. O ίδιος σήμερα δηλώνει πως με την παρουσία του στις εκλογές του 2016, βοήθησε τον Trump να εκλεγεί. Άδικο έχει;

Ο ιερέας που έγινε Βασιλιάς του Κόσμου

Ο ιερέας της εκκλησίας της Πεντηκοστής Hunter Tomlinson, κατέβηκε πέντε φορές υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές, από το 1952 ως το 1968. Ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει ψήφους. Ήθελε να δημιουργήσει νέες θέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση όπως ‘Γραμματέας Ηθικότητας’ και ‘Γραμματεία Αγίας Γραφής’, σε κάτι που ήταν μάλλον το αντίθετο του χωρισμού εκκλησίας-κράτους. Μετά και την τελευταία του ήττα, αυτό-ανακηρύχθηκε ‘Βασιλιάς του Κόσμου’ με χρυσό ραβδί και θρόνο. Τίποτα λιγότερο.

Αυτή που ήθελε να εξιχνιάσει το θάνατο του Tupac Shakur

H Cynthia McKinney ήταν υποψήφια του κόμματος των Πρασίνων στις εκλογές του 2008, έχοντας προηγουμένως εργαστεί στο Κογκρέσο ως το 2006. H McKinney είχε εισηγηθεί νόμο που θα αποκάλυπτε απόρρητα αρχεία της κυβέρνησης για το θάνατο του Tupac Shakur από (φημολογούμενη) επίθεση αστυνομικού. Επίσης η McKinney είχε κατηγορήσει δημοσίως την κυβέρνηση Obama πως είχε εκτελέσει 5.000 κατοίκους της Νέας Ορλεάνης, μετά το πέρας του τυφώνα Κατρίνα. Η ίδια είχε πει πως γνώριζε την πληροφορία αυτή από ένα τηλεφώνημα, το οποίο περίγραφε ως “επιβεβαιωμένη πηγή”. Αυτό για τον Tupac ίσως να είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Αυτός που ήταν φυγόδικος

Το 2008 ήταν γενικά, μια χρονιά με πολύ ενδιαφέροντες minor υποψηφιότητες για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Jack Sheppard ήταν οδοντίατρος από την Μινεσότα και κλήθηκε να κάνει την προεκλογική του εκστρατεία εκτός Αμερικής, επειδή τον καταζητούσε η αστυνομία. Τι είχε κάνει; Είχε κάψει το πατρικό του σπίτι στην Μινεάπολη, ενώ προηγουμένως είχε χάσει την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός του, λόγω ‘βίαιης συμπεριφοράς προς ασθενείς’. Αυτά τα δόντια του νεοφυλελευθερισμού έχουν βαθιές ρίζες Jack.

Αυτός που ήταν στην φυλακή

Αρνητής του Ολοκαυτώματος, πίστευε πως κάθε τι κακό στην ανθρωπότητα, όπως ο σατανισμός και τα ναρκωτικά, έχουν προέλθει από τους Εβραίους. Φοροφυγάς και με ποινή 15ετούς κάθειρξης για φορολογικές απάτες κατ’εξακολούθηση, με δήλωση αδυναμίας πληρωμών σε δάνεια που άγγιξαν τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Αυτός ήταν ο Lyndon LaRouche, υποψήφιος πρόεδρος μέσα από της φυλακής τα σίδερα. Πέθανε πέρυσι με την σφραγίδα του ‘καλτ’ να περιγράφει τα κηρύγματα μίσους του.

Αυτός που έπαιζε punk

Το όνομα του είναι Jello Biafra, έγινε γνωστός από το γκρούπ – μορφωτικό ίδρυμα του punk με τίτλο Dead Kennedys και το 2000 προσπάθησε να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου του Πράσινου Κόμματος από τον Ralph Naer. Aυτό ίσως συνέβη γιατί είχε επιλέξει στο πλευρό του τον θανατοποινίτη Mumia Abu-Jamal. Ίσως επίσης επειδή ήθελε να νομιμοποιήσει όλα σχεδόν τα ναρκωτικά, να καταργήσει το στρατό, να αποβάλλει την Αμερική από τη συμμαχία του NAFTA και να επιβάλλει κατακόρυφη αύξηση του βασικού μισθού. Παίξε punk Jello Biafra! Punk από παντού!

Αυτή που δεν μπορούσε να ψηφίσει

Η Victoria Woodhull δεν είχε δικαίωμα ψήφου, όπως και κάθε γυναίκα της δεκαετίας του 1870, αυτό όμως δεν την εμπόδισε από το να εισέλθει στην πολιτική σκηνή ως υποψήφια πρόεδρος. Οι δεσμεύσεις της ακούγονταν τρελές, ίσως και παρανοϊκές για την εποχή: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, νομιμοποίηση της πορνείας, καθιέρωση της χορτοφαγίας, καθιέρωση του δικαιώματος γυναικών και στο εκλέγεσθαι αλλά και στο εκλέγειν. Επίσης η ίδια πίστευε στην ιδέα της ελεύθερης αγάπης: Δηλαδή ο καθένας να μπορεί να παντρευτεί ή να χωρίσει με τον άνθρωπο που αγαπάει, υπονοώντας ακόμα και άτομα του ιδίου φύλου. Τραγική η ειρωνεία πως η Woodhull ποτέ δεν κατάφερε να ψηφίσει ούτε τον εαυτό της.

Αυτός που μίλησε με τους εξωγήινους

Ο Gabriel Green είχε ιδρύσει το δικό του ‘Γκρουπ Διαπλανητικών Μελετών’ στο Los Angeles και σίγουρα Πίστευε ότι η Αλήθεια είναι Εκεί Έξω, όπως ο Fox Mulder των ‘X – Files’. Το 1960 και το 1972 έβαλε και υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, υποσχόμενος αν εκλεγεί, να αποκαλύψει στην ανθρωπότητα την ύπαρξη εξωγήινων. Κάποια ζώα δεν τον πίστεψαν.